OMVÄXLANDE!

5 maj - 2009 | 16 kommentarer

Säga vad man säga vill men mina dagar är minst sagt omväxlande! I dag slets jag mellan julskinkan, (snart klar med julboken! Förord, tack och almanacka återstår….) och sommarmaten till Midsommarbilagan, en och annan tanke hos Kristianstad.…hämtade min klocka hos urmakaren, försenad till möte med Susanne på Kamelo. Men väl hos henne sjönk jag ner bland hennes ljuvliga plädar i en rejäl soffa bland vackra smycken och härlig keramik!

Vi pratade roliga framtidsprojekt, blev ivriga och då upptäcker jag att hon är nästan lika galen som jag!

Och det slutade med att jag fick ett armband:)!

img_5880

Väl hemma med matpåsar ligger Rakel och sover i soffan, plötsligt inser jag att fotbollsträningen börjar 17, 00, med andra ord för fem minuter sedan! men på Manilla Gud ske lov…3 minuter från oss och vi kommer iväg!

Hemma igen och då ringer Patrik, som egentligen bara sysslar med sjukt snygga bilar och har ett magiskt sätt att tvätta bilar på om ni känner er trötta på er vanliga biltvätt;) och säger att han sålt Svarta Maja, min gamla bil. Jag blir glad men bara en kort stund för det blev bara 15 lakan! Helt otroligt men jag är glad att bli av med den och utan honom hade det inte varit möjligt! Tusen tack Patrik!

Nu ska det bli kyckling till middag!

Lårfiléer som jag fräser i smör med en röd lök. Häller på en burk krossade tomater och tillsätter en buljongtärning eller hellre fond, en skvätt vatten eller helst vin. Flingsalt och svartpeppar. Låt puttra tills kycklingen är klar. Runda av med lite grädde. Klipp över gräslök, timjan eller basilika. Servera med ris, gärna rött eller svart och sallad.

Ja, det är ju i alla fall en matblogg det här;)!


Japp - förtjust i mycket här i livet o "Kalles ägg med gräslök" ingår i racet - bästa snabblunchen - det vet ju du:-)

TKB | 2009-05-06 14:42:45

TKB! Aha! Du är också förtjust i ägg, Kalles och gräslök? precis som jag....:)! /Monika

monika | 2009-05-06 14:35:07

Monika, nice att kunna bridra till suget..vi får mycket från dig hela tiden:)

TKB | 2009-05-06 11:31:54

Bigge! Ha, ha,,,Jamies rester är nog minst lika goda som mina;)! /Monika

monika | 2009-05-06 06:38:29

Bigge! Ha, ha,,,Jamies rester är nog minst lika goda som mina;)! /Monika

monika | 2009-05-06 06:38:29

Så bra - då slipper vi Jamie och hans rester. Hi hi! MONIKAS KYCKLING låter som en riktigt god och lättlagad kyckling. Den testar vi GÄRNA på torsdag. Ingen hemmamat i morgon nämligen.

Bigge | 2009-05-05 21:07:25

TKB och Millan! Ni ser ut att klara er förträffligt utan mig men jag suger åt mig lite av allt och framför allt vintipset:)! /Monika

monika | 2009-05-05 20:51:31

Millan, so rätt..kvinnor är klokare med att våga fråga..hur skulle dt ellers vara med en dialog?..monolog? Lyngrove Platinum Pinotage är bäst med rökt kött, tomatsås med rosmarin i ..vinet försvinner med ost /grädde/mjölkprodukter:) det är som vänskap de olika egenskaper skall "gifta sig " i munnen = tillit och inte ta ut varandra! Trevlig kväll - självklart till alla ..alltid!

TKB | 2009-05-05 19:24:46

Millan, so rätt..kvinnor är klokare med att våga fråga..hur skulle dt ellers vara med en dialog?..monolog? Lyngrove Platinum Pinotage är bäst med rökt kött, tomatsås med rosmarin i ..vinet försvinner med ost /grädde/mjölkprodukter:) det är som vänskap de olika egenskaper skall "gifta sig " i munnen = tillit och inte ta ut varandra! Trevlig kväll - självklart till alla ..alltid!

TKB | 2009-05-05 19:24:46

Kära TKB, Ja det ska väl vara tuggmotståndet då:-) men frågar man inte så får man inga svar....det finns väl små små stek-rödlökar som man kan steka hela mé...... sedan kul med Sydafrika vin....me like! Trevlig kväll Monika och andra matbloggare;-)!!

millan | 2009-05-05 18:47:28

Trevlig dag verkar det som..och att Svarta Maja har fått nytt hem är väl underbart..och att få även betalt för gammal paradigme...inte helt fel;) i fall du (Monika) skulle villja lägga till i din matblogg :-) lite vintips (förutom dessa kuddfordraler som skrivits om) testa (om du inte redan har gjort) Lyngrove Platinum Pinotage 2005, Syd Afrika 119 kr på "folkapoteket"..."Kyllingen" ser god ut i receptet resten ansvarar respektive kock för...kan tänka mig att M har sin persoliga tach som ger det lilla extra - men vad vet jag.... Millan, det är väl tuggmotståndet som kan variera...eller?

TKB | 2009-05-05 17:35:51

Trevlig dag verkar det som..och att Svarta Maja har fått nytt hem är väl underbart..och att få även betalt för gammal paradigme...inte helt fel;) i fall du (Monika) skulle villja lägga till i din matblogg :-) lite vintips (förutom dessa kuddfordraler som skrivits om) testa (om du inte redan har gjort) Lyngrove Platinum Pinotage 2005, Syd Afrika 119 kr på "folkapoteket"..."Kyllingen" ser god ut i receptet resten ansvarar respektive kock för...kan tänka mig att M har sin persoliga tach som ger det lilla extra - men vad vet jag.... Millan, det är väl tuggmotståndet som kan variera...eller?

TKB | 2009-05-05 17:35:51

Millan! Klyfta tunt eller skiva den....vilket som! /Monika

monika | 2009-05-05 16:57:47

Millan! Klyfta tunt eller skiva den....vilket som! /Monika

monika | 2009-05-05 16:57:47

Fräscht med kyckling, en fråga bara: Skivar Du rödlöken eller klyftor eller hel!? Efter tycke och smak vá!? Grattis att Maja är såld :-)!! Trevlig kväll!

millan | 2009-05-05 16:55:33

Fräscht med kyckling, en fråga bara: Skivar Du rödlöken eller klyftor eller hel!? Efter tycke och smak vá!? Grattis att Maja är såld :-)!! Trevlig kväll!

millan | 2009-05-05 16:55:33

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *