ALLTID PÅ GÅNG! OCH SÅ VILL JAG PRESENTERA VIOLETTA…

5 mars - 2009 | 27 kommentarer

Ja det är dem, herrarna Erik Lallerstedt, (Mästerkock) Aje Philipsson, (Direktör) och Noppe Lewenhaupt, (Greve, Kungavän och Klubbdirektör). Jag möter dem varje morgon på sin motionsrunda. Fort går de också, skrattar och pratar mycket. Vi ropar alltid något till varandra när jag joggar förbi i stil med ”Heja Djurgårn, Hälsa Sven-Bertil, Det var trevligt sist”…

I morse gick jag rakt in i famnen på dem, gick i kreativa tankar….och det var då jag kom på det! De måste ge ett avtryck på något sätt i julboken! För att tala med dem blev jag tvungen att vända och promenera samma håll som de (och lika snabbt dessutom!) när jag berättade min idé, de kan nämligen inte stå stilla under sin runda, de har disciplin minsann dessa herrar;)!

Och min nya förälskelse, Violetta! En ”high tech” historia…

img_5524

men alldeles underbar! Det är förstås min hyrda Toyota Prius jag talar om! Tyst går den,,,så tyst att jag behöver tuta på folk för att de ska uppfatta att jag kommer!

img_5526

Nu längtar jag efter leveransen av min egen som är svart och snygg som jag redan döpt till Gloria:)!

Åter till allvaret, det fortsatta bakandet!

img_5527

Idag blir det Valnötsbröd, Ny sats av mördegshjärtan (4 sorter!) mera skorpor, mjuka och hårda pepparkakor och lussekatter om jag hinner…..(måste handla mera!)

Och det är som alltid de små tingen som gör mig glad; rött salt på valnötsbrödet;)!

img_5529


Äsch, inte spelar en bokstav hit eller dit så stor roll. Jag är i så fall mest glad att du inte håller på med en massa särskrivningar. DET har jag nämligen en allergi mot... Och så tappades min fråga och önskan bort mitt i stavnings- och grammatikdiskussionen. Med det kanske inte är för sent för svar??

L8 | 2009-03-06 20:33:27

Cath, Åsa, Millan, Charotta! Jag är lyckligtvis född med en rätt ok språkkänsla så jag stavar nog faktiskt oftast rätt! Att det sedan går lite fort ibland i just bloggandet och en Versal eller ett kommatecken glöms bort....tja, det är smällar man får ta;)! /Monika

monika | 2009-03-06 15:41:17

Hur har man glömt bort att skilja mellan de och dem? Har en arbetskamrat på 39 år som inte kan! Tydligen inte du heller!

Charotta | 2009-03-06 15:07:54

Bara att instämma med dig Åsa! Du är så klok vädurkvinna ;-)! Tjing!

millan | 2009-03-06 10:14:12

Men Monika då!!! Stavar Du inte alltid rätt!??! Du får verkligen skärpa Dig :) Huvudsaken är ju att vi förstår och att den glada & kreativa tonen "hörs" mellan raderna!! Helle fler inlägg med ngn bokstav för mycket eller för lite! Vem är perfekt!? Ha en bra dag bland bunkarna! ( heter det så? ;) )

cath | 2009-03-06 09:26:35

Ma och Monika; Det är ju precis det, att det är spontant och från hjärtat som är så fantastiskt med den här bloggen. Fortsätt "anteckna", redigera och vara perfekta kan vi vara någon annanstans. / Å

Åsa | 2009-03-06 09:23:18

Micke i Julboken, vad trevligt! Hoppas på en julkrönika med ett recept på ngt gott Familjerecept :) Ska bli såååååå spännande att få se det färdiga resultatet! Julklapparna är räddade!

cath | 2009-03-06 09:08:50

MA! Jaa, vad ska jag svara? För att hinna blogga ett par gånger om dagen behöver det gå fort....och jag skriver kanske mer som anteckningar, det finns inte mycket tid att redigera texten och jag tror ju och hoppas att de flesta förstår och uppskattar vad jag skriver ändå! Vad gäller Erik så är han en Mästerkock med stort M för mig så det ska jag rätta till och för att kommentera ditt "dem herrarna" så gick det lite fort där också...så här ska det vara; Ja, det är dem, Herrarna....(alltså ständigt på G) Men tack för uppmärksamheten:)! /Monika

monika | 2009-03-06 08:58:05

Hej! Varför gör du skillnad du på mästerkock, Kungavän, Direktör? Versaler? För övrigt så heter det inte "dem herrarna". Det ser inte så bra ut/låter inte bra.....riktar man sig till många som på en blogg bör man vara noga med språket. Annars trevlig blogg och ofta bra recept.

Ma | 2009-03-06 05:59:17

Men Monika! Vad fick du för svar från herrarna?? Kan du inte släppa receptet på valnötsbrödet lite tidigare till oss här?? Är hela tiden på jakt efter nya och bra brödrecept. För jag vill fortsätta baka lite annat än surbröd, även om det blir mest sådant nu "nyfrälst" surdegsbakare som jag är.

L8 | 2009-03-05 20:35:18

Susanne! I love You:)! Catharina! Ha, Ha.-..ska sno det receptet! Var så säker...Och vet du, berättade för Micke om hans fanclub på min blogg...och han blev mäkta stolt och frågade genast; vad är adressen så You never know...;)! Millan! Jag svarar så långt jag tycker...såklart att ni inte får veta allt! OIch jag håller med dig med Susanne, hon är en underbar varelse, one of a kind! Birgit! Jaa de får plats! Julmaten går till de snälla grannarna.... /Monika

monika | 2009-03-05 20:05:13

Snygg bil du beställt! Får fotbollslaget plats? Ser att ni har lite snö kvar. Bra för julstämningen antar jag. Vem käkar upp all julmat nu i mars? Synd att vi inte bor nära för jag hade gärna hjälp till. ALLT har sett så gott ut.

Birgit | 2009-03-05 19:55:46

Monika, vá rätt jag hade ;-) (stolt!) Coolt VÄDURKVINNA! samtidigt tyckte jag att jag blev lite för "privatintresserad" och ville veta! Men frågar man inte så får man inget svar. Men det är därför vi ALLA bara gillar dig såå mycket för Du bjuder alltid till och är så underbart ärlig! Susanne, vi behöver ngn som Du! Du är kul!Like you! Hellre lite tokig o glad än sur äppelkart....det finns för många tyvärr av sådant på denna planet!!(surtanter alltså ;-) ) Tack för ordet! Trevlig kväll !!

millan | 2009-03-05 19:44:21

Kan du inte be Erik Lallerstedt om receptet på den skagenröra han serverar på Bakfickan ;-) ? Godare finns inte att uppbringa i Sthlm (tro mig jag har ätit mig igenom de flesta, allt från Söder till Öfvre Östermalm..;-), den och joggingrundorna på Djurgården saknar jag från mina år i huvudstaden! Din julbok finns redan högst på önskelistan inför kommande jul och när nu Micke Persbrandt också finns med på ett hörn......ja då kan jag bara likt ett barn utbrista: Är det inte jul snart??? //Catharina

Catharina | 2009-03-05 18:53:03

Ok, till er alla: Jag har inte fått fnatt, bara "my sense of humour" - jag skall skärpa mig och tona ned min profil...ett tag i alla fall!

Susanne | 2009-03-05 18:52:03

Millan! Rätt! eldtecken här...och det närmar sig! Marie bedbådelsedag;)! Susanne! Ha, ha..Du ÄR för rolig! Tur att jag har träffat dig ett par gånger och vet hur underbar du är! Annars kanske jag skulle tagit detta som ett hot;)! Cath! Du bara MÅSTE köpa julboken...en lite dos av Micke kommer även här....;)! Carina! Vädur! Och jag älskar din franska konversation med Susanne...;)! Cath igen! Välkommen:)! Skiulle verkligen behöva någon som svarade i min telefon och på mina mail..... Susanne! Tu parles Francaise? Åsa! Rätt! Och rätt med det andra också...alla har vi våra behov;)! Jag minns en lunch Thommy och jag åt hos Jack Nicolson...I say no more.... Men Susanne! De som inte träffat dig tror nu på riktigt att du fått fnatt! Christel! Först och främst, vilket vackert namn! Och kul med marmeladerna! Glasen köper du hos "Flaskor och burkar" www.flaskorburkar.se Lycka till! Millan! Då är vi tre vädurar:)! Erik! Du kommer inte att bli besviken! /Monika

monika | 2009-03-05 18:37:41

Hej monika. Börjar bli grymt sugen på din julbok! Kommer rusa till bokhandeln i samma sekund som du offentliggör releasedatum:) Snyggt med saltet. Hälsningar Erik

Erik Ingvert | 2009-03-05 18:06:34

Åsa! Jag är också vädur :-), men pratar för mycket ibland tyvärr... Jag har sagt till mina nya kolleger att köpa båttejp om det blir för mycket på fika och lilla lunchen ! Har inte tid, ska laga raggmunk nu, inte varje dag man lagar det!! Min man kallar de för "raggisar" (ha ha ha ) låter som raggsockor..... Vá rädda om Er alla gulliga! Ciao!

millan | 2009-03-05 17:40:54

Hej Monika hej på dig monika!! ( kunde inte låta bli, kom och tänka på sången) Jag träffade dig i början av december förra året, ej på promenad utan i Jönköping. Det var en väldigt inspirerande dag med sylt och marmelad. Det var så himla kul och så vackra burkar. Även om jag inte har kunnat smaka på något, diabetiker tyvärr, så har jag inte kunnat släppa detta. Har nu samlat ihop mina vänner för att ha en sylt och marmeladkokningsdag. Kul,kul. Men, var vad det man kunde köpa de fina burkarna? Min husmor på jobbet har lovat att köpa in lite burkar. Det blir så mycket roligare med fina burkar. Hoppas du kan hjälpa mig. Tack

Christel Le Guillarme | 2009-03-05 17:01:16

Åsa! Inte kungen, väl...? Inte Silvia heller - det kan jag inte tro!

Susanne | 2009-03-05 15:24:13

Jag tror du är VÄDUR....hemmakär och omtänksam.....precis som jag!! Det där med "kändisarna" är ju faktiskt lite roligt. Minns när jag var liten och min pappas kompisar var hemma hos oss (han jobbade på tv). Jag kunde inte förstå att dom inte såg så tjusiga i ut i vanliga livet, dock upptäckte jag snart att dom var precis som andra och gick t.o.m på toaletten....!!

Åsa | 2009-03-05 15:21:45

Carina! Il n'ya pas de problème. Nous n'aurons jamais toute la neige...et pas des amis du roi...

Susanne | 2009-03-05 15:13:39

Salut! Jag är ochsä nyfiken tror du kan vara ett Lejon eller kanske tvilling som jag. Susanne,BMW tient pas la route surtout pas sur la neige Ha en bra dag,Carina

Carina | 2009-03-05 14:11:59

Ja, suck...

Susanne | 2009-03-05 13:44:32

Så har hon Thommy Berggren i köket och Micke P ringer då & då....... Skulle kunna jobba som telefonist där..... :) Grattis till ny bil!

cath | 2009-03-05 13:39:59

Det är ju inte rättvist...jag säger inte mer, du vet vad jag menar! Vem träffar jag på mina promenader, tror du???? Ingen vill veta...inte ens jag själv, men så mycket kan jag säga att det är inga kungavänner, precis..:-(

Susanne | 2009-03-05 13:35:19

Valnötsbrödet ser grymt gott ut ;-), nyttigt m valnötter också!! Ser fram emot receptet!! Själv brukar jag baka sirapslimpa m bl a filmjölk,linfrön, russin m.m Grattis till Gloria, måste kännas häftigt med en ny bil!! Monika, en fråga jag velat ställa länge! När fyller lilla damen år!? Ibland kan jag tänka med din energi och härliga livsglädje är att Du är som jag ett eldtecken....? Alltså född i april/augusti eller december....men jag är nu ingen spåtant utan bara sådär nyfiken som man måste få vara ibland :-) Må så gott! Nu är våren på väg!!Underbart!!!

millan | 2009-03-05 13:33:50

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *