DAGS ATT TAGGA NER?

10 mars - 2009 | 13 kommentarer

Ja, det kanske är det?

När jag sitter hos Lisen och blir fin i håret undrar jag varför inte min underbara tandläkare Stefan ringt tillbaka… eller hans fru Eva som är hans tandsköterska..?

Ungefär samtidigt som min bil brakade ihop brakade nämligen också en tand ihop och jag tänkte ungefär samma sak om båda katastroferna,,, När och Hur ska jag fixa detta?

Ringer genast från liften i Åre ”Tandläkare Stefan”,,,på T i min mobiltelefonbok….och jag har ju inte bara ringt en gång utan två! Visserligen undrade jag varför de plötsligt hade mobilsvar men det ägnade jag ingen tid åt….Och idag när jag ringer igen svarar Eva och jag hör ju genast att hon inte fått mina samtal….Nu vet jag att jag ringt Taube, Sven-Bertil Taube istället (också på T i telefonboken…) och bett honom hjälpa mig med min tand……;)!

Nu är iallafall tanden hel igen! Tusen tack Stefan och Eva för ni stannade kvar på jobbet idag så jag hann dit!

Just innan hade jag varit och handlat all mat till morgondagens plåtning…Hann också med att åka till Norrmstorg och botanisera efter något som kunde likna julblommor…Berit min underbara blomsterflicka försöker hjälpa mig på alla vis och plötsligt inser jag att hon är lika trött på julen som jag…hon ger mig vad som finns kvar av julrester och vi pratar på om underbara körsbärskvistar, violer och annat som står framför mina ögon och får mig att sukta…

Julresterna…

img_5546

Men jag fick med mig lite annat vårlikt också och den här underbart vackra rosen…

img_5547

Hur som helst börjar jag handla med stort H! Och har bara i sinnet hur jag ska göra buketter till julmiddagen på lördag! Jag plockar ihop massor med röda och vita blommor…ja massor! Men plötsligt inser jag att det inte är fredag…bara tisdag! Som sagt…dags att tagga ner….

Och det tänker jag göra nu med ett glas av denna flaska!

img_5545

som Ingrid kom med igår! Titeln är ju minst sagt skrämmande…”The dead arm” men jag vet att Ingrid har god smak vad det gäller viner…Tusen tack Ingrid:)!


Helena! Jag har inte glömt halsbandet! Har bara inte fått svar från Tove....hon vill väl antagligen att du ska köpa tidningen som kommer snart;)! /Monika

monika | 2009-03-11 20:24:14

Helena! Underbart att du har en "Monikalåda":)! Charlotte T! Åh, har ingen aning om vad du kan göra med bönorna utan kvarn...smaksätta sprit? Sockerlag? Någon som vet? Carina! Härligt med ostron och roligt med Laurents gravade lax! Men har inte din svärmor en smarrig fransk specialitet för min julbok;)!? Biggan! Tack du snälla människa:)! Birgit! Åh det låter underbart med våren som känns så avlägsen idag...Jag har två veckors "race" kvar, sedan blir det texter, berättelser och recept ett tag blandat med lite föredrag och kurser här och var... Millan! Ha, ha,,,ja, du har rätt! Jag är ju ingen stillasittande lugn person direkt....och du har nog rätt vad det gäller tandagnissel också;)! Det var en plomb men Stefan, min tandläkare är bekymrad för mitt nattliga gnissel....och tack för erbjudandet! Daniel! Så sant som det var sagt:)! Susanne! Det är operakällaren.... /Monika

monika | 2009-03-11 20:19:07

Jag menar NATURLIGTVIS Fredsgatan.....

Susanne | 2009-03-11 12:54:21

Daniel operakällaren?

Susanne | 2009-03-11 12:40:33

Hej Monika Det är tyvärr ofta svårt i den här svängen att tagga ner fast visst skulle man må bra av det i bland. Hoppas du får en bra vecka en sak som är säker är att jag inte ska sortera non-stop det verkar roligare att ära dom mvh Daniel

Daniel | 2009-03-11 12:03:05

Monika, jag tror att Du har svårt att" tagga ner" ;-) Men nu är frågan, var det en fyllning som gick sönder eller "gnisslar" du på nätterna? Jag menar, då kanske Du har en bettskena för att spara på tandsubstans och eventuell svår huvudvärk man kan få av allt "gnissel"!!? Och nu är Du inte ensam om detta om du nu har det för det är MÅNGA som gnisslar ....även jag gnager ibland!! Jag är ju en "tandsyster" och hör av dig till mig nästa gång om din Tdl é bortrest för jag kan alltid klämma in Dig i tidboken :-) Men din Tdl.är toppen..bra service att få komma så snabbt! Jag gillar det! Saknar också Norrmalmstorg och Sturegatan , arb där i 10 år, men livet går vidare.... Ha en underbar dag alla rara på "bloggen"!! Ciao!

millan | 2009-03-11 08:30:38

Undrar om snön kommit just för dig och julboken?! I Skåne lite vårkänsla idag, sol, regn, sol igen, +8 och LJUS. Lång underbar promenad, 1,5h walk and talk med väninna, i vårskor och kvällsljus. Tänk alla månader då man åker till jobbet i mörker och återser hemmet i mörker. När har din bok deadline så du också får känna våren komma?

Birgit | 2009-03-10 23:20:06

Monika, åh vad du har många järn i elden...Du är ju otrolig. Fantastisk! Varför jag tycker så? Jo, du är så spontan och bjussar på dig själv, har självdistans och kan garva inom dig åt dina "små-tabbar"och delge oss av ditt vardagsliv. Du satte nog myror i huvudet på Sven B T, vadå hjälpa Monika med en tand... Njut i kväll av det goda vinet och le mot dig själv i spegeln och ditt nyfixade hår. Blända av ett felfritt nylagat tandleende. Det är du värd. Åh när jag hör dig berätta om Norrmalnstorg, jag får "tillbakalängtan" ibland... där arbetade jag som tandtekniker på en väldigt trevlig privatklinik...Kram från tant B

Biggan | 2009-03-10 22:22:58

Sakut! Fransk julmat betyder;ostron,sniglar,fâgel typ kalkon.Inget som ett svenskt julbord.Det roliga ar att det numera âr tradition med Laurent's gravade lax och min gravlaxsâs.Till och med borgmâstaren har det pâ sitt julbord.Min svârmor daremot âr en jâkel pâ att laga mat . A bientot Carina

Carina | 2009-03-10 22:12:23

Halloj! Ser fram emot din julbok!!! Blir säkert fantastisk och det har varit och är kul att följa arbetet med den på bloggen! Jag vann kaffebönor eko o fairtrade förstås för ett tag sen men har varken gammal kaffekvarn eller modern kaffemaskin bara vanlig kaffebryggare. Vad kan jag göra med dem? Mvh Charlotte

Charlotte T. | 2009-03-10 21:50:44

Hej Monika, Just hemkommen från en rask kvällspromenad i mina kvarter på Kungsholmen. Vilket härligt snöväder ute, nu sitter jag och njuter av ett kopp med starkvinsglögg. Och snart stundar en semla(hembakad ikväll) och en kopp te tillsammans med mannen, det är livskvalité. Och den lilla sonen sussar gott i sin säng. Har du dansat "snödansen"?? Detta väder kunde inte komma lägligare med tanke på din julbok, du kan säkert få med en del vackra vintermotiv från din omgivning ute på Djurgården. Du brukar alltid ha så fina motiv i dina böcker. Varför inte ta med ett recept på en "julsemla" med saffran i din nya bok? Du som är så kreativ har säkert något sådant recept i gömmorna. Jag har laddat upp på bokrean med ett antal av dina böcker, Picknick och Bergs konditori som lagts i den stora presentlådan. Tycker att det är bättre att ge bort en bok som finns kvar som minne än en blomma. Får hoppas att mina vänner tycker likadant.... Inget nytt från Tove re: hjärthalsbandet? Keep up the good job med din nya bok, ett projekt som varar ända fram till påsk som man sjunger i julsången nu är det jul igen. Hälsn Helena

helena | 2009-03-10 21:48:48

Dead Arm.... Cath! Kvaliteten på Norrmalmstorgs blommor är tre gånger så hög som Hötorgets även om jag förstår charmen att handla där....och vita julstjärnor är förbi...men nu har jag gjort fina grupper av "skräpet":)! Lite mossa skaffar jag på morgonrundan...och jag vet...såg också ranunklarna idag...nästan som förbjuden frukt! /Monika

monika | 2009-03-10 21:33:33

Då taggar vi ner ihop, jag med Lindeman & Du med.....!! Ska besöka Norrmalmstorgs blommor nästa gång. Jag som tom gillar Hötorgets killar :) kommer säkert att bli imponerad av utbudet. Tips som mellandagsblommor är vita små julstjärnor i mitten & en rejäl murgröna runt om i en låg skål. Det kanske är svårt att få tag på julstjärnor...? Vi som är förbi julen.... har ju köpt hem ett fång vita Ranunkel!! Vad fina de är!! Längtar till våren, trots snö & regn om vart annant. Ser fram emot morgondagens blogginlägg!

cath | 2009-03-10 21:09:50

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *