PRESSAT SCHEMA!

6 maj - 2009 | 15 kommentarer

Dagens schema!

10,00 utvecklingssamtal med William..

11,00 arbete med receptmått och kommatecken tillsammans med min fina redaktör Cecilia…

14,oo kreativt arbete med Frankenstein….

Där i mellan blir det säkert ett och annat mail, telefonsamtal, blogg,  en ägg- kaviar- och gräslöksmacka till lunch (redan sugen:)!) och skulle det bli någon tid över, lite pill med förord….

Kvällen går åt till att packa för Kristianstad och avslutas med fotboll förstås;)!


Tack vare bloggen så gick även onsdagen fort..först lägger man en pressad schema med ägg,kaviar,hårdbröd och gräslök sedan åker man till IKEA och köper sill och lingonsylt för att åka hem igen och slå upp ett av Monikas "tusen kokböcker" och börja koka allt möjligt ihop för att göra plats i frysen för årets skörd från trädgården och avsluta med bloggen igen....mellan dessa insperirande aktiviteter finns ju alltid plats för jobb, disk, tvätt, familjen och bädda ner ett och annat...Kristianstad i morgon bloggvänner? Det vore väl nåt? Ha en god natt och ser fram meot torsdagen:-)

TKB | 2009-05-06 22:42:39

Petra! ¨Det låter som att det är just du som ska komma! Och det där sista....ja det låter som jag;)! Salut Carina! Underbart, och det är väl också härligt att längta...;)! Cecilia! Och just det...det var det där med att längta...;) men då kan du inte ha provat någon av mina underbara sillar;) vänta du bara tills julboken kommer! Catrin! Vilken tur att du lämnade ett spår! Tusen tack:)! /Monika

monika | 2009-05-06 21:07:16

Det blev så bra!!! Vill så gärna ha en någorlunda tanke med vad vi skall äta under veckan, mitt liv blir så mycket enklare då. Men nu fanns ingen tanke alls efter några dagar semester. Kycklingfilén var framplockad, men hade ingen inspiration, så jag sätter mig och läser mina favvobloggar när jag kommer hem från jobbet. Bland annat din blogg har blivit en "drog". I mitt ekande kylskåp finns en rödlök, i skafferiet finns alltid krossade tomater... Så glad jag blir när jag läser det enkla tipset på kycklingfilé några inlägg bort och så gott det blev! Några rosmarinkvistar fick koka med i såsen, så tack för det receptet. Det ledde till att jag var tvungen att kommentera. Har bara smygläst hittills utan att lämna några spår...

Catrin | 2009-05-06 20:53:40

Carina! Jag vet precis vad du menar! Vi bodde drygt tre år i sydfrankrike med närmaste IKEA ett par timmars bilresa bort. Kalles var hårdvaluta liksom knäckebröd och lingonsylt. För att inte tala om sillen. Vi glömde köpa den till midsommar ett år (svenskt midsommarfirande skulle gå av stapeln bland olivträd och pinjedoft:)) och det blev ramaskri bland vännerna. Inte roligt och då dög tyvärr inte kaviaren;). Tack och lov var det andra som hade hamstrat så det löste sig ändå. Konstigt nog så nu när vi är tillbaka i Sverige så äter vi sällan sill eller kaviar fastän det finns i närmaste butik. Kanske måste man sakna något riktigt rejält för att uppskatta det ibland? I morgon ska jag dock ta och köpa hem en tub. Känner att det är dags efter allt prat om det här. /Cecilia

Cecilia | 2009-05-06 20:37:20

Salut! Blir sä sugen pä Kalles Kaviar det är säää gott pä en härd macka.Dessutom använder man tänderna det är annat än de franska bagetterna.Jag har 10 mil till närmaste IKEA(svenska matbutken) sä det blir inte sä ofta och när jag väl köpt en tub sä gär den ät pä ett nafs. A bientot Carina

Carina | 2009-05-06 20:02:57

Hej Monika! Synd att jag inte kan komma till Kristianstad imorgon, (min "hemmastad) precis kollat på programmet men är upptagen på mitt jobb. Vill starta eget men har inte kommit till skott. Än. Vet inte vad jag väntar på? ;-) Lycka till imorgon! Hoppas stan visar upp sig från sin bästa sida, just nu är här mest regn i Skåne. Och BLÅST. Nu ska jag plocka undan middagen och stoppa min man i säng.

Petra | 2009-05-06 19:39:33

Tack Helene:)! /Monika

monika | 2009-05-06 18:02:14

Åh, jag har precis gjort rabarbermarmelad med kanel, nästa gång ska jag ta receptet med vanilj.....måste ju testa något nytt! Vad härligt att samtalet gick bra! Förstår att du är en stolt mor. Ha det så bra och Lycka till i K-stad i morgon! K Heléne

Heléne | 2009-05-06 17:25:06

Lena A! Ha, ha,,,"Majhelvetet" det var kul! Och du har rätt, man är sugen på mycket nu....och min almanacka blir bara tjockare och tjockare...;)! Och du måste göra rabarbermarmeladen med vanilj, mmmmm....... Millan! Tack! Och ja visst är ägg/Kalles/Gräslök gott:)! Ingrid! Det finaste hittills idag var Williams utvecklingssamtal, vacklade hem som en mycket stolt mor! Redaktör Cecilia och jag arbetar bra och effektivt ihop och körde 3 timmar på raken...ska på igen om en kvart, det kreativa är alltid det svåraste, mest krävande och mest laddade, särskilt när man vill så mycket som jag;)! Lena Pe! Nu blev jag sugen på rabarberpaj! Cecilia! Åh, jag älskar den,,,kan du skicka en burk;)! /Monika

monika | 2009-05-06 14:43:05

Cecilia! Tack för tipset/Lena A

Lena A | 2009-05-06 12:35:25

På tal om rabarber som Lena A och Pe pratar om ... Måste bara säga att receptet på rabarbermarmelad ur Rosendals kokbok är super !!! Nu när den nya rabarbern kommer upp för fullt kom jag plötsligt på att jag fortfarande hade frysen full av skivad rabarber från förra året så jag ställde mig och gjorde marmelad av alltihop. Underbart att få frysen tömd inför den nya säsongen och många fina burkar blev det i hyllorna. Vanilj i den marmeladen är bara så gott! Ha en härlig kreativ dag :) Och lycka till i morgon i Kristianstad! /Cecilia

Cecilia | 2009-05-06 12:13:51

Och jag blir störtsugen på gräslök! Så gott. Massor nyklippt på knäcke med keso - det är min favoritlunch/frukostmacka på sommaren... För att inte tala om rabarberpajen som Lena A nämner... (fast inte till frukost/lunch). /Lena

Lena Pe | 2009-05-06 10:30:06

Ser ut att vara en omväxlande dag med både det ena och andra:)Det kreativa arbetet skulle jag själv se framemot mest tror jag.... Lycka Till med allt! Ha en trevlig dag:)

Ingrid | 2009-05-06 10:10:43

Ha en lyckad dag :-)! Äter ox´å gärna äggsmörgås m kalles kaviar annars får det vara ! Kram!

millan | 2009-05-06 09:08:19

Monika! Nu gör du mej sugen också på ägg,kaviar-gräslöks macka och då kommer tankarna på sill,gräslök,rabarberpaj m vaniljsås,sparris m tillbehör mums !! Ja nu är majhelvetet här som ngn kåserade om. Nu vill man stanna tiden och njuta men almenackan är fulltecknad. Men för dej verkar den vara det året runt ? ;) Lycka till idag och imorgon./Lena

Lena A | 2009-05-06 09:02:11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *