DET BÖRJADE SÅ BRA!

6 mars - 2009 | 11 kommentarer

Med lite titt på tagna bilder, kaffe och allmänt trevligt prat med Cilla, Björn och Jonas……

Fortsatt trevligt med lyckade kakor och bröd framför kameran och Björn, (snart Mästerfotograf;)  bakom kameran och Jonas med kaffekoppen;)…

img_5531

Men sedan bryter H-vetet loss! Allt händer, tavlor ramlar ner, kras, (Inte vilken som helst, mitt bevis på min guldmedalj i World Gourmand Cook Book Awards…) Björn välter en ljusstak, nytt kras…(inte heller vilken som helst, antik! Nää, skojade bara!) William kommer hem och ska dricka Oboy, rör omkring i glaset, väldigt stort vilket jag redan kommenterat..ännu ett kras! Inte klokt!

Men då är det tur att Jonas inte bara kan dricka kaffe och stryka, han kan svabba också!

img_5532

Alltid händer det något och kul har vi iallafall!


Cath! Ha, ha, då måste vi ju dansa med varandra och inte mot varandra....;)! /Monika

monika | 2009-03-07 11:40:40

Härliga killar som hjälper till med allt! Smygtittade lite på bordet... det ser ju "juligt" & fint ut! Då borde vi ju skicka både Dig & Persbrant till Lets Dance - vilka fredag kvällar!!!! Ha en skön lördag!!

cath | 2009-03-07 11:38:24

Biggan! Åh,,jag vet hur det känns när man gör ett sådant fatalt misstag! Men tur att du tog nya tag och nästa laddning blev bra! Och tack för beröm...:)! Maria! Så roligt att du följer mig så lång bortifrån! Vi har några stycken runtom i världen som tittar in här, känns hissnande och spännande! Maten ger jag bort till snälla grannar men just igår fick pojkarna med sig rätt mycket bröd och kakor! Jag slänger ialla fall ingenting, det har jag väldigt svårt för! Mimmi! Tusen tack själv! Och det är naturligtvis jättebra att gå som lärling, då lär man sig hantverket allra bäst! Det handlar ju mycket om känslan då det kommer till att bli en bra bagare och då är det viktigt att lära sig "känna på degen" om den är bra eller inte. Men det finns ju också utbildningar som är värda att gå även om just jag är en ambassadör för det självlärda där erfarenheten och glädjen är den största kunskapen! (Och det ena behöver ju inte utesluta det andra...)Lycka till! /Monika

monika | 2009-03-07 10:25:29

Hej! Först vill jag tacka för en underbar blogg. För att utbilda sig till bagare, är det lärling som gäller eller finns det någon speciell utbildning? Tack på förhand och trevlig helg.

Mimmi | 2009-03-07 08:58:15

Forst Monika...tack for en underbar blogg som jag med stort intresse foljer varje har borta pa andra sidan jordklotet (darav inga prickar pa a,a,o) Speciellt i ditt arbete med julkokboken, da jag for 3:dje aret i rad inte firat nagon jul, julmat, godis osv. Jag har bara en undran, va gor du med all mat du bakar och lagar efter att ni har fotograferat den?? :)

Maria | 2009-03-07 07:10:38

Det började så bra här i Glada Hudik också på em...inspirerad av dig Monika startade jag i all hast ett skorpbak...tjolahejtjolahopp...in med längderna i ugnen 25 min, skära sneda snygga skorpor, torka i en timme 100grader, dags för avsmakning med en kopp gott thé.......Mystifikationer, det var inte som mina gamla vanliga nötbiscotti det här inte...beskt? salt?........Tablå jag hade satt till bicarbonat istf bakpulver.. Skam den som ger sig, en ny laddning och då blev baket lyckat. I morgon blir nog alla pippifåglarna glada nere vid Lillfjärden, här skall matas... ;-) Ha en trevlig helg! Och tack för en otrooligt trevlig blogg, utan språkpoliser.

Birgit igen.../Biggan | 2009-03-06 22:53:54

Nåväl, kanske har du rätt, men kungavän som man är.... Aje är ju Aje och Noppe är Noppe... Det vore ändå sensationellt med dem med bar överkropp med en svabb på din blogg, eller hur? Picture it...

Susanne | 2009-03-06 21:43:19

Susanne! Inte frågat och tro mig...Du vill hellre se Micke än Aje...;) Millan! Micke har inte dansat på operan men gick på danshögskolan...och dansa kan han! Elin maria! Tjoho;)! /monika

monika | 2009-03-06 20:52:50

MONIKA.....MINA VÄNNER JAG LADDAR MED MIN BROR INFÖR LET´S DANCE ME´GOD JORDÄRTSSKOCKSSOPPA......+ ETT DURUMBRÖD FRÅN ROSENDAHLS, VARS FILIAL HAR ÖPPNAT HÄR NÄSTGÅRDS....SNACKA OM LYCKISAR..... JAG ÄR OCKSÅ SPRÅKLÄRARE, MEN HÄR TITTAR JAG INTE MED DE ÖGONEN, ELLER LYSS MED DE ÖRONEN.......HÄR BARA NJUTER VI OCH HAR FANTASI, OM NÅN GJORT NÅT FEL. SÅ MOGNA & GENERÖSA ÄR VI.OCH DET ÄR KÄNSLAN, SOM RÄKNAS. HUR SA HAN STIKKAN ANDERSSON ?? " KÄNSLA FÖR FEELING " SÅ HAR VI DET HÄR PÅ MONIKAS BLOGG, " SÅ DÄ´SÅ " SOM DE SÄGER I HEDEMORA. HA EN GOD AFTON ALLA NI. VI HÅLLER FANAN HÖGT PÅ ALLA PLAN. TJO HEJ & KLACKARNA I TAKET.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-03-06 19:04:37

Dina saffransbröd ser underbart goda ut! Skulle kunna betala mycket för att få smaka en nu, lyckostans grannar Du har!! Bild nr2 tycker jag Björn har en Micke Persbrandt plié pose!! Visst har Micke P dansat på Operan!? Ola la la !!! Trevlig kväll alla bloggisar och så lilla VädurMonika;-) Ciao!

millan | 2009-03-06 18:47:24

Det känns fint att se att du har två starka män i en slowfox med svabben. Har du frågat Micke P om han kan tänka sig att ställa upp på något slikt för oss trogna bloggmatronor? Gärna i bar överkropp.... Eller kanske Aje kunde sätta ett avtryck även på bloggen, på något intressant sätt? Vad tror du - kan det funka?

Susanne | 2009-03-06 18:20:39

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *