HAR NI NÅGONSIN ÄGNAT ER ÅT ATT SORTERA NONSTOPKARAMELLER?

9 mars - 2009 | 13 kommentarer

Nej, tänkte väl det! Men det var vad jag ägnade mig åt igår kväll Och helst ville jag ju bara ha röda och gröna för mesta julkänslan på den vita karamellmoussen men de var ju förstås färre  än någon annan färg! (Faktum är att jag ändå ansträngde mig vid lösgodisdisken när jag handlade att just bara ta röda och gröna….)

img_5534

Efter en överläggning med mig själv beslöt jag att även svarta fick duga… Men de gula spar jag till påsk, de blåa till Nationaldagen och de oranga till Halloween;)!

NU kommer ”mina pojkar”, Björn och Jonas!


I julas gjorde jag små pepparkaksmuffins som jag toppade med röda och gröna nonstops, då sorterades det hej vilt. Var också rejält irriterad på att det fanns hur många gula och orangea nonstops i påsen och endast ett fåtal gröna. Det tråkiga med nonstops är att det inte ens är gott, bara snyggt!

Anna | 2009-03-11 00:40:50

Frida! Lika knäpp som jag alltså;)! /monika

monika | 2009-03-10 21:19:10

Haha, det där låter precis som något jag skulle kunna göra. Färgerna måste ju matcha snyggt! Jag brukar dessutom sortera färgade godisar som nonspop och m&m:s innan jag ska äta dem, lägger upp dem på rad så jag kan äta gul, röd, grön, blå, gul, röd, grön, blå, att äta två av samma färg i dag går ju absolut inte, Hahaha, inser själv hur sjukt det låter när jag skriver, men alla har vi våra små idéer :)

Frida | 2009-03-10 16:01:54

Tack för omtanke och tips Carina:)! Caroline! Ha, ha,,det var det härligaste jag hört på länge! /Monika

monika | 2009-03-09 22:00:52

Ha. Ha. Hrm. Sånt här borde man inte berätta. Men jo. Inför mitt bröllop tvingade jag mina närmaste att färgsortera godis att sätta på borden. Till 105 gäster. Ja. Jo. Det var en smula Brudzilla över mig. Det var det nog. ;-)

Caroline | 2009-03-09 21:12:22

Salut! Tânk pâ att fâ i dig C-vitamin , enkel och god fruktsallad;Kiwi,Apelsin och jordbubbar.Sjâlv dricker jag blutsaft sa hâr ârs. Skôt om dig,Carina

Carina | 2009-03-09 19:37:51

Ingrid! Så underbart! Då vet du hur det känns när någon går förbi och snor åt sig en i fel färg! Kul att du längtar efter boken, det börjar jag med göra nu:)! Cath! Förstod att just du gjort det:)! Och just mm´s talade vi om idag...i Usa kan man beställa hinkar med sorterade färger och först tänkte jag faktiskt köpa mm´s jag tyckte mm som i Monika)! L8! Prova det kan vara kul:)! Elin Maria! Ha, ha...vilken rolig skola! Och tack! Carina! Ha, ha..så fransk du har blivit:)! Biggan! Jag tror jag ljög lite...alla Non stops är redan slut! Gick fort åt under dagen i blodsockerfall mellan revbensspjäll och köttbullar;)!

monika | 2009-03-09 17:06:57

Monika! Vilken underbart fiffig terapi-form! Att jag inte tänkt på det själv... Beundransvärt, att du kan spara de orange-färgade ända till Halloweenhelgen... Själv skulle jag ha smaskat i mig nävar av nonstop i farten. Förmodar att du körde ett "rasande" vädurstempo vid sorteringen, så du hann nog inte ens bli godissugen... Kram från tant B,/som har en vädursdotter-då går det undan i svängarna/

Biggan | 2009-03-09 15:46:00

Salut! Sortera nonstop är inte min grej.När jag gôr mitt pepp.hus sä blandar jag glatt alla färger och de franska barnen slickar sig om munnen när de trycker näsan mot mitt kôksfönster för att beundra la maison de père Noel. A bientot Carina

Carina | 2009-03-09 14:04:30

MEN SJÄLVKLART HAR JAG SORTERAT NONSTOP, FLERA GÅNGER. VID BAKNING, VID SPRÅK -& ENKLA MATTEÖVNINGAR, PEPP.HUS, HALLOWEEN, PÅSK, U NAME IT. DET TAR SIN TID, MEN BLIR ATTANS EFFEKTFULLT. CELLOFANPÅSAR MED MATCHANDE SNÖREN, TOMTAR ELLER ÄNGLAR, ELLER VAD HÖGTIDEN BJUDER....OTROLIGT ANVÄNDBARA HELT ENKELT........SYND ATT JAG ALDRIG DOKUMENTERADE........GOD START PÅ ARBETSVECKAN !!

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-03-09 13:10:53

Nää, har inte ens tänkt tanken att man kan:-) Men jag har gjort mycket annat tokigt! Och nu blev jag så sugen på MM!! Nonstop däremot lockar inte ett dugg. Tur att man inte gillar allt:-)

L8 | 2009-03-09 12:05:23

Jo, MÅNGA, MÅNGA ggr, för jag är van från USA att man kan köpa MM´s i olika färger beroende på högtid/årstid, och här i Sverige kan man det inte. Så jag sorterar vid jul (röd grön), Valentine (röd och vit men finns inte vit här så får ta rosa) St Pats (gröna) påsk (lila gul) 4th of July (röda, vita blåa) och Halloween (svart orange) osv ;O)) Och till pepphuset vill man ju bara ha vissa färger så där får man sortera också, och när jag gör mina CC Cookies så skall det ju vara 5 olika färger på varje Cookie, så då får man stå och sortera igen så du är inte ensam om det nej ;O) Ha det gott!

Cat | 2009-03-09 11:35:51

Hej! Men Monica jag HAR faktiskt det:) Som amatörbagerska så bakar jag som sagt en hel del och för att göra snygga tårtor/kakor/ muffins så blir det snyggt, väldigt snygg med "tanken" om non-stop i "färgtänk". Det är så värt tycker jag om än tråkigt jobb men alla blir sen så glada o imponerade:) Måste bara säga att jag längtar efter boken och vit karamellmousse låter sååååå otroligt gott:). Hade gärna kommit och smakat...... Ha en bra början på veckan:)

Ingrid | 2009-03-09 09:37:08

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *