LÖJLIG STAVNING!

22 april - 2009 | 11 kommentarer

Ibland när jag sitter och skriver recept, som nu till Malou och ”Efter tio” på fredag, retar jag upp mig på stavningen på ”pistagenötter”…ja, jag VET att det stavas pistaschnötter men det ser ju faktiskt inte klokt ut! Tur är det väl då att de är så goda att jag ändå vill ha med dem:)!

Det blir riktigt god mat, smörgås med pocherat ägg, sparris, lax och forellrom, sparris med lime och chilismör och de dj…ans gröna nötterna, ljummen kalvcarpaccio med primörer, parmesan och rosépeppardijonsås… Och som final….kan knappt bärga mig över att få visa er min ”misslyckade” men gudomliga chokladtårta! Missa nu inte detta på fredag klockan 10 i Tv 4!

Nu mot ett möte med en livs levande advokat;)!


Tack för tipset Annika. Ska självklart gå in på webben o söka åt programmet på söndag. Hoppas det fungerar:) Tack Monika för att du ska lägga ut recepten. Väntar förväntansfullt:)

Ingrid | 2009-04-23 10:52:27

Flitiga människor:)! Såklart jag lägger ut recepten! /Monika

monika | 2009-04-23 08:23:33

Hej Ni vet väl att ni kan gå in på webben och se Efter tio i efterhand.Så ingen behöver missa Monika.Tack för en toppen blogg Annika

Annika | 2009-04-23 06:57:20

Men så synd att jag är i Sthm på fredag på kursdag men å andra sidan hade jag jobbat annars så se programmet hade jag inte kunnat. Har du möjlighet att lägga ut recepten ? Vore ju toppenbra isf. Jag är väldigt intresserad av tårtan då choklad är en av mina favoriter o "bagerska" som jag är på fritiden så lockar den väldigt. Ha det gott i helgen, nu ska jag åka till Sthm och ha bråda kursdgr men hoppas hinna med att njuta lite av den ev sol som kanske lyser över staden. Kram o tack för din härliga blogg:)

Ingrid | 2009-04-23 06:03:00

Monika, det är klart att vi alla bänkar oss en stund med "chokladkaka" rysaren...happy end? Susanne,gissade du rätt? Det är ju svårt att misslyckas med Monikas recepter...inkl. chokladkakan med kokbara glasögon på "air-bag-kudde":-) Nu bli det riktig kudde..zzzzzzzzzzzzzzzzz

TKB | 2009-04-22 22:58:26

Mmm, låter jättegott!!! Och jag som ska till Danmark i några dagar. Himla otur:-) Äsch, annars hade jag jobbat, så då hade jag inte kunnat titta på dig ändå. Men kalven lät ljuvlig!!! Och kan du inte lägga ut lite sparrisrecept?!

L8 | 2009-04-22 21:19:52

Susanne! Javisst,och du kommer att gissa rätt.Den var faktiskt supergod./Lena

Lena A | 2009-04-22 20:03:39

Lena! Vågar man gissa...?

Susanne | 2009-04-22 19:23:15

Hej Monika! Lycka till på fredag. Kan tyvärr inte se det eftersom jag arbetar. Hoppas att du kan lägga ut några recept här på bloggen. Det låter ju så gott allting. K Heléne

Heléne | 2009-04-22 19:14:31

Hej Monika! Igår kväll fick jag en mkt god paj med västerbottensost och löjrom.Jag har för mej att du hade ett recept på en sådan men hittar den inte.Kan du tipsa mej? Och iförrgår kväll åt jag en mkt god smörgåstårta från Jönköping.Gissa var den var köpt;) Lycka till på fredag,hoppas hinna se dej när jag "springer" runt med dammsugaren.Stort hus och kort dammsugarsladd då är det läge att ta paus vid byte av kontakt,eller hur?:)) /Lena

Lena A | 2009-04-22 17:58:28

Tråkigt nog så är jag på jobbet förstås. Jag brukar se Malous "Efter tio" när jag har lov och gillar särskilt boksamtalen. Maten du ska göra i morgon låter supergod. Lycka till med allt! /Maud

Maud | 2009-04-22 16:58:57

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *