JULEN VARAR ÄNDA FRAM TILL PÅSKA!

8 april - 2009 | 12 kommentarer

Ja det är faktiskt sant! I alla fall i år för mig där julmaten krockar med påskmaten….och än är inte ”Monikas jul” färdigskriven så det finns dessutom en viss risk att min jul även varar en  stund efter påska!

Och är det inte märkligt, att nu när jag sitter och funderar över vad jag ska laga för påskmat i radion imorgon så inser jag hur lik vår påskmat är julmaten! I vanliga fall hinner jag ju ”glömma bort” julmaten innan påsken anländer men i år har jag ju grejat med sillar, laxar, ägghalvor, julskinka ända fram till nu och även om jag blev glad över att finna en ny julskinka i butiken i förra veckan så är det ju lite galet att den ligger där igen fast nu under namnet helgskinka,,,,eller?

Att göra radiomat är ju också lite speciellt. Jag som vill att människor ska äta med ögonen först måste ju göra något som Per Fontander blir så lycklig över att se så han kan förmedla för er lyssnare hur härligt det är,,,,Om jag lyckas?

Grunden är god:)

img_5686

Men ni får avgöra, så lyssna gärna på Magasin 4 imorgon klockan 10.00. (103,3)


Bäst att tala med Stefan hör jag;)! /Monika

monika | 2009-04-09 06:48:14

Klart som korv´spa du fixar att ha en gnisselskena nattetid Monika, OM det nu är så att du gnisslar tänder när du sover. Dom har jag gjort flera tusen st av, till olika tandläkares patienter genom årens lopp, de senaste åren med både glitter och i regnbågens alla färger, smidiga och mjuka /bettskenorna alltså- inte patienterna.../ Snarkskenor är tuffare doningar, lovar Biggan. Hoppas din tandl kan ge dig litet diaplac-tabletter...kanske apoteket saluför dom...jag har ju alltid haft förmånen att ha tabletterna inom räckhåll sas. Lycka till

Biggan | 2009-04-08 22:04:14

Förlåt att jag "tjatar"....men du får "smyga in den på kvällskvisten" då det är mörkt mörkt i sovrummet ;-)! Lyssna på Dr Stefan nu, det är en VANA man får när man har denna bettskena...... Ser du , envis vädur jag är, men rädd om dina tänder :-) påskkram igen!

millan | 2009-04-08 18:48:48

Millan! Jag tror aldrig jag får bettskenan att sitta kvar även om den glittrar och glimrar;)! /Monika

monika | 2009-04-08 15:23:58

bitit av plomben igen!? läge för bettskena nu.....hälsn från" tandsyster!" Vet Du att man kan välja färg eller ngt m glitter i den där bettskenan man har i munnen ;-)???!!!!Bra tips!

millan | 2009-04-08 14:45:14

Måste oxå köpa tidningen Tove i påskhelgen.... Bra väder och reportage om Dig Monika ;-) och lite rosé kanske ! påskkram!

millan | 2009-04-08 14:43:26

Ha, ha Biggan! Det låter underbart! Vill ha, vill ha, vill ha! Ska höra med tandläkare Stefan....måste ändå nå honom, bitit av plomben igen som han nyss satte dit! Charlotte T! Hoppas du gillar reportaget! Och Glad påsk själv! /Monika

monika | 2009-04-08 14:35:05

Halloj! Blev så glad när jag upptäckte att tidningen Tove som du Monika är med i låg i brevlådan idag! Nu ska jag påskpynta klart o gå på påskkalas senare idag. Ska vänta med att läsa tills ikväll. Härligt att se fram emot! Glad Påsk! Kram Charlotte

Charlotte T. | 2009-04-08 14:14:27

Vilka underbara, klara färger du har på dina äggskal! Mitt "gamla knep" kan ju slänga sig i väggen..... Visserligen ljuvligt rosa ägg, men....... Eftersom jag arbetat som tandtekniker hela mitt liv, har jag fått tabletterna Diaplac av någon snäll tandläkare jag arbetat åt....lagt en Diaplac i kokvattnet och så simsalabim, knalligt rosa ägg till de flestas förtjusning. Men nu ligger jag i lä...... GLAD PÅSK och ägga lugnt

Biggan | 2009-04-08 13:56:45

Annika och Maud! Kul att ni gillar äggskalen och det bästa är ju att de sedan ska fyllas med läckerheter! Jag gör ett eget inlägg om att färga ägg! /Monika

monika | 2009-04-08 13:15:56

Vilka läckert färgade ägg! Hur har du gjort? /Maud

Maud | 2009-04-08 11:27:19

Tack för alla läckra recept!!Vad har du färgat in dina ägghalvor med? Färgen verkar starkare än vanligt? Jag ger mej även in på det här med färsk gräslök,kollade av mitt land igår och det har jag också här nere i Skåneland.Glad Påsk,A

Annika | 2009-04-08 11:20:54

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *