NÖJD OCH SKÖNT ATT VARA HEMMA IGEN!

1 maj - 2009 | 9 kommentarer

Gårdagen finns i mitt hjärta och jag ler när jag tänker på hur bra allt blev på Tranhem! Nu måste ni bara ta er dit och inhandla några härliga köttbitar, sylter, safter, bröd med mera….Och jag hoppas innerligt att det ska gå riktigt bra för Pernilla och Gustav!

Lite stökigt var det allt på morgonen eftersom vinden blåste ut elden under min stora stekpanna men det löste alla dessa flinka killar genom att bygga ett vindskydd åt mig…

img_5829

sen kom vi igång ordentligt och jag stekte mängder av kött under dagen som jag serverade i en ljummen sallad.

Jag hade tillgång till många köttslag, fläsk, nöt, lamm och hjort förstås och delar som ryggbiff, filé, entrecote allt av bästa kvalité och superfärskt! Och ni anar inte hur glada och överraskade människor blev när de förstod att de fick äta gratis!

Gustav kom och provsmakade sitt kött emellanåt!

img_5830

Vid 14-tiden var det dags att mata hjortarna! 700 hjortar kom rusandes ur skogen när maten kördes fram, en helt otrolig syn!

img_5833

Sen var det dags för mig att bege mig mot Stockholm. Jag lämnade över stekandet till Pernillas syster:)!

img_5836

Väl hemma stod Thommy och stekte kött;)! Efter middagen gick vi till Baronen

img_5841

……och tände en brasa!

img_5858

Elden var helt fantastisk, eftersom det var så vindstilla gick lågorna rakt upp!

img_5857

Som tack för brasan hade jag lovat laga mat till Baronen….

img_5860

Som om jag inte stekt nog med kött under dagen;)!


L8! Det låter jättegott:) och en bra uppmaning till alla att rensa sina frysar då och då! Anders! Så kul att du hittade hit och det var verkligen trevligt hos er! Såklart jag kommer tillbaka och att det var lugnare dag 2 måste ju bero på att inte jag var där;)! Lycka till med allt och hälsa alla! /monika

monika | 2009-05-03 10:11:15

Hej Monika! Ruchen med folk som kom till Tranhem gård under torsdagen var helt enastående, var lite lungare dag 2, idag lördag var det artikel i tidningen om öppnandet, ja du kan ju tänka dig själv. Ett jätte jobb har du gjort i butiken. Ha en bra fortsättning och glöm inte att ta vägen förbi. Styckaren på Tranhem PS. Skall försöka att inte slipa så vass kniv åt dig nästa gång ;=)

Anders | 2009-05-02 21:09:12

Ja, dom tillbehören får du gärna lämna recept på! Kvällens grill blev lyckad! Frysrensning - blev rostas, entrecote o oxfilé i småbitar som "blivit över" marinerade i sweetmangosås, soja, olja o vitlök. Och till det klyftpotatis, ädeloströra o sallad på spenat, champinjoner o bacon. Jo, ibland får man till det:-)

L8 | 2009-05-02 20:18:36

L8! Ju fetare kött desto enklare att få det gott. Flkäskkarré är svårt att misslyckas med. Vill du hellre välja entrecote och biff, se till att de är marmorerade (av fett) En god marinad hjälper till att göra köttet saftigt. Jag brukar också helgrilla entrecote och biff, skära i skivor och servera. men detta kräver en stor klotgrill. Och tillbehören...min basilikasås, chévrecréme, smör, tomatsalsa....jag får planera ett inlägg med grill tillbehör...måste återgå till julboken! TKB! Gör det:)! /Monika

monika | 2009-05-02 15:20:12

Manifikt med hjortarna! och Tranhem är faktiskt "bara" några timmars bilresa..kan absolut vara värd att besöka...med kylväskan i bilen för att fylla i med allt gott som visas i bilderna. Skit bra jobbat Monika!

TKB | 2009-05-02 10:29:48

Hej igen! (Jo, det var någon vecka sedan sist.) Synd att inte butiken ligger lite närmre, för då hade jag helt tveklöst besökt den! Saknar verkligen en butik med bra kött av lite olika sorter. Kan inte säga att ICA uppfyller dom önskemålen... Vad rekommenderar du för kött att grilla av de sorter som brukar finnas i standardbutiken? Och gärna lite förslag på goda grilltillbehör oxå! Finns bara dom så behöver köttbiten inte vara speciellt stor heller:-) Ha det fortsatt gott i helgen! Och glöm inte att ta det lite lugnt emellan oxå!

L8 | 2009-05-01 21:03:45

Heléne! vet inte om vi fick elda heller....men det gjorde vi ändå! Anna Kå! Du bara måste åka dit! och Tack och detsamma:)! /monika

monika | 2009-05-01 19:57:59

Det hade varit så trevligt att få vara där igår på dagen (jag hade inte alls många mil dit) men ibland går inte det man vill ihop med det som måste göras, t ex jobb. Men jag ska absolut besöka Tranhem så snart som tillfälle ges. Härligt med folk som vågar satsa. Sen håller jag med Heléne att det var fina bilder. Det bjuder du alltid på iofs. Ha en fortsatt go helg!

AnnaKå | 2009-05-01 19:42:51

Så fina bilder! Här i Skåne fick vi tyvärr inte elda men vi hade det trevligt ändå. Njut kvällen! K heléne

Heléne | 2009-05-01 18:15:13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *