I VÄNTAN PÅ….

24 mars - 2009 | 14 kommentarer

vadå? Jo, just nu känns det som att alla väntar här i huset…Thommy väntar på Godot, jag väntar på mitt bokomslag och barnen väntar på min födelsedag:)!

Jag kommer vinna, (hoppas jag!) sedan blir det barnen, (det vet jag!) och först på fredag kommer Thommy i hamn, (Tack och lov!)!


Hurra hurra hurra hurra på din födelsedag!!! GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kram Cat

Cat | 2009-03-25 15:53:52

Tusen tack allihop:)! Maria! Här kommer två förslag att prova på Nougat och Marsipan, Lycka till! NOUGAT 125 g margarin 5 3/4 dl strösocker 1 3/4 dl vatten 6 1/2 dl vetemjöl 4 dl florsocker 1 dl kakao Blanda margarin, strösocker och vatten i en gryta. Värm och låt koka ihop några minuter., rör hela tiden tills sockret löst sig. Sikta ihop vetemjöl, florsocker och kaka och tillsätt till smeten. Rör den slät. Häll ut nougaten på ett bakplåtspapper. Skär den i kuber när den stelnat något. MARSIPAN 1.2 dl strösocker 0.1 dl vatten 220 g mandel TILL EVENTUELL SMAKSÄTTNING Choklad Nötter Koka upp socker och vatten och låt puttra 2-3 minuter. Skålla mandeln och riv den fint. Rör ner mandeln i sockermassan och rosta i kastrullen 2-4 minuter. Häll över marsipanen i en bunke, täck över med plast och låt stå. Smaksätt marsipanen med t ex choklad eller hackade nötter. Dela sedan i små bitar. /Monika

monika | 2009-03-25 10:55:24

JAG VILL HYLLA DIG MED SÅNGEN, SOM SÄGER: NÅGON FYLLER ÅR I DAG, VEM KAN DET VA ?? JO, MONIKA FYLLER ÅR IDAG, HIPP HIPP HURRA !! KAN NÅN MER ÄN JAG MEOLDIEN ??? OM DET BLIR ITALIEN ?? DÅ LOVAR JAG ATT " TA DEN I BAREN. " HJÄRTLIGT GRATTIS ! FYLL PÅ BARA.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-03-25 10:40:39

Ett stort GRATTIS och ett fyrfaldigt leve för dig på fördelsedagen! HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!!!! Hoppas du får en fantastiskt härlig dag med vänner, familj, glädje, solsken, god mat och allt som gör livet "gött" att leva:) /Cecilia

Cecilia | 2009-03-25 09:35:59

Grattis! Ha en bra dag! Hoppas Du blivit uppvaktad och fått höra skönsång!

cath | 2009-03-25 08:54:25

Stort GRATTIS på födelsedagen! Hoppas Du blev uppvaktad med sång och presenter i morse! ;-) Ha en underbar dag, solen skiner på Dig :-) Tårt-kramar!!!! /Millan

millan | 2009-03-25 08:18:09

God Morgon Monika! vet inte vad jag ska posta det har riktigt, sa det far bli har. SItter som sagt pa andra sidan jordklotet mitt i oknen. Och efter att ha foljt dig i ditt julfixande for din kokbok fick jag en valdans langtan efter falska mozartkulor. Har letat som en galning efter nougat och marsipan....finns ju for sjutton inte i det har landet!! Begaret ar stort nu!!! :) Sa nu undrar jag ju naturligt vis om du Monika har recept pa hur man gor egen nougat (som Odense) och marsipan??? Har letat har pa Allt om Mat utan framgang... Grattis i efterskott! Tack pa forhand och tack for en valdigt intressant och inspirerande blogg!! (mitt sallskap till morgon kaffet :) Maria

Maria | 2009-03-25 08:08:11

Grattis på födelsedagen! Hoppas du får en härlig dag!! / Åsa

Åsa | 2009-03-25 07:59:55

Hurra hurra hurra hurra på din födelsedag! Önskar dej en riktigt härlig dag! Grattiskramar....:) inger

inger | 2009-03-25 05:24:38

Hej underbaraste Monica! Hjärtliga gratulationer på födelsedagen, må alla dina drömmar gå i uppfyllelse, hoppas att solen skiner på dig i massor! Ha det bäst, kramar, Anna F

Anna F. | 2009-03-25 00:29:19

GRATTIS fast att klockan inte hunnit bli midnatt. Hoppas du får en fin födelsedag mitt i alla väntan. Såg din Thommy på Kulturnytt i kväll och han verkade verkligen just vänta, men .... tänk på oss som måste v ä n t a jättelänge på din bok. Fast den som väntar på något gott ....... NJUT av din dag!

Birgit | 2009-03-24 23:06:25

Ingrid! Du har så rätt, det är skönt att längta! Och underbart att höra att du längtar efter min bok, nu gör jag det nästan själv! Monica! Grattis till att börja med! Och mitt i julstöket har jag lite svårt att tänka om...men jag skulle se till att det fanns en stor bit god ost, ett härligt bröd, lite parmaskinka....och sedan skulle jag göra mina limemarinerade räkor eller kräftstjärtar, (dagen före) vilket som, kika in på 21 maj 2008 så har du receptet! såvida du inte nöjer dig med ett gäng väl utvalda korvar, pickles och bröd! /Monika

monika | 2009-03-24 21:27:10

Hej Monica vi går occkså och väntar, på torsdag fyller min gubbe femtio år och vi laddar för en härlig fest på lördag som kommer ske på lokal med personal och catering. det ska bli jättekul. Behöver dock tips på någon snabb nattamat jag kan förbereda dagen innan. Då efterfesten kommer vara hemma hos oss och jag räknar med ett hungrigt partygäng. har du något tips att dela med dig? Du är bäst tycker jag ,tusen tack för alla härliga recept och tips du delar med dig. kram Monica Levin

monica levin | 2009-03-24 19:46:58

Hej Monica:) Du vet väl att inget är som väntans tider......Ska jag säga som längtar sååååå efter din bok,haha, men det var kul att skriva iaf:) Snart blir det mer att längtas till och den känslan är härlig, jag kan sakna känslan av längtan när det är över, tur det kommer nytt:)Ha nu en trevlig tisdag!

Ingrid | 2009-03-24 10:43:02

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *