VAR BLEV DAGEN AV?

20 april - 2009 | 31 kommentarer

Ja, det kan man undra….Lämnade Svarta Maja imorse på verkstan, någon har försökt bryta sig in i min gamla bil och ta radion, varit klumpig, inte lyckats och bara förstört! Typiskt nu när jag ska sälja henne! Hur som helst fick jag en längre runda än vanligt, korsade gärdet och tillbaks på ”ön” vid kanalen stöter jag på Anette!

Beata är sjuk och vill vara hemma så hon ligger i en säng på mitt kontor…..Plötsligt ringer A-M och undrar var jag är,,,,hemma svarar jag men vi ses klockan ett! -Elva var det säger hon och jag får kasta mig in i duschen….Det blir ett bra möte!

Väl ute har jag 5 meddelanden på telefonen, (vad gjorde man innan mobilen kom?) Ringer samtidigt som jag står mer förvirrad än de flesta i mataffären en vanlig måndag……Måndag, vad ska jag laga för mat denna måndag? Och vilka ska på fotboll? ….pratar och handlar ingredienser till Carbonara.

När jag svarat på de två viktigaste meddelandena laddar telefonen ur, just nu! Ve och fasa, här i telefonen har jag ju koden till porten dit jag ska klockan 3….rusar in och ut ur olika butiker på gatan för att fråga efter en laddare….till slut hittar jag en gullig tjej på ett café med rätt laddare! Får fram koden och kommer in:)!

Hämtar Rakel, hon blir sur för Thommy hade lovat hämta henne och gå till bokhandeln och köpa en bok!

Hemma! Lagar Carbonara, det plingar på dörren och utanför står Lotta! Lotta var flickornas första barnflicka och jag sa alltid till henne att det är bra att hon övar för jag var alldeles säker på att just hon skulle få tvillingar! Och nu står hon där med två sötnosar på 6 månader, Elin och Julia:), måste gulla lite iallafall!


A promise is a promise! :-) Grazi!

millan | 2009-04-23 12:23:43

Klart att det är ett löfte!! Jag kommer tillbaka!

cath | 2009-04-23 11:50:47

Cath! Synd att jag arbetar på fredag!!, hade varit trevligt o ses! Sedan måste vi lova att bjuda på vår pic-nic t Monika som vi lovade!? Kramar till alla!!!!

millan | 2009-04-22 14:07:08

TKB! Ha, ha...love it:)! /Monika

monika | 2009-04-22 08:26:47

Cath! Ingen vår här men hoppas du har rätt att den kommer med dig på fredag! /Monika

monika | 2009-04-22 08:21:26

Monika, det finns 2 aspekter i den ergomiska frågan 1. position och person..när vinet fortfarande finns i dunken..:-) 2. när vinet finns i personen och "kudden" skall få sin form...med viss alkoholhalt i själva luften som blåsas in i påsen...hmm

TKB | 2009-04-22 07:05:52

Mot storstaden fredag lunch! Då hoppas jag våren är där!! Jag tar med mig den från Småland.

Cath | 2009-04-21 21:17:21

visst är det trevligt att fixa och hemma, men lite mera social samvaro m arb.kolleger är ju livet! :-) Fka pauser med dina desserter ;-) Trevlig kväll!

millan | 2009-04-21 19:20:36

Susanne! ?????? Absolut! 2 glas vatten, en lättöl och kaffe:) /Monika

monika | 2009-04-21 18:18:53

Monika! Har du druckit nu igen? Du upprepar dig....

Susanne | 2009-04-21 18:04:10

TKB! Vet inte...en viss typ av galningar dras väl till mig... och nu väntar vi ihärdigt på att höra om Susanne fått upp påsen!!! Millan! Jag håller tummarna för nytt jobb! Men du kommer nog få fortsätta tvätta, laga mat och städa..... Susanne! Du snodde min fråga!!!!! TKB! Jag tror mer på posittion och person...i denna ergonomiska fråga...Vinet ligger ju i påsen....intressant analys med stöveln och italienska viner.... Susanne! Håller med, hur går det alla därute??? TKB! Just det;)! /Monika

monika | 2009-04-21 17:51:10

mycket bra förslag...och intressant!

TKB | 2009-04-21 17:06:58

Detta måste naturligtvis utredas på en mer vetenskaplig basis. Jag föreslår att läsare på denna blogg rapporterar in alla rön i det aktuella ämnet a.s.a.p.

Susanne | 2009-04-21 16:54:04

Susanne!.. ...kan tänka mig att vinet (märke/årgång och kvalite) har viss betydelse samt position....och test personens ålder...årgång... Italien har lite stövelformat rent geografiskt..kan det tänkas att personer med högklackade stövlar skall blåsa italienska dunkar? ..osv...

TKB | 2009-04-21 15:39:10

Tbk! Jag har annu inte testat treliters, för jag ville först kolla med dig vilket märke som innehåller den bekvämaste (mest ergonomiska) modellen....?

Susanne | 2009-04-21 15:31:37

Monika! Är du synsk nu o´xå!? :-) Jag menar att din fd barnflicka Lotta skulle få twins!? Du kan väl hålla tummarna att jag får börja arbeta på Östermalm framöver....ringde dit idag :-) !!! tjo flöjt!!Måste få arbeta mera !! Trött på att vara hemmafru vissa dagar!!(tvätta,laga mat,städa) Känns som man är ASKUNGEN!!!!!! Susanne, coolt m vin- air-bag :-)ska testa det ngn pick-nic!men med ett sällskap som hjälper mig att dricka 3 liter då!! Cath, skulle du komma hit i helgen!? ha det" gött" brudar!

millan | 2009-04-21 14:40:33

hmm...en vis galenskap på denna blogg...Monika, hur kommer det sig? Basilikasås tipset var uppskattad....nästan lika mycket som själva såsen:-) Susanne, hur lång tid tog det att blåsa upp 3 liter?:-) Cath..vem bli snabbaste? /ha de gott alle

TKB | 2009-04-21 14:27:33

Cath! Ha, ha,,,men det kunde jag faktiskt tänka mig:)! Susanne! Film???Har jag missat något? Cath! Lite galenskap gör bara livet roligare;)! /Monika

monika | 2009-04-21 12:38:44

Nej, det är ju jag!!

cath | 2009-04-21 10:19:17

Cath! Jag har just insett att jag inte är sjukast på denna bloggen....ha,ha!! Vansinnigt rolig film!

Susanne | 2009-04-21 10:12:08

Nej :) Inte att hon ska blåsa upp vindunkspåsen heller!!

cath | 2009-04-21 09:31:08

Susanne! même:)! Cath! Lite svårt att hoppa över HELA rosen då det ingår lite blad i moussen:)! TKB! Ha, ha, ha! Det var roligt, vilken tur att du tittade in här:)! Karin! Titta under etiketterna "Tillbehör", "Tilltugg" och "Tjejmiddag", Lycka till! Susanne! Förstod att du skulle nappa på kudden! Och Cath, inte tror du väl på riktigt att Susanne skulle slarva med maten;)? /monika

monika | 2009-04-21 08:43:29

Tkb! Det var nog det bästa/roligaste tips jag någonsin fått ta del av, ha,ha! Tänk dig själv; först ut på picknick med dunken full, drick ur alltihop i glada vänners lag och blås upp liket till en liten praktisk kudde och sov ruset av dig i en dunge! Det överträffar vida de mer traditionella picknick-kiten med rutig duk och annat krafs i präktig korg, måste jag säga!!!:-D Cath! Lammslamsorna var verkligen "dell" (förkortning av delicious i 17-åringens vokabulär...)!

Susanne | 2009-04-21 07:36:11

Hej. Jag ska ha mingel för några gravida tjejer snart och vill bjuda på snittar, problemet är att jag hittar inga bra recept. Kan du rekommendera några skulle jag bli oerhört tacksam. Tack för en bra blogg.

Karin | 2009-04-21 01:35:36

Susanne ... "taket" för e:et...inte jag heller och det ser bra ut ändå:-) Vad jag vet (inte mycket) ..är att påsen från dunken funkar "skita bra" som "solaairbag" - det vill säga; blåsa upp tom bag och ha den som nackkudde på en picknick ...ligger på en filt, efter att ha njutit av något gott av Monikas underbara mattips:) - och låta vårsolen värma ansikten ...kan livet blir bättre?....skål

TKB | 2009-04-20 21:12:10

Skål på Dig Susanne! Lammslamsor lät inget vidare... förstår att Du sköljer ned dem med gott rött!! Vem äter egentligen rosen? Slåss man om den likt de i marzipan? Jag hoppar besprutad ros och njuter av resten!! Ha en bra kväll mina vänner :)

Cath | 2009-04-20 20:51:40

À vous de meme....(jag vet inte hur man får till det där lilla "taket" på första e:et)

Susanne | 2009-04-20 20:33:09

Agneta! Vilken tur, tack:)! Maria! Den är tålig och beroende på hur mycket tinad den är så kan du servera den som det passar, i skivor eller ägg....och obesprutade rosor är dessvärre en aning svårt att få tag på om man inte har en egen trädgård eller bor nära en ekologisk handelsträdgård. Vissa välsorterade livsmedelsbutiker säljer ätliga blommor i små askar...å andra sidan har du säkert fått värre saker i dig än de som följer med en besprutad ros! Susanne! Lammslamsor? Det låter det! Antar att det var filéer....;) Ännu roligare blir det när jag ser framför mig hur du klämmer ut de sista dropparna från dunkens påse, den likt droppåsen? Skål! /Monika

monika | 2009-04-20 19:55:47

Idag grillade vi några lammslamsor och drack ett glas rödvin ur en droppliknande (Monikas uttryck) förpackning och hade ett "Hallelujah-moment" så här på måndagskvällen....Rekommenderas! Gud vad härligt livet är ändå, fast man måste skriva semesterschema för tolv personer för lika många veckor! Men det är bäst att jag väntar med det tills imorgon, annars blir det nog väldans många fel, så här med rödvin innanför pannbenet...:-)

Susanne | 2009-04-20 19:25:29

En liten fundering ang jordgubbsmoussen i gårdagens inlägg Monika: Hur serverar du den om du gör en hel form - skivor eller skedar upp "mousseägg"? Det lät supersmarrigt och jag ska prova att göra i portionsformar tänkte jag... Är det svårt att få tag på obesprutade rosor? Trevlig kväll allihopa!

Maria | 2009-04-20 19:21:08

Tittade runt på lite olika bloggar idag, men då kände jag att jag liksom "längtade hem" till din blogg igen som jag läser varje dag. Den är bäst!!!! Agneta

Agneta Eriksson | 2009-04-20 17:10:55

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *