TÄNK OM….

2 mars - 2009 | 38 kommentarer

…det var lika lätt gjort att köpa en bra bil som att köpa en bra köttbit, då skulle jag haft en ny, bra bil nu! Får nästan panik av bara tanken, var ska jag börja? Vet ju inte ens vad som är viktigt att tänka på vid ett bilköp…Har lust att bara ropa likt ett barn; jag vill ha en miljövänlig, snygg och bra bil nu, jag vill, jag vill, jag vill, ge mig det nu!!!

Men som vanligt finns det alltid något positivt med det som sker,,,,flickorna åkte bussen själva till skolan idag! Jag är fri…..;)!

Annat kul; Vi fyller år här! Upptäckte att det igår, 1 a Mars var exakt ett år sedan jag skrev mitt första blogginlägg, är inte det värt att fira så säg? Hipp Hipp Hurra, Hurra, Hurra, Hurra:)! Och tänk så många nya cybervänner jag fått….:)!


Tack BMG! för att du följer mig här och för biltips;)! /Monika

monika | 2009-03-04 14:30:58

GRATTIS MONIKA! Tack för att du har en sådan härlig blogg. Av en slump kom jag in på den för drygt ett halvår sedan och jag läser den så fort jag kan. Nu har det tyvärr gått några dagar så nu har jag att ta igen. Du har bistått med massor med bra recept och dem (recepten) funkar för mig också!!! Det blir gott och är inte så krångligt tycker jag. Vad gäller bilköpet så vore det ju bäst om man kunde stötta Sverige i dessa tider och köpa svenskt naturligtvis, men jag själv kör jag Subaru. Nu är min bil av äldre datum (men jag valde den då för att det var en 4WD och det var långt innan Volvo kom på att bilar kunde vara 4WD). Jag själv kör fyrhjulsdrift för jag bor på landet och det är inte alltid upplogad väg då man ska till eller från jobbet etc. Det bästa är nog vad gäller bilvalet att kan du inte mycket om bilar själv ja, då ska man nog ha med sig en sakkunnig i alla fall, tycker jag. LYCKA TILL!!!! TACK ÄN EN GÅNG O GRATTIS IGEN!

Bmg | 2009-03-03 22:44:55

Ha, ha,,,nej det tror jag inte. Men shit vad många tjejer ni var här som körde BMW.....;) /Monika

monika | 2009-03-03 15:49:11

Min BMW är sådär "miljövänlig" om man håller hastigheten..... det är ju inte alltid man gör det... Men till miljöbilar räknas de nog inte ännu, även om vi vill :)

cath | 2009-03-03 12:46:15

Elin Maria! Så,,Grattis till dig också! Millan! Tack! Och hoppas nu på skumpa... Susanne! Ha, ha,,,som vanligt tar du i...;) och vågar inte tänka på hur många gubbar du nu ska göra....! Mona! Inga planer på att sluta! Cath! Tack för tips..... Lena A! Tänk att det förstod jag,,,att just du hade en BMW! L8! Tack..! Och jag tänker fortsätta! Håller helt med dig om att bilar bara ska rulla....:)! Anna Kå! Tusen tack:)! Monica! Så trevligt att träffa dig i Ystad:)! Och kul att din man gillade kalkonen...Tack för att du följer ocvh sprider min blogg;)! /Monika

monika | 2009-03-03 07:38:42

Jag måste instämma i övrigas hyllningar till dig och din blogg. Du är så inspirerande i det du gör. Tack!

AnnaKå | 2009-03-02 23:39:09

GRATTIS på 1-årsdagen!!! Hälsar hon som blivit beroende av din blogg och som hoppas du fortsätter blogga läääänge till PS: Hoppas du hittar någon smidig lösning på bilproblemet. Bilar ska bara rulla. Inte krångla. Ungefär samma sak som med datorer...

L8 | 2009-03-02 22:17:02

Ha ha, Susanne du är så härlig....Håller helt med om bilvalet till Monika,har själv en,läckert röd.Lena A.

Lena A | 2009-03-02 21:29:45

Grattis till 1 år! VW Passat diesel, tar knappt ngt bränsle alls.... Stor combi, har ingen själv men tycker att det är ett bra val.

cath | 2009-03-02 21:26:37

Vad kul att man kan glädja en "bloggtjej"!! Hurra ;-)

millan | 2009-03-02 21:26:23

Millan! Tack för tipset!

Susanne | 2009-03-02 21:24:03

Ja, titta det blev en liten gubbe!!!!

Susanne | 2009-03-02 21:01:12

:-) ?

Susanne | 2009-03-02 21:00:17

Susanne! Man trycker in ; eller : sedan - OCH SIST ) ELLER ( Hänger Du mé!? :-) Här är en ny 3 >3 >3 =Hjärtan till ALLA Ni gulliga på bloggen! Monika, Audi är en bra och säker bil! Good luck!

millan | 2009-03-02 20:58:24

Grattis ! Hoppas du kommer att blogga många år till. Mona

Mona | 2009-03-02 20:50:23

Millan! Hur får man sådana där söta små gubbar som du har i dina inlägg? /Susanne

Susanne | 2009-03-02 20:46:56

Monika! En tjej som du kör NATURLIGTVIS BMW!! Inget annat kan komma på fråga!

Susanne | 2009-03-02 20:32:44

Stort GRATTIS på din 1-årsdag på bloggen! TACK för att Du finns och sprider glädje med mat och andra goda ting i livet ;-) och att vi får ta del av det!! Hoppas Du kan få en god skumpa av denna tidning och fira det är du banné mig värd :-) Hurra Hurra Hurra Hurra !!!! Björnkramar /Millan

millan | 2009-03-02 19:55:18

INNAN DAGEN ÄR TILL ÄNDA VILL JAG FALLA IN I HYLLNINGEN ANG. 1 ÅRSDAGEN. FAKTISKT SPECIELLT ÄVEN FÖR MIG PERSONLIGEN...KÖPTE MIN FÖRSTA DATOR & KOM IGÅNG MED SKRIVANDE DÅ. HADE ALDRIG HÖRT ORDET BLOGG T.EX. SNACKA OM ATT STARTA FRÅN NOLL. IDAG HAR JAG FÖRMÅNEN ATT FÅ NJUTA AV DET HÄR GODA, SOM TILLFÖRS OSS. TACK ATT DU FINNS DÄR / HÄR & ATT DU GJORDE SÅ ATT " JAG VERKLIGEN KOM LOSS. " HÄRLIGT MED ORSAKER, SOM FÖRGYLLER TILLVARON. TÄNK, ATT DET FANNS EN TID FÖRE DATORN OCKSÅ !!!! NU SIKTAR VI FRAMÅT. JAG KAN HELLER INTE NÅT OM BILAR, SÅ DET UTTALAR JAG MIG INTE OM. LYCKA TILL NU MED DET ANDRA ÅRET. ALL FORTSATT KRAFT ÖNSKAS DIG FRÅN MIG. IDAG TAR JAG MIG ÅTM. IN HÄR.........VÅREN VÄNTAR DIG.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-03-02 19:51:49

Men Charlotte T! Så underbart! Tänk att du har det på band...nu blir jag stolt! Birgit! Tack för att du följer mig! Och visst borde barnen ha åkt själva för längesedan egentligen..själv var jag "nyckelbarn" från det att jag var 6 år...men jag bodde inte i Stockholm! Helena! Åh,,,i virrvarran glömde jag halsbandet! Kände mig så nöjd när jag förmedlat var klänningen var ifrån men nu minns jag din fråga och har mailat till Tove för svar....det var ju inte mitt utan endast till låns...men du har rätt! Det var jättefint! Återkommer! /Monika

monika | 2009-03-02 19:29:37

Hej Monika, Jag har tagit ledigt från all data under vecka 9 då jag har haft sportlovsledigt med min nyss fyllda 8-åriga son på landet i Dalarna. Idag har jag varit inne och läst din blogg och ser att du har haft mycket att stå i, men också mycket trevligheter som besök bla besök i Åre, mitt paradis som gammal skidlärare där i mitten på 80-talet. GRATTIS till 1-års dagen på bloggen. Du är alltid så positiv, inspirerande och givmild med recept och annat. Ser som sagt att du haft fullt upp, men om du framöver har någon liten tid över, så kanske du kan svara på min lilla fråga nedan. Ett stort lycka till med ditt fortsatta bloggande. Hälsn Helena ---------------------------- 19 Februari, 2009 kl 23:58, av helena Hej Monika, Mycket som händer och sker. Det är säkert hur mycket arbete som helst med att att iordningställa julboken. Ett stort lycka till. Inför din vårtagning till tidningen Tove så hade du till den somriga klänningen ett halsband med hjärta i den större varianten, snyggt. Köpställe??? Inte lätt att få ha sakerna för sig själv….. Ha det nu så skönt i det härliga Åre. En skidvecka slår allt. Var själv med man och son vecka 5 i Björnrike/Vemdalen och ser redan fram emot nästa skidvecka som blir i Åre v 14. Ta det lugnt i backarna, curvingskidor går rätt fort om man så vill. Hälsn Helena

Helena | 2009-03-02 18:02:45

Grattis grattis! Läser dig varje dag och får då ofta uppslag till middagar. Älskar att laga mat, men ibland är det slut på idéer om VAD. Bra att era barn åker buss. Fortsätt! Allt onödigt föräldraskjutsande påverkar miljö negativt och gör dessutom skolors trafikmiljö mycket farlig visar alla undersökningar. Du är ju en klok kvinna så du hittar säkert en bil för dina övriga ändamål.

Birgit | 2009-03-02 17:57:11

Grattis till 1 årsdagen!!! Bästa bloggen tycker jag! Här nere i Småland fick vi mer snö idag... Gissa vad jag gjorde då när jag kom från jobbet!? Jo jag satte på mitt inspelade band ifrån Monikas mat med nationaldagsfirande,student,midsommar mm Vilken underbar mat och trädgård! Härligt att drömma sig till vår o sommar med härliga helgdagar att fira! Tack för all inspiration du ger! Charlotte

Charlotte T. | 2009-03-02 17:54:07

Monica S! Skönt att höra... Catharina! Tack, tack...:)! Maud! Tack till dig med! Men Opel corsa...hur stor är den....jag är redan orolig att Prius är för liten.... /Monika

monika | 2009-03-02 17:06:47

Grattis på 1-års dagen+en dag till mysigaste och bästa bloggen, Monica. Apropå ny bil så blir mitt tips Opel Corsa. Lättkörd och behöver inte mycket drivmedel, dessutom får du 10.000 i miljöbilavdrag innan 1 juli. Har själv en sådan och älskar den, ja så som man nu kan älska en bil. /Maud

Maud | 2009-03-02 16:46:27

Grattis på 1-årsdagen till Sveriges bästa, gladaste, godaste och mest inspirerande och personliga blogg! //Catharina

Catharina | 2009-03-02 16:10:56

Jag känner flera som har Toyota Prius som är väldigt nöjda med sitt val. Den ena (en man) var väldigt negativt inställd, men är nu helt såld på sin.

MonicaS | 2009-03-02 15:17:12

Heléne och Carina! Ha, ha Ahlgrens bilar.....den var fyndig;)! Nu är jag inne på en Toyota Prius....som går både på el och bensin,....ringde en Pappa i Williams fotbollslag som hade förslag... /Monika

monika | 2009-03-02 14:28:41

Bonne Anniversaire!!!! Det vore bra om du köper en Peugeot bil eller Volvo med tanke pä bilindustri krisen.Tjejerna känner sig nog riktigt stora att ta bussen själv och tânk sä skönt det blir fôr dig och fôr miljön. A bientot Carina

Carina | 2009-03-02 14:09:58

Grattis Monika! Hoppas att du firar med god tårta och Ahlgrens bilar.... Lycka till med bilköpet också. K Heléne

Heléne | 2009-03-02 14:00:17

Lena A och Nina! Tack och tack själva! det är ju Ni läsare som gör bloggen levande.....:) /Monika

monika | 2009-03-02 13:18:56

Grattis på 1-årsdagen!!Det är en stor glädje att få läsa din blogg den ger lite mer lyx i vardagen:) Kram Nina

Nina | 2009-03-02 13:14:34

Instämmer i 1-årsfirandet!!!! Din blogg har gett det lilla extra till vardagen....Tack Monika !!!!Hoppas du hittar en bil du blir nöjd med. Kram Lena.

Lena A | 2009-03-02 11:59:41

Caroline! Än finns inga planer på att sluta... Annika! Tack:) men det är just det...Falkenberg! Tid att åka till en bilsalong även här i Stockholm...det har jag inte! Nu har jag ringt lite samtal och får se vad det kan ge.....en smart människa såg sin chans i att det var just jag...! Mariette! Tack:)! och tack detsamma! Monica S! Alltid bråttom och nu dessutom helt utan tid att gå runt och titta.....inte klokt! /Monika

monika | 2009-03-02 11:48:54

Hipp Hurra!! Virituell Champagne till oss alla! Jättekul med din blogg - dagens höjdpunkt! Lycka till med bilsökandet. Men jag håller med dig - det finns så mycket att välja mellan. Men i dagens ekonomiska tillstånd borde du kunna få en bra deal iallafall. Ta med dig någon bilkunnig och titta runt lite. Beror förståss på hur bråttom du har, men som du säger - flickorna kan ta bussen och du kan säkert få avlösning i annan körning. Du har ju giltigt förfall iallafall.. ;-) Kram

MonicaS | 2009-03-02 11:40:53

Grattis! Älskar din blogg! Kikar in ofta... Ha en fin dag! // Mariette

Mariette | 2009-03-02 11:23:31

Hej och Grattis på 1 års dagen!!!! Du är välkommen till oss på Bilopalen i Falkenberg, så ska vi hjälpa Dig att hitta en snygg och miljövänlig bil, kanske en 7-sitsig Opel Zafira som går att köra på gas. Tack för Din fantastiska bloggsida, det är den enda som jag läser, vill inte missa en enda dag. Jag har provlagat många av recepten och har aldrig blivit besviken.

Annika | 2009-03-02 10:49:52

Jo, det är verkligen värt att fira! Stort grattis på ettårsdagen, med hopp om många fler år att lägga till!

Caroline | 2009-03-02 10:40:26

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *