DAGSRAPPORTEN!

16 april - 2009 | 28 kommentarer

7, oo vaknar, väcker barnen, äter frukost och läser tidning i sängen!

8, 00 kör flickorna till skolan, i joggingkläder, joggar och sämre plats kan man ju ha att jogga på…blir lite lycklig!

img_5730

9,00 joggat klart, väcker Thommy, ger honom frukost på sängen som vanligt. NEJ, skojade bara….men NU var han vaken och jag informerar om tider för dagen!

Svarar på mail och kommentarer på bloggen och ”hittar på ” mitt blogginlägg för dagen. Duschar!

10,00 Möte med C. har bråttom, kör fort och tar en bild på mig själv i Gloria, (bilen…)

img_5732

……irrar runt efter parkering, blir galen, får en till slut! Framme!

img_5733

Har datorn med mig för att visa bilder ur min bok……inte bra för….

11,00 kommer ett mail jag måste ringa om genast….

img_5734

Först ett samtal med A-M och sedan många svårpratade samtal med M eftersom hon sitter på tåget till Göteborg!

12.00 Kvar hos C på möte, berättar min fantastiska idé, just då ringer Rakel och gråter fram att hon ätit ägg! – Vad händer om jag ätit ägg Mamma? Blir inte så orolig, för har hon verkligen ätit ägg kan hon inte prata, men jag bara MÅSTE prata med både mattant och skolsyster!

Kör hem i racerfart för lunch…

img_5728

Kaviar-ost smörgos, en lättöl och hann svara på 4 mail!

13,00 Hos Margaretha! Äntligen!

img_5736

Har  inte varit hos Margaretha på månader inte klokt! För det är ju hon som ska se till att jag är snygg, utan mustasch och ha välansade ögonbryn! Jag sjunker ner och somnar men vaknar när hon sliter bort hårstråna!

14, 00 ringer A, vi skulle ätit lunch imorgon men jag måste ställa in, har inte tid men vi pratar i 40 minuter, viktiga och härliga saker och jag blir rädd för hjärntumör! Mitt öra är stekhett! Under tiden kommer hela tiden nya sms från T….hämtar Beata, Valeria och Thommy för Rakel har teaterföreställning på Vår teater.

15.00 Teater…

img_5737

Och aktörerna verkade mer laddade före föreställningen….

img_5738

än under tiden…

img_5741

Allt drar ut på tiden…T och William smsar som besatta, jag hanterar dem på olika sätt för de har olika frågor. William vill bara veta hur han ska få mat, (han är hungrig!) och kör jag honom till träningen?, (lat antagligen!) när kommer jag osv…. T vill bara ha kul och är uttråkad på sitt jobb! Till slut smyger jag ut, viskar till Thommy att nu går jag och handlar vi möts där….Pratar med B som ringer…

16.00

img_5745

Eftersom jag glömt köpa blommor till Rakel för insatsen på teatern lovar jag Tacos, hon blir glad och hjälper till!

17.00

img_5746

18.00

img_5749

Ett sjöslag och alla försvann! William fick åka buss till träningen men när jag ändå ska hämta honom kan jag väl köra hem V också!?

Ja, och nu återstår bara mail, kommentarer, post, disk, tvätt, läxor och bad….inget ni är intresserade av;)! Tack för idag!


Susanne! Ingen kork i flaskan, hurra! TKB! Du borde komma på KURSEN inte FESTEN! M! Skål, skål! /Monika

monika | 2009-04-18 09:02:36

Skål:)! M!

M! | 2009-04-18 08:59:00

Susanne...vid eller på..hellre på..det är ju fredag och lovligt att ta 2+ klunkar..tror jag...trevlig helg!!! och vi hoppar över gårdfesten i Värmland...det räcker med Monika (du vet, den fina flickan med GPS och spring i bena)

TKB | 2009-04-17 17:51:50

VID en dator nära dig, menar jag förstås! Jag har bara tagit en klunk än - jag lovar....

Susanne | 2009-04-17 17:09:00

På en dator nära dig....Skål till dig också! Kork i flaskan idag?

Susanne | 2009-04-17 17:06:24

Lena A! Bra smak! Blusen var fantastisk! Trevlig helg! TKB! Nu är jag såå glad! Tack vare dig har Susanne har äntligen fått något att bita i här på bloggen,,,, Susanne, Susanne, Susanne...where are you?? /Monika

monika | 2009-04-17 16:30:11

Biggan, vad skönt och höra...undrade precis om det var bageri du skulle starta:-) Susanne; visst kan vi fundera på definitionen av "fin flicka" när det ser ut som 2 elvispar skulle försöka hänga med i takten på ett par ben som bär Monika fram på löprundan.....om löptakten är den samma som hennes "vanliga dag"...... Monika: visst är du fin flicka...visst....!!!!!

TKB | 2009-04-17 13:01:06

Monika! Jag blev jätte-nöjd:) Det skiljer bara sex år på oss men du ser mkt yngre ut,(håller helt med Ann) kan det vara för jag är både farmor och mormor tro,haha.Dessutom blev jag farmor först,sådant tynger,skratt. Många skrev om din klänning på Toves omslag men för mej är blusen helt helt underbar,även koftan,men allt klär en skönhet;) Ha en bra helg/Lena

Lena A | 2009-04-17 12:06:02

Ja, eller hur...?

Susanne | 2009-04-17 11:13:55

Lena A! Hoppas du blir nöjd:)! Susanne! Jag ÄR en fin flicka.....;)! Michaela! Så fantastiskt roligt att höra från dig! Vad glad jag blir:) Vill höra mer om allt, skickar dig ett mail! /Monika

monika | 2009-04-17 11:03:17

Monika! Vad roligt att hitta dig här! Hoppas att du och hela familjen mår bra! Att Rakel håller på med teater, det kunde man ju ha anat ;) Vad fina barnen är! Och du också föresten:) Jag har hunnit med en massa sen vi sågs sist! Gift mig, skaffat jobb och flyttat. Hälsa hela familjen! Stor kram Michaela Hollis (fd. Svensson)

Michaela | 2009-04-17 09:31:38

Det borde jag ju genast ha fattat! Det är min själ inge lek att få till bene på det sättet...det kan bara fina flickor...;-)!

Susanne | 2009-04-17 09:26:55

Nu har jag också inhandlat Tove och ska studera benställningen och städningen hemma hos Monika över en god kopp kaffe.Idealet hade givitvis varit att intaga sitt kaffe med dopp på Napoleon."Men den som väntar på ngt gott väntar aldrig för länge";)Ha det nu skönt i vårsolen alla bloggsystrar.PS en bukett nyplockade vitsippor förgyller mitt matbord=lycka./Lena

Lena A | 2009-04-17 09:10:50

Susanne! Benställningen förstås;)! /Monika

monika | 2009-04-17 09:04:17

Vilket tog längst tid - benställningen eller städningen innan...?

Susanne | 2009-04-17 08:34:37

Lena! Så kul att du hittade hit via Tove! Och tack för fin komplimang:)! Biggan! Ja, ibland bara måste man ta sig tid till sig själv...och skölnt att ditt bak gick bra! Cath! Men ska inte du på Godot...Trots Micke;)? Äta ja....det beror ju på vad ni vill och vädret! Men PA & CO riddargatsbacken, alltid god mat, härlig stämning och en och annan "kändis";), Prinsen, härligt rustigt pålitligt kök, (Smålandsgatan), Zink grill underbar mat, trevlig personal, skön stämning, (Biblioteksgatan), Vid vackert väder: Sturehofs uteservering, mycket att titta på och väldigt mycket folkliv, kanske inte världens bästa mat....Lydmar mellan Nationalmuseum och Grand hotel nytt, chict och vackert läge eller varför inte Grand hotel,,i baren? Låt höra var ni var? Susanne! Ha, ha,,,du anar inte hur länge vi höll på med min benställning.....men då gav det resultat då! 'Cath! Du måste träffa henne.....! Ann! Underbart, då ses vi då:)! L8! Du har rätt, det är under mina joggingrundor jag rensar min själ... Susanne! Just vad jag sa....:)! /Monika

monika | 2009-04-17 08:07:28

Cath! Du måste absolut komma in och hälsa på när du har vägarna förbi - vad trevligt!

Susanne | 2009-04-17 06:44:19

Jaa, du! Ligger på latsidan gör du definitivt inte i varje fall:-) Många roliga saker. Och en del som låter lite mindre kul. Som att röja efter middagen när alla bara försvunnit. Fy på dom! Hoppas du får lite baravaratid oxå. För det är jätteviktigt! (Du är duktig som springer så mycket. Och där finns ju ofta tid att rensa huvudet. Skööönt!!!)

L8 | 2009-04-16 21:26:07

Ja men Monika, med din fräschör kunde du lika gärna ha varit född på 70-talet...Ja, jag jobbar den 23!! Du är så välkommen och snyggare än nånsin ska du bli då..Nu ska jag skrolla runt och leta efter något gott till på Lördag..Kram från Ann

Ann Wiklund | 2009-04-16 21:13:22

Du är ju för härlig Susanne!!!! Nästa gång jag är i Jönköping, blir det Napoleon och då hoppas jag mannen bakat ngt gott :) Så jag orkar en runda på IKEA med.... lite värmeljus och så.... :) Heja HV!!

Cath | 2009-04-16 21:07:42

Mein Gott! Tänk på hjärtat, vännen - och väggen...akta dig för väggen! Men du hade fasligt tjusiga spiror på omslaget av Tove, måste jag säga. Inte ens Silvia skulle ha kunnat veckla ihop dem bättre..... Välstädat och snyggt hemma också;-)! Snyggt reportage, helt enkelt!

Susanne | 2009-04-16 20:35:06

Kul inlägg idag! Nu vill jag ha tips!! Jag och en kompis ska till Stockholm nästa helg, eftersom min syster & hennes man ska på Godot får vi "klara oss själva" på lördagkvällen ... Vad rekomenderar du att vi ska beställa bord? Är allätare båda två, gillar att ha folk omkring oss sitta länge och bara njuta av god mat och ett gott vin. Timell ska vi besöka, men bara för en drink :) Så Teatergrillen blir det inte denna gången, där grundrar vi bara ;)

Cath | 2009-04-16 19:50:28

Monika, vilket energiknippe du är! Och stresstålig, med många bollar i luften samtidigt, det är beundransvärt. TKB- du undrar vad jag gör med allt bröd....det låter värre än det är. Jag har provbakat Gazpachobröd ffg i mitt liv, nyss borstat av mig mjöldammet. Det var litet bökigt med 2 sorters olika degar, tog tid, kanske inte riktigt min bag, men nu är det gjort...skall vara till en buffé/knytis , då blir det nya bullar/det här var testen/ Monika det var verkligen en innehållsrik "dagbok"- skönt att se att du unnade dig litet tid själv också i dag hos din Margaretha.

Biggan | 2009-04-16 19:46:37

Hej Monika! I dag var jag inne för första gången på din blogg, visste inte att den fanns. Läste det nya numret av Tove och fick se reportaget om dig. Det mesta visste man redan (fniss) har följt dig några år i press men framförallt har jag alla dina böcker. Jag ser med glädje fram mot din nya bok!!!! Jag vill bara säga att du är en fantastisk person och man blir så inspirerad av dig. Lycka till med allt!!!! Kram Lena

Lena | 2009-04-16 18:21:59

Åh Fia! Detta var faktiskt inte en av mina mest hektiska dagar....och vem f-n vill ha en omelettsmet på tetra?? Usch! /monika

monika | 2009-04-16 17:51:45

Vissa dagar är intensiva, verkligen. Apropå ägg, har du sett att Kronfågel säljer omelettsmet på tetra ??? Det finns tydligen folk som inte kan blanda omelett ? (Då får man vara utan tycker jag......) Den innehåller dessutom bra mycket mer än bara ägg, för hur ska den annars kunna ha lång hållbarhet!!!!

Fia | 2009-04-16 17:49:14

TKB! Ha. ha...är du avundsjuk på min tvätt? Men rätt reflektion, hur använder vi vår tid egentligen? /Monika

monika | 2009-04-16 17:31:52

Vauu - vilken härlig dag och att få avsluta med allt det tvätt, post:) mm... "Att använda tid åt att reflektera över hur vi använder tiden kan vara väl använd tid"? Ha en underbar kväll!!! och tack dagen.

TKB | 2009-04-16 17:27:13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *