HEJ VAD DET GÅR!

9 mars - 2009 | 9 kommentarer

Ännu en plåtningsdag avklarad och den kan sammanfattas ungefär så här;

Pepparkakskryddorna i kalvfärsen….

img_5538

Supervackra fat från Kamelo

img_5540

Och upptäcjkten att Jonas inte bara kan stryka, dricka kaffe och svabba! Han kan laga mat också! Nåja, värma mat iallafall…..;)

img_5541

Behöver jag tillägga att pojkarna rullade hem idag? Fyra sorters köttbullar, revbensspjäll, Karamellmousse, Vit Chokladmousse med saffran och karamelliserad apelsin, Karamelliserad Saffransgröt, Sallad med fänkål, äpple och dill, Frostad frult, Rödbetsmousse och rödbetssallad med granatäpple…..


God morgon ! Ja ha ;- var det så det vá med diskmaskinen! Du hade en! Jag tycker det är toppen att ha en diskmaskin speciellt om man har många middagsgäster..men kastruller och stekpannor m.m det diskar jag för hand :-)men min tvillingsyster gör inte det! Tänkte på dig i morse då det är ett riktigt snöoväder! Sprang Du din runda, kunde du det!? Jag tar det lite" easy " idá, arbetade 11 tim igår. Take care....jag ser fram emot din julbok!! Ciao!

millan | 2009-03-10 09:30:21

Ingrid! Skönt att höra att jag lyckats sukta dig:)! Ma! Nej jag tog inte illa upp, kanske blev jag mest förvånad...det var första gången jag fått kritik för mitt skrivande....brukar faktiskt alltid få höra att jag skriver så bra:)! Men som sagt, här måste det gå undan och då smyger sig ett och annat fel in ibland:)! Och roligt med boken och basilikasåsen! /Monika

monika | 2009-03-10 09:19:34

Hej igen!Det var jag som kom med synpunkter på ditt språkbruk......menade inte att vi skall vara perfekta, absolut inte, vi har ju redan alldeles för mycket krav på oss. Hoppas du inte tog illa upp, klart man kan skriva lite hur som helst, huvudsaken att läsarna förstår. Annars så beundrar jag dig, förstår inte hur du kan få fram julkänslor nu när våren äntligen är på väg. En av dina tidigaste kokböcker står på hedersplats i mitt kök, mest för att omslaget är så snyggt. Och din kalla basilikasås finns nästan alltid i mitt kylskåp.

Ma | 2009-03-10 07:42:55

Måste bara skriva att nu är jag "avis" ........igen:) Fint porslin som "attan", måste in på hemsidan snarast, fina pojkar o välgödda efter dagens slut som jag förstår. Härligt att få smaka på allt redan nu, längtar nu ännu mer att få pröva att göra en hel del ur din bok. Kom snart till en bokhandel nära mig kära bok!!!!!!!!:)

Ingrid | 2009-03-10 07:23:08

Susanne! Gi? Det bryr jag mig inte om:) men den är vansinnigt god! Och disken är makalös! Minst tre maskiner men som tur är har jag snabbprogram på min:)! Och det låter ju härligt med en ny dislmaskin:)! Birgit! Ha, ha,,,nej inget misstag här inte;)! Och kul att du ser fram emot min bok,,,du skulle öppnat din butik! L8! Förstår att pepparkakskryddorna kan verka lite mysko i kalvfärsen men mmm så gott det blir! Kamelo finns säkert i en butik nära dig...kika in på hemsidan och ring dem! Millan! Ha, ha,,,jodå en diskmaskin har jag allt, tack och lov! Men du minns antagligen i somras då flickorna diskade när den var trasig...Killarna är inte så flinka på att hjälpa till och plocka undan men på att plocka fram;)!

monika | 2009-03-09 22:13:20

God kväll i stugan :-) Vá flitig Du har varit idá! Allt låter så super gott Du gör! Men inte har Du ngn diskmaskin om jag minns fel!? Hoppas dina killar hjälpte dig m disken när de fick så gott o äta ;-) Må så gott! Ciao!

millan | 2009-03-09 20:59:57

Mmm, vilken mat!! Även om jag inte riktigt hängde med på pepparkakskryddor i kalvfärs?? Och vilket underbart porslin!!! Undrar om det finns att köpa någonstans i min närhet? Göteborg till exempel...

L8 | 2009-03-09 18:00:29

Pepparkakskryddor i kalvfärsen?! Låter spännande (om det inte var av misstag alltså). Kom att tänka på en favorit i vår familj, Babotie, den sydafrikanska "köttfärslimpan". Ser allt mer fram emot din julbok och jag som lovat mig själv att inte köpa en endaste bok med mat mer. Hemkommen från en tid i England på 70-talet hade jag tänkt öppna kokbokshandel, men "alla" varnade mig och sa att det aldrig skulle bli intressant och få en kundkrets. Tror att jag ska påminna dem.

Birgit | 2009-03-09 17:58:13

Karamellmoussen låter inte helt fel, du....? Är det lågt GI i den??? Hur mycket disk har du efter en sådan produktionsdag? Två, tre maskiner? Själv var jag och maken och spenderade ca tiotusen på en ny diskmaskin idag, då den gamla i ren trötthet och ålderdom vägrat att diska en enda disk till... Gud, vad det är tråkigt att köpa sånt som bara skall finnas och fungera (som bil t.ex...) Men när man väl brutit ihop oc gått vidare har ju nya hushållsmaskiner sin charm...

Susanne | 2009-03-09 17:47:42

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *