TUSEN TACK FÖR ALLA HYLLNINGAR!

3 mars - 2009 | 6 kommentarer

Vad härliga Ni är,,,Tusen tack! Vi borde ha något att fira varje dag:)!

Och faktum är att det finns något att uppmärksamma idag också! På sidan 8 i DNs ekonomidel står det att läsa om Ingrid. Ingrid är en enastående kvinna, tvillingmamma som jag och envis egenföretagare med samma deviser som jag, håll dig kvar vid grytorna (i mitt fall) och behandla alla uppdragsgivare som VIP samt värdera alla uppdrag lika högt. Och sist men inte minst; Ingenting är omöjligt och det du gör, gör det bra!

Gissa om jag är extra stolt idag? Jag är nämligen hennes mentor….Tack Ingrid för att jag fick det förtroendet!

Dock har jag ännu inte fått det jag önskar mig allra mest för tillfället,,,en ny bil! så jakten fortsätter…..kan inte låta bli att undra var alla biltokiga Herrar med stor bilkunskap är??  Så därför bjuder jag Er idag på ”Herrarnas tårta” Kanske kan det locka…..;)!

img_5504

HERRARNAS TÅRTA
En tårta tillägnad männen. Fylld med mockakräm och punchchoklad. Mäktig och generös.
6 ägg
3 dl strösocker
200 g smör
1 1/2 dl kakao
1/2 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

FYLLNING 1:
1 dl starkt kaffe 1

175 g osaltat smör

2/3 dl florsocker
3 äggulor

FYLLNING 2:
3 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
150 g blockchoklad
2 äggulor
3 msk punch
3 dl vispgrädde

TILL GARNERING;
Chokladströssel

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och låt det svalna.
Blanda ihop kakao, vaniljsocker, vatemjöl och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten. Tillsätt till sist smöret.
Häll smeten i 2 smorda långpannor, c:a 30×20 cm. Grädda kakorna på 175° i c:a 30 minuter. Stjälp upp kakorna och låt svalna.

FYLLNING 1;
Rör smöret kraftigt och poröst tillsammans med florsockret. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör emellan varje. Tillsätt kaffet.

FYLLNING 2;
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 10 minuter.
Koka upp grädden. Bryt blockchokladen i mindre bitar och lägg ner den i grädden. Rör tills chokladen smält. Ta av kastrullen från plattan och låt chokladgrädden svalna något. Rör ner äggulorna och låt krämen sjuda upp under ständig omrörning.

Krama ur gelatinbladen och rör ner de i krämen. Låt krämen kallna. Tillsätt punchen.
Vispa grädden och vänd ner den i den kalla chokladkrämen.

Dela varje kaka mitt itu. Skär till 4 st jämna kvadrater.
Lägg ut en botten, bred på ett lager av fyllning 1. Lägg på nästa botten, brred ett lager av fyllning 2. Lägg på nästa botten och bred ett lager av fyllning 1 igen. Lägg till sist på locket och bred ut resten av fyllning 2.

Garnera med brunt chokladströssel.


Tack, tack Cecilia! Jag har fått upp spåret nu, på bil... /Monika

monika | 2009-03-03 19:21:10

Susanne och Lena A: Tack snälla för vänliga ord! Och nej aldrig att jag skulle vilja byta!!! Det går inte ens att tänka sig livet annorlunda! Monika: Det kom från hjärtat så att säga :) Och lycka till med att hitta en ny bil fort!!! /Cecilia

Cecilia | 2009-03-03 18:40:25

Cecilia! Åh, vilket fint inlägg! Tack snälla du:)! Susanne! Bra...:) tycker jag med även om jag ser nu att du riktar dig till Cecilia;)! Lena A! Detsamma säger jag till dig! Och angående att pussla ihop sin egenbil på nätet så gjorde William det till mig igår...problemet blev bara att den bilen fanns inte att köpa på marknaden,,,ännu;)! /Monika

monika | 2009-03-03 15:52:30

Cecilia! Jag tycker också att ditt inlägg var superbra! Monika! Ett tips ang bilköp.Gå in på miljöfordon.se och rubrik fordon. Där kan du göra dina val,hur du tycker bilen ska vara och tryck på sök och förhoppningsvis får du ett antal bilar att välja på.Lycka till! / Lena

Lena A | 2009-03-03 13:13:00

Cecilia! Vilket bra inlägg - precis så är det! Och ändå vill man aldrig i livet byta! Företagande är ett sätt att leva, eller hur? Ett bra sätt....

Susanne | 2009-03-03 12:36:51

Ett försenat men ändå STORT GRATTIS på Bloggens 1-årsdag!!! Hoppas den leva många år till !!! För mig är du en dubbel inspirationskälla, självklart för all härlig mat men kanske ändå mer som egenföretagare! Ditt "go" är makalöst!!! Lyckliga Ingrid som har dig som mentor! Jag är så glad att vi andra egenföretagare som jobbar hårt för våra uppdragsgivare, sliter med pappersarbete och marknadsföring, har allt annat än ordnade arbetstider men ändå samtidigt försöker se till att ha roligt under tiden också får ta del av din sprudlande energi, "jäklar-anamma-det-ska-bara-gå-mentalitet" och din smittande livsglädje:) Stor kram till dig! Cecilia

Cecilia | 2009-03-03 11:07:59

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *