JORDGUBBSMOUSSE PÅ BEGÄRAN!

19 april - 2009 | 5 kommentarer

L8 har varit på middag, (vinprovning tror jag dessutom!) och fått min jordgubbsmousse till dessert, kul! Och snäll som hon är vill hon nu att ni alla ska få smaka och ber mig lägga ut receptet till er, så här kommer det! (Om än lite tidigt för jordgubbar;)!)

JORDGUBBSMOUSSE MED ROSENBLAD
Så vackert!
4 gelatinblad
350 g jordgubbar
3 dl matlagningyoghurt
2 1/2 dl florsocker
Saften av 1 citron
1 dl vispgrädde
Bladen från 1 obesprutad ros
TILL GARNERING
Rosenblad
Lägg gelatinbladen i blöt. Snoppa och mosa jordgubbarna. Blanda samman yoghurt, florsocker, citronsaft, vispgrädde, jordgubbsmos och fint hackade rosenblad i en skål. Krama ur gelatinbladen och smält de i lite av jordgubbsmoset på svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i moussen.
Häll massan i en form klädd med plastfolie. Frys i minst 3 timmar.
Ta ut den en timme innan serveringen och garnera med rosenblad.


Anna Kå! Åh, kul att du tycker så, tack:)! L8! Du är sannerligen en bra reklampelare för mig och mina recept! /Monika

monika | 2009-04-20 09:19:25

Vad snäll du är:-) Nu behöver jag ju inte vänta tills vi får recepten heller. (Brukar bli vid nästa provning). Det svåraste med moussen var tydligen att få tag i den obesprutade rosen:-) Passa nu på alla ni andra att testa den, för ni kommer inte att ångra er!

L8 | 2009-04-19 19:44:16

Jamen det klart Jamie Oliver! Hur kunde jag glömma honom. Han är en annan favorit, både i bok-och tv-form. Ni två gör er verkligen i tv-rutan och lagar mat på ett inspirerande sätt. Tack för svar. :-)

AnnaKå | 2009-04-19 19:10:12

Anna Kå! Ha, ha...du frågar en jävig! Såklart jag tycker om mina egna framför andra;) men "förr" brukade jag faktiskt säga, när alla talade om hur min första kokbok förändrade all framtida utgivning, att "detta kunde Anna gjort före mig"! Men idag, om jag nu måste välja någon, tycker jag mest om Jamie Oliver, vi har samma smaklökar helt enkelt! Han känns som min bror! /Monika

monika | 2009-04-19 18:21:27

Sparar och arkiverar fram till midsommar. :-) Tack! Just ja Monika - jag har en liten fundering. Jag gillar dina matböcker jättemycket, men även Anna Bergenströms böcker. Har du några favoriter när det gäller kok- och matböcker?

AnnaKå | 2009-04-19 18:16:03

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *