JULBAK MED RÅGE!

4 mars - 2009 | 15 kommentarer

Började min morgon med 2 dl Whisky  …

img_5520

i hackad frukt till Fruktkakan förstås:)!

Därefter var det dags för olika degar…Nöt- och fruktbröd

img_5510

Så ska degen jäsa…

img_5511

Detta ska bli 4 olika mördegskakor…

img_5515

Dags för vörtbrödet!

img_5517

Saffransbiscotti!

img_5516

Paneforte!

img_5512

Och hur arg tror Ni inte jag blev när jag satte mördegshjärtanen med choklad och nötter snett så hela plåten föll i golvet? Grrrr….

img_5519

Nu bär det av till Slussen för att hämta hyrbil…..fotbollskörning ikväll:)!


Heléne! Ett jättegrattis från mig! Hurra, hurra, hurra! /Monika

monika | 2009-03-05 18:41:41

Hej igen! Det är faktiskt lilla jag som fyller 45 år. Jag ska ha "tjejfika" så det blir att baka goda kakor m.m. Passar bra med din inspiration med alla goda julkakor. Bra att det fixade sig med bären K Heléne

Heléne | 2009-03-05 15:33:00

Du måste ha ett av världens bästa jobb! Grymt avundsjuk och tänker att i mitt nästa liv skall jag göra det jag eg vill och kan men aldrig fick chans till i detta liv ;O) Baka gör mig lycklig ;O) Kram

Cat | 2009-03-05 15:11:51

Millan! Ha, ha....tänkte skrämma er lite! Hallongrottor..mmmm och det är nog ingen fara med beachfiguren! Caroline! Jag hoppas det! är supernöjd vad vi gjort hittills, väldigt annorlunda och mycket mycket vackert och romantiskt...ska bli spännande att få höra vad det lider vad ni tycker! Och skinkan....den vågar jag inte anförtro åt någon annan än mig själv...tyvärr;)! /Monika

monika | 2009-03-05 07:58:56

Med tanke på alla dessa bestyr du har hela den här våren med din -vet jag redan att den blir- superfina julbok, hoppas jag att julen 2009 i ditt fall får bestå av en hög trevliga signeringar men inte så mycket matlagande. Låt gubbe och barn slita med skinka och pepparkaksbak och luta dig tillbaka med ett glas vin och några schyssta praliner. ;-)

Caroline | 2009-03-04 21:36:24

Hej hopp! Du är väl för härlig...med dina kommentarer :-) Började dagen med 2 dl wisky..... Kanske arbeta på en reklambyrå i framtiden med din fantasi!? Vá duktig Du é som bakar och grejar!! Baka.....jag bakade hallongrottor(smörkakor) m min dotter Fanny igår kväll! Gotti ,men farligt att ha en massa kakor i frysen! Jag tänker nämligen på Beach 2009 nu tjejer ;-) Trevlig kväll till Alla därute! Ciao!/Millan

millan | 2009-03-04 21:18:40

Gunilla! Åh, våren och Bondkakor... låter härligt! Biggan! Du skulle köpt kaklet! Mitt är också portugisiskt...och bilen rolig:)! AnnaPanna! Ha, ha,,,bakdjävulen... Finns han? Maria! Då har du ju ett bra recept på dinkelbröd här på bloggen..:)! Lycka till! Sötaste Heléne! Min nyfunna vän här på bloggen som vill hjälpa mig med allt! Jag har mina bär nu...men tusen tack för omtanken och vem fyller år? Detsamma till dig Biggan:)! Birgit! Jag håller med dig;)! Idag kvittrade vårfåglarna högljutt utanför mitt fönster då jag knådade mitt vörtbröd...men skam den som ger sig! Och recepten....nja..jag var sugen att lägga ut dem här men Ni får nog hålla er, jag måste ju sälja massor med böcker nu när jag ska köpa ny bil;)! 'Ingrid! Tack, tack...jag blir glad! Vi har lite snö kvar här...Tack och lov fölr mig;)! /Monika

monika | 2009-03-04 20:39:30

Vilka härliga bilder:)Jag är själv en som gillar verkligen att baka, både nu o då o bjuda glada kollegor, vänner o släkt på, så detta blir nog bra att få köpa boken o sen baka igång inför nästa jul så småningom. Just nu så längtar jag sååååååå efter våren. Här har vi så mkt snö, har inte haft så snörik vinter på många år, visserligen vitt o vackert men jag vill ha vår nu. Tur jag ska till Sthm nästa vecka där det förhoppningsvis kanske finns viss vårkänsla i luften. Ha det gott o du är verkligen en inspirationskälla Monica:)

Ingrid | 2009-03-04 20:28:39

Du är beundransvärd som fortfarande håller på med julen. Vi längtar efter vår och njuter därför av blommande trollhassel, vintergäck och snödroppar. Fast visst kan man väl baka saffransbiscotti ändå. Recept? Måste man vänta på din bok? Ser ändå farm emot den.

Birgit | 2009-03-04 17:59:57

Gojibär???!! Inga problem, du vet -dotterns man har ju butik./Södra Norrlands kustland/ Det fixar sig alltid med post, skulle tro breven går fram med adress Monika Alberg Sverige, ;-) Själv knaprar jag de små rara torkade bären varje dag, de lär ska innehålla mängder av nyttigheter!

Birgit igen.../Biggan | 2009-03-04 17:16:37

Hur mycket gojibär behöver du? Jag kan skicka till dig, inga problem! Jag blir ju sugen på att baka, men jag väntar till "födelsebaket" nästa fredag. Själv har jag också fotbollskörning i kväll. K Heléne

Heléne | 2009-03-04 16:22:30

Vilken produktivitet!! Du inspirerar verkligen... Själv slog jag till och städade skafferiet... är hemma och vabbar med lilla dottern idag. Frukt och nötbröd låter härligt, kanske ska dra igång ett eftermiddagsbak ;-) Och i morgon kommer en laddning härligt ekologiskt dinkel- resp vetemjöl hem med lådan från Årstiderna. Ska botanisera lite bland kok- och bakböckerna tror jag...

Maria | 2009-03-04 15:31:25

Baksug! Men synd om allt som föll i golvet. Men nu har du satt bakjävulen i mig, så ikväll blir det att kavla upp ärmarna!

AnnaPanna | 2009-03-04 15:26:12

oj vad jag blir sugen på att baka... Monika vilket otroligt snyggt kakel du har i köket! Jag ångrar så, att jag inte köpte med mig blå/vitt kakel från Portugal, när jag var i Sesimra...såg de mest fantastiska kakelplattor när jag var in en sväng till Lisboa/Lissabon...det bidde bara några till lyst och underlägg. Smart av dig att ta hyrbil så länge.... Kram från tant Birgit(som lagt till sign "Bigan" eftersom vi är två Birgit på din blogg)

Birgit igen.../Biggan | 2009-03-04 15:20:03

Åh vad du är duktig som har bakat så mycket idag ! Kände också för att baka men har inte börjat än, får se om det blir något innan denna dagen är slut. Kanske blir det några enkla bondkakor ! Idag känns det som vår, solen skiner på västkusten ! / Gunilla.

Gunilla | 2009-03-04 14:48:05

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *