ÄNTLIGEN! IGEN FÅR JAG VÄL SÄGA!

13 maj - 2009 | 6 kommentarer

Jag börjar få ihop alla mina julhälsningar till boken från ”löst” folk runtomkring mig;). Åker runt som värsta budfirman om dagarna…;)! Nu har jag bara en kvar och den lär jag nog få vänta på……;)! Men den vill ni ha, jag lovar!

Hur som helst säger jag äntligen! en gång till under dagen. När jag hämtar flickorna från fotbollsträningen susar jag in i min butik efter middagsmat, vad ser jag inte där? Tjocka härliga filéer av min barndoms västerhavstorsk….. i ”min butik”!  Eftersom Thommy ska på teatern och ”hålla efter” sin Godot blir  det torsk idag:)!

img_5904

Men när jag står där som bäst och håller på med den härliga fisken rusar flickorna in och sägar att Stefan tagit ut flakmoppen, så nu ska de åka flakmoppe…..men, säger jag utan att de hör!

Ja, ja, vi får väl vänta…det är ju tjejmiddag och nästan, nästan sommar! Men vi bör äta före halv tio för då ska ju William hämtas…

STEKT TORSK

Torskfiléer från Västerhavet

Mjöl till panering

Smör till stekning

Salt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING

Ris eller potatis

Dill och citron

Grönsallad

Har ni barn så ta bort alla benen ni känner på den råa fisken, ganska enkelt. Dela dem också i ca 5 cm stora bitar. Vänd filéerna i mjöl, salta och peppra.

Hetta upp en stekpanna med smör och några dillkvistar. Stek ett par minuter på varje sida. Servera med extra dill och citron, potatis eller ris, grönsallad. Mums!


Tänk, jag har ingen aning om vad den kostar? Helt galet! /monika

monika | 2009-05-14 16:13:18

så enkelt men ack så gott med fisk/torsk! :-)!!!! Vi ska ha besök från Usa i helgen......torsk kan man grilla i folie m lite fräscha grönsaker! tänk att färskpotatisen kostar 39.90 nu! tjing!

millan | 2009-05-14 09:05:29

Ingrid! Det låter både trevligt, fullt av äventyr och annorlunda! Lycka till med fortsatt fiske! /Monika

monika | 2009-05-14 06:43:16

Hoppas Ni fick äta gott innan Ni lagt Er iaf, haha:)Men det är ju kul att få ut och åka också. Enkelt o lätt med fisk iaf. Jag är ju överlycklig just nu för vid denna tid är vi ute o flugfiskar en hel del på den lilla fritid vi har men iaf, och har fått fina havsöringar i varierad strl från 1,5-3,5 kg. Så mumsigt och gott-det är en ynnest att kunna ta del av vad naturen ger utan för stora verkningar på naturen. Receptet tar jag med mig men använder med min havsöring det blir säkert lika gott. Mvh från Ingrid

Ingrid | 2009-05-14 06:26:22

Ha, ha Charlotte! Mitt i prick;)! /monika

monika | 2009-05-13 21:11:20

Är det en hälsning från Persbrandt möjligen!? haha! mvh Charlotte

Charlotte T. | 2009-05-13 20:45:06

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *