TVÅ GLÄDJEÄMNEN!

15 april - 2009 | 9 kommentarer

Ja, eftersom ni är så involverade numera i allt kan jag meddela två glädjeämnen för dagen!

Nummer 1, korken fastnade inte idag!

img_5724

Och det var om möjligt ännu godare utan kork;)!

Och, se, hör och häpna! När det är dags för dessert, chokladunderverket från idag visar sig vara perfekt!

img_5726

Vilken tur att jag är sådan att jag alltid ser ett misslyckande som ett tilltag och väntar ut det hela:)! Tänk om vi missat denna kaka! (Men det såklart, faktum kvarstår, den klarar INTE en hög form i TV!)


TKB! Nytt vintips! Alltid välkommet:)! /Monika

monika | 2009-04-16 17:35:29

Kan knappt vänta på receptet...och hur går en "vanlig dag"..eller tänker du på fortfarande?:-) lat42 är prisvärd och testa gärna Losada - mye prisvärt..

TKB | 2009-04-16 11:43:50

Tycker nästan det borde vara någon slags varningstriangel el nåt på din blogg ibland Monika! För oss chokladberoende är det ju livsfarligt här just nu... Bakar jag brownies ikväll är det faktiskt ditt fel! Har du något tips på bra chokladsort att använda till kakbak? Jag brukar köra med Marabous mörka för det mesta men det är väl inte den optimala kanske...?! /Lena

Lena Pe | 2009-04-16 09:19:04

Ha, ha,,Susanne! Maud! Lat 42 heter det och är mycket gott, kostar 79 kronor och värt varenda öre;)! Tallriken är ett "gammalt fynd" från Indiska. Biggan! Då fortsätter vi med tummarna för dig idag! Eva! Ja, även om julen inte riktigt är avslutad, nu tar ju skrivandet vid... men visst, jag behöver inte stå här och göra julmat längre tack och lov! Cecilia! Klart jag tog ett glas till kakan också;)! Ni ska få receptet men ni får hålla er lite till! /Monika

monika | 2009-04-16 07:29:53

Rödvin och choklad ihop!!! Himmel så underbart gott det är !!! En av mina absoluta favoriter! Jag hoppas du tog dig ett glas till kakan också! Fast det är nästan ännu godare med pepparkakor och rödvin, blir lite som glögg. Fast nu kanske vi skulle lämna julen bakom oss :) Lycka till med TV-chokladkakan! Skulle det vara möjligt att få receptet på den f.d. "misslyckade" kakan, numera lyckade? Har suttit och suktat i två dagar nu efter den där kladdiga saken :) Cecilia

Cecilia | 2009-04-16 06:50:40

Kakan ser väldigt smarrig ut! Måste vara skönt för dig att få börja arbeta i mer samstämmighet med årstiden och det vackra vårvädret nu när din jul verkar närma sig slutet! Eva

eva | 2009-04-15 22:33:28

Yipppeeeeeiiiiii Monika! Jag gläds med dig! Positivitet lönar sig......det gäller nog att ha det i åtanke oftare....är glaset halvTOMT eller halvFULLT, typ. Din kaka blev säkert MER än lyckad!!!! Tack för tum-hållningen inför morgondagens brödbak, jag har skurit ned produktionen till 20 st.......

Biggan | 2009-04-15 21:43:51

Heter vinet Latitud 42? Skönt att du lyckades bättre med att öppna flaskan idag. Sådan otur kan aldrig hålla i sig. Kakan ser väldigt mumsig ut och ligger på en så söt tallrik. Varifrån kommer den kan man undra? Påminner i stilen lite om ditt vackra kakel i köket. Liten bit smarrig chokladkaka skulle sitta fint nu! /Maud

Maud | 2009-04-15 20:56:34

Härligt Monika! Mycken övning ger färdighet!!!! Och då menar jag vinet....bakningen får du väl öva lite till på...ha,ha!

Susanne | 2009-04-15 20:01:58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *