GOTT MED TÄLJSTENSMIDDAG!

23 februari - 2009 | 6 kommentarer

Att äta en middag på restaurang där man tillagar maten själv på täljsten är en både god och trevlig sysselsättning!

img_5394

Köttslaget var av både ren och biff, skivor som man lägger på en lätt saltad täljsten och steker i någon minut på varje sida. Personligen tyckte jag renen var godast. Tillbehören var en rätt ”såsig” potatisgratäng, (kunde varit utan) goda ugnsbakade potatisklyftor och såser av olika slag,,,,där brunsåsen och tomatsåsen var klart godast.

Till och med de 12 barnen fick till det även om bilden var svår att organisera…

img_5391

Sällskapet var gemytligt, ”Kevin” och jag pratade hela kvällen men jag är alldeles säker på att han heter Henrik!

Och när vi sedan skulle få till en gruppbild på oss vuxna blev det rörigt värre….

img_5396

Kan vi få lite ordning…

img_5397

Äntligen:)!

img_5399

Nu blir det sova av så vi blir redo för backarna imorgon igen….God Natt!


Olle! Den finns i Åre! /monika

monika | 2010-09-13 15:40:06

Hej! Vart finns denna unika täljstensrestaurang? vi ska till Handöl imorgon :) /Olle

Olle | 2010-09-13 10:39:28

Hej Birgit igen... tack för bra tips! och jag håller med dig...pysslet vid bordet är verkligen mysigt! /Monika

monika | 2009-02-24 16:15:56

Täljsten från Handöl är otroligt användbar på fler sätt. Mitt tips, sommartid . stenen kyler också. Använd något mindre modeller som serveringsunderlag för karotter, grytor för att hålla maten varm, ställ tillbringaren med saft på den så håller drycken sig kall i syrenbersån...mjölk sommartid---ställ på en täljstensplatta mm mm. På Jamtli restaurang inne i Östersund serveras alltid buffe´n på några täljsttensplattor, det var där jag fick tipset för många år sedan. Att pyssla med sin egen köttbit vid bordet är mysigt, vi var häromåret 10 st samlade kring täljstenarna framdukade, det var älgkött som bjöds. Älg från Duved skjuten av värden för kvällen. Till köttet olika fräscha sallader och såser mer eller mindre starka. Pysslet vid bordet påminde oss en aning om gamla tider när vi möttes för att" fondua", det gäller at hålla sig till sina egna bestick! Mys på Monika och njut! Kram från tant Birgit igen.

Birgit igen.... | 2009-02-24 13:25:42

Roligt att höra Ingrid! /Monika

monika | 2009-02-24 09:19:28

Måste bara kommentera det här med att äta på täljsten. Var i Handöl (där de tillverkar dessa) för ca 15 års sedan och åt på täljsten, det var en makalöst god upplevelse:) Vi åker ca en gång om år upp till Åre och varje år blir det täljstensmiddag för att det är ju så gott. Jag köpte dessutom med mig täljsten hem för ca 8 år sen men har aldrig använt mig av det. Ibland kan jag då tänka att vissa saker ska man liksom "bara äta på plats" men täljstenen får pryda mitt hus iaf. så det är kanske därför ingen täljstensmiddag gjorts hemma hos mig. Ha det gott i backarna idag!

Ingrid | 2009-02-24 07:25:16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *