USEL FILM MEN MYSIGT ÄNDÅ!

17 mars - 2009 | 9 kommentarer

Efter en usel film ratade Agnes och jag efterfesten och gick till PA&Co för en bit mat. Här är verkligen underbart att vara! Under alla år, är det 20? så har jag aldrig fått en matnit här. Allt är gott och då är det än mer fscinerande att menyn är så innehållsrik, Hurra för PA!

img_5593

Agnes åt Chévre chaud och jag en råraka med sikrom, mums!

CHÉVRE CHAUD

2 skivor chévre per person, inte för tunna

1 skiva vitt bröd

Smör till stekning

Olivolja

Jungfrusallad

Tomater

Pinjenötter

Balsamicosirap elleer balsamvinäger

Flingsalt

Sätt ugnen på grillvärme. Kantskär brödet och ta ut rundlar. Stek dem gyllene på båda sidor i smör. Lägg en ostskiva på varje rundel, droppa på lite olivolja och grilla några minuter tills osten fått lite färg.

Placera de grillade ostsnittarna på en rejäl salladsbädd. Droppa över olivolja, balsamicosirap eller balsamvinäger. Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna och strö över dem.

RÅRAKA MED SIKROM

2 stora potatisar per person

Smör till stekning

1/2 röd lök

Gräddfil

Sikrom ekller annan rom

Dill och citron

Riv potatisen och lägg den direkt i en het panna med en rejäl klick smör. Tryck med stekspaden hela tiden så den blir platt och fin. Lyft lite på undersidan så den inte bränner fast. Vänd rårakan och stek den gyllene på andra sidan.

Servera den med fint hackad rödlök, gräddfil, rom, dill och en klyfta citron.


Karin! Hu så hemskt....men som tur är är det nyrenoverat:)! /Monika

monika | 2009-03-20 07:57:30

jättefin blogg som jag följer då och då. tyvärr måste jag bara meddela att när jag tidigare jobbade i samma hus som PA&Co så såg jag vid mer än ett tillfälle att deras leveranser av färska bär/frukt och grönsaker bars in till soprummet där de stod utan något skydd direkt i en låda på golvet tills någon kom och öppnade restaurangen på förmiddagen... vill inte tala dåligt om en sådan fin restaurang, men det var vad jag såg flera gånger.

Karin | 2009-03-19 14:06:02

Bra, då vet jag att jag kan hoppa den filmen! Såg en trailer när jag var på annan film i måndags, och den verkade onekligen något hysterisk... Vilken otroligt god mat ni åt!! Jag beställer en portion av varje, tack! :-)

L8 | 2009-03-18 20:32:37

Då skippar jag filmen.....man kan beställa/ köpa en sjal genom att skicka ett mail till hp.studiohelene.se K Heléne

Heléne | 2009-03-18 17:39:12

Heléne! Filmen behöver du inte se men alla här behöver få tillgång till din sjal! Var kan de köpa/beställa den? /Monika

monika | 2009-03-17 19:56:12

Så fin du blev i sjalen, så kul att få se. Låter spännande med filmen och sjalen, får nog gå och se den...Njut kvällen! K Heléne

Heléne | 2009-03-17 18:51:11

AnnaKå! oh ja det är en sjal och den har jag fått av Heléne här i bloggfamiljen:) Dessutom väckte den uppståndelse igår eftersom det finns en liten historia om en sjal i filmen..... M! Det var det..) /Monika

monika | 2009-03-17 18:04:45

Supergott! Tack!

M! | 2009-03-17 18:01:38

Det är så skönt att ha en restaurang i sin närhet som man alltid kan lita på. Jag blir lite hungrig nu känner jag när jag läser recepten på vad ni åt igår. Och vilken vacker sjal du har Monika, för det är en sjal va? Otroligt härlig färg.

AnnaKå | 2009-03-17 13:51:32

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *