STUDENTTIDER, MITT TAK OCH FEBER!

22 maj - 2009 | 38 kommentarer

Har ni studenter i huset och söker inspiration till god och vacker mat för mottagningen? Missa då inte ”Monikas mat” på söndag 19,25 i Tv 4:)! Förresten så blir det trevlig mat som passar till alla slags sommarbjudningar.

Mitt vackra tak i föregående inlägg som flera av er blev nyfikna på är något av det bästa jag har. Numera oroar vi oss aldrig över om det ska regna på midsommarafton! Det är otroligt praktiskt och vevas snabbt och lätt ut vid regn eller vid för stark sol också för den delen. Finns dessutom att få i flera längder. För mer information  kontakta Ekerö möbler. De vet allt om mitt tak!

img_5970

Annars är mitt tillstånd idag något dämpat. Har fått Beatas hals och feber. Det blir sängen och varmt ingefärsvatten hela dagen!


[...] Här finns en bra bild! [...]

Till Bigge, här kommer mitt underbara tak! | Monika Ahlbergs Mat | 2011-08-05 18:41:01

Susanne..får jag komma? Det är lite kallt att att kvasta..men men..

TKB | 2009-05-31 21:01:53

Ja Cath, i år får du boka upp Jönköping i tid så inga bröllop (eller vad det nu var som hindrade dig förra året...) kommer i vägen!!! :-) Det blir lördagen den 21 november!

Susanne | 2009-05-23 21:01:03

Cath! Vi har bokat! det blir hos Susanne i slutet av november:)! /Monika

monika | 2009-05-23 20:37:16

Drack ur dunken själv och somnade in på kudden :) Skojar!! Jag har varit söderut jag med :) Läääänge! Hörde TKB susa förbi över oss när vi plockade maskrosor, ha det så gott i värmen. ( Kvinna i restaurangbranchen i sina bästa år, kan allt om vin... hon är säkert snygg uppe på allt med :) ) Susanne? När ordnar Du ngt nytt med Monika i Jönk?? Skulle vara så kul att vara med!!!! Vi kan väl bara baka lite....eller göra lite marmelad...? Ni kan få komma till mig?!Jag kan säkert fixa en lokal där vi kan hålla till. Skulle gärna varit hemma hos mig men tyvärr har jag ju bara ett vanligt kök... där vi inte får plats så många..... Som tur är så är jag så gott som aldrig förkyld ( kan bero på mycket rödvin (!) & ännu mer vitlök i maten, dagliga rundor på minst 1 mil där jag får massor av frisk LUFT! ) Men tar åt mig alla recept för resten av familjen & vännerna. Huskurer - det vore ngt Monika! Monikas huskurer?!?! Nästa bok? Vi hjälper ju naturligtvis till om det behövs :) Ha en skön kväll, Monika m familj & alla bloggläsare!

Cath | 2009-05-23 17:17:54

Drack ur dunken själv och somnade in på kudden :) Skojar!! Jag har varit söderut jag med :) Läääänge! Hörde TKB susa förbi över oss när vi plockade maskrosor, ha det så gott i värmen. ( Kvinna i restaurangbranchen i sina bästa år, kan allt om vin... hon är säkert snygg uppe på allt med :) ) Susanne? När ordnar Du ngt nytt med Monika i Jönk?? Skulle vara så kul att vara med!!!! Vi kan väl bara baka lite....eller göra lite marmelad...? Ni kan få komma till mig?!Jag kan säkert fixa en lokal där vi kan hålla till. Skulle gärna varit hemma hos mig men tyvärr har jag ju bara ett vanligt kök... där vi inte får plats så många..... Som tur är så är jag så gott som aldrig förkyld ( kan bero på mycket rödvin (!) & ännu mer vitlök i maten, dagliga rundor på minst 1 mil där jag får massor av frisk LUFT! ) Men tar åt mig alla recept för resten av familjen & vännerna. Huskurer - det vore ngt Monika! Monikas huskurer?!?! Nästa bok? Vi hjälper ju naturligtvis till om det behövs :) Ha en skön kväll, Monika m familj & alla bloggläsare!

Cath | 2009-05-23 17:17:54

Skönt att det finns kloka gummor fortfarande! Margareta

Margareta | 2009-05-23 11:11:57

Susanne! Just vad mamma sa.... TKB! Ha det så kul vart du nu är på väg och "underbar bloggvärdinna" det lät fint;)! Elin maria! Oj, krya på dig! Bigge! Tack, jag mår mycket bättre idag:)! Sömn och ingefärsvatten gör susen! Riv en rejäl bit ingefära och koka upp med vatten. Låt dra och drick som te flera gånger per dag, det hjälper! /Monika

monika | 2009-05-23 07:59:55

Hoppas du mår bättre. Jag har i mer än 10 dagar haft ont i halsen, men inga streptokocker visade sig när jag väl tog mig till läkare. S A K T A sakta blir det nu bättre. Jäkla trist den här ljuvliga månaden när man vill njuta av primörer.. Ingefärsvatten?? Berätta! Kanske något för en annan gång. Kan man mota/bota?

Bigge | 2009-05-23 07:06:04

SUSANNE IGEN DÅ...... FICK DU TAG PÅ MITT INLÄGG ?? BLEV INTE KLAR ÖVER DET. MONIKA ! DET KAN VARA SEGT, ATT KOMMA PÅ BENEN IGEN I VÅRTIDER. KANSKE SPELAR VÄRMEN / KYLAN IN, VEM VET ? JAG ÄR INNE PÅ MITT 13 : DYGN NU MED TRÅKIG HOSTA, SNUVA & ALLMÄNT " ROSIG " & DET VILL INTE GE SIG. KANSKE LITE GLAD BLIR DU, NÄR VI FINNS MED DIG & FÖRSÖKER MUNTRA UPP DIG. HUR SOM HELST SÅ MUNTRAR DU UPP OSS. BLOGGVÄRDINNA VAR VÄL INTE SÅ TOKIGT VAL ? SKÖT OM DIG NU & LÅT DIG SKÖTAS OM. ALL KRAFT. VÅRVINDAR FRISKA, KAN DE VA´NÅT ??

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-05-22 18:44:51

SUSANNE IGEN DÅ...... FICK DU TAG PÅ MITT INLÄGG ?? BLEV INTE KLAR ÖVER DET. MONIKA ! DET KAN VARA SEGT, ATT KOMMA PÅ BENEN IGEN I VÅRTIDER. KANSKE SPELAR VÄRMEN / KYLAN IN, VEM VET ? JAG ÄR INNE PÅ MITT 13 : DYGN NU MED TRÅKIG HOSTA, SNUVA & ALLMÄNT " ROSIG " & DET VILL INTE GE SIG. KANSKE LITE GLAD BLIR DU, NÄR VI FINNS MED DIG & FÖRSÖKER MUNTRA UPP DIG. HUR SOM HELST SÅ MUNTRAR DU UPP OSS. BLOGGVÄRDINNA VAR VÄL INTE SÅ TOKIGT VAL ? SKÖT OM DIG NU & LÅT DIG SKÖTAS OM. ALL KRAFT. VÅRVINDAR FRISKA, KAN DE VA´NÅT ??

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-05-22 18:44:51

Ladies...sitter nära startbanan för kvastflygning - och det finns både män och kvinnor på kvastpinnen:-) riktning är fortfarande söderut...världen är stort och fullt med upplevelser:-) det gäller att våga uppleva! Millan.... lets talk? det gör vi ju hela tiden...:-) Piemento viner..funkar med rätt årgång;-) dock finns det alltid nya upplevelser i minst anade trakter..kanske ännu längre söderut? Kul att Cath är också på gång...har du sovit i buskarna och inte kommit åt bloggen? Susanne..nu skall jag tanka, sista kontroll över kvasten och förbereder mig att vinka till Jerusalem..du är ju vaken tidigt på morgarna? och tips till lördags vinet (om det är varmt i luften) Naiades 2006, spansk, vit vin och en riktig goding - den kommer att kittla alla lökar! Ha en trevlig vecka och njut! Monika - alltid gott och bidra till goa tillstånd:-) och du är hel underbar bloggvärdinna!

TKB | 2009-05-22 18:28:02

Monika! Tveka inte att låta din mamma sköta dig!!! Tala om för henne att du kommer sköta henne, när den tiden kommer.... :-)

Susanne | 2009-05-22 17:35:52

TKB! Man kan inte bli annat än pigg av alla er här på bloggen.....och vart ska du åka??? Cath, Susanne och Millan.... Ha, ha, nu ÄR ni verkligen nyfikna;)! /Monika

monika | 2009-05-22 17:27:22

Monika! Krya på sig.....hoppas "mamma din" kan ta hand om dig lite granna men typiskt att Du blir sjuk när hon kommer o hälsar på! ;-) Tkb!lets talk! arbetade Du inte inom restaurang!? Jag é lika nyfiken som Cath(fniss).......... Duktig på viner...JAG kan rekommendera Italyviner från piemonte, det Du ;-)!!Tjing!

millan | 2009-05-22 17:09:35

Monika! Krya på sig.....hoppas "mamma din" kan ta hand om dig lite granna men typiskt att Du blir sjuk när hon kommer o hälsar på! ;-) Tkb!lets talk! arbetade Du inte inom restaurang!? Jag é lika nyfiken som Cath(fniss).......... Duktig på viner...JAG kan rekommendera Italyviner från piemonte, det Du ;-)!!Tjing!

millan | 2009-05-22 17:09:35

Hon åker ju kvast - därav ovanstående spekulation....

Susanne | 2009-05-22 15:45:16

Mitt tips är skönt helcrazy kvinna i sina bästa år!

Susanne | 2009-05-22 15:44:12

Jag vill veta vem TKB är?!!??! Vill inte Ni andra??? Man? Kvinna? Ålder? hel eller havlgalen? :) Krya på dig Monika och ha en skön helg resten av gänget!

Cath | 2009-05-22 15:30:46

Jösses, vad hemlig man kan vara! Nåja, jag håller ställningarna och bloggar på utan dig...men nog tycker jag att du var snål med information!

Susanne | 2009-05-22 15:17:28

Susanne - söderut skrev jag ju:-) håll ögonen öppna jag vinkar när baserar Jerusalem..och eftersom jag oftast landar mitt i dungen..behövs det inga landningsbanor! och nyfikna får ni vara en vecka..då det finns tid för att blogga om trädgårdar, mat och sånt..testa några viner också:-) Monika - du verkar redan piggare, glädjer mig!

TKB | 2009-05-22 15:10:44

Susanne - söderut skrev jag ju:-) håll ögonen öppna jag vinkar när baserar Jerusalem..och eftersom jag oftast landar mitt i dungen..behövs det inga landningsbanor! och nyfikna får ni vara en vecka..då det finns tid för att blogga om trädgårdar, mat och sånt..testa några viner också:-) Monika - du verkar redan piggare, glädjer mig!

TKB | 2009-05-22 15:10:44

TkB: Du måste ju givetvis tala om vart du ska flyga på kvasten!!!! Har de landningsbana för kvastburet folk dit du ska? Vi blir ju nyfikna,ju...

Susanne | 2009-05-22 14:54:15

TKB! Tack för kram och såklart jag blir frisk snart, har ju inte tid att ligga och sova hela dagar på detta vis;)! Ha så mysigt vart du nu ska.... /Monika

monika | 2009-05-22 14:49:33

Så sant Susanne:-) nu packar jag med några kuddar, tar turbokvasten och drar söderut för att häcka..ses på bloggen om vecka - du håller ställningarna eller hur? Monika - blir frisk och vågar mig på att sända en kram:-)!

TKB | 2009-05-22 14:38:08

Lena Pe! Det kommer i en matbilaga inför midsommar, jag säger till! Margareta! Tack:)! Susanne! Åh, smulbär är ett underbart litet bär som är en blandning mellan smultron och jordgubbar.... och jag håller med, helt feltajmat att bli sjuk men det var bergis för att mamma kom och jag "kunde bli" sjuk;)! Annika! det var ju det jag gjorde...slappnade av och då blev jag sjuk;)! /Monika

monika | 2009-05-22 14:32:20

Lena Pe! Det kommer i en matbilaga inför midsommar, jag säger till! Margareta! Tack:)! Susanne! Åh, smulbär är ett underbart litet bär som är en blandning mellan smultron och jordgubbar.... och jag håller med, helt feltajmat att bli sjuk men det var bergis för att mamma kom och jag "kunde bli" sjuk;)! Annika! det var ju det jag gjorde...slappnade av och då blev jag sjuk;)! /Monika

monika | 2009-05-22 14:32:20

krya på dig och tillåt dig att bara slappna av här och nu!

annika | 2009-05-22 13:55:17

Hallå! Vad är smulbär? Stackars dig, Monika! Ligga till sängs i hänryckningens tid känns lite oprofessionellt!!! Det är ju bästa tiden att blåsa upp kudden, vässa kvasten och dra ut i naturen...:-) Det trodde jag att vi hade rett ut för länge sen...! Se till att krya på dig SNABBT! Kram

Susanne | 2009-05-22 13:06:46

Längtans bilder... Krya på dej. Mvh Margareta

Margareta | 2009-05-22 11:47:26

Längtans bilder... Krya på dej. Mvh Margareta

Margareta | 2009-05-22 11:47:26

Haha, då kanske recepten skiljer sig åt lite grann... God ser tårtan ut iaf - och det är min variant också, ska bli skoj att läsa receptet på din så småningom ( i ngn tidning antar jag??? El här rent av???). Ska hålla koll efter smulbären - mina egna lär dröja ett bra tag ännu... Det är ju verkligen goda bär. /Lena

Lena Pe | 2009-05-22 11:17:52

Lena Pe! Återstår att se om det är samma hela vägen...men jag undrar jag... eftersom jag skapade den till just detta reportaget;)! Smulbären beställde jag från samma ställe som violetta sparrisen men dem har jag sett i större och välsorterade butiker! /Monika

monika | 2009-05-22 11:06:52

Hej Monika! Jojomensan, jag brukar ha rice krispies min tårta! Har även testat med cornflakes men det blev inte lika bra. Fick receptet av min mamma för ngt år sedan som i sin tur fått det av ngn väninna som jag tror fått det från ngn tidning... Lite segt och knaprigt gott... Hur fick du tag på smulgubbar nu förresten? Genom samma kontakter som med den lila sparrisen kanske??? /Lena

Lena Pe | 2009-05-22 10:55:53

Lena Pe! Jag kan verkligen rekommendera taket! Och missa nu inte mig på söndag;)! Och tårtan, nej den har du nog aldrig gjort....eller brukar du ha du rice crispies i din? /Monika

monika | 2009-05-22 10:02:38

Lena Pe! Jag kan verkligen rekommendera taket! Och missa nu inte mig på söndag;)! Och tårtan, nej den har du nog aldrig gjort....eller brukar du ha du rice crispies i din? /Monika

monika | 2009-05-22 10:02:38

Otroligt fiffigt tak! Vore verkligen något för mig också, ska undersökas närmare. Ska verkligen försöka se programmet på söndag, har annars en förmåga att missa allt av vikt på TV. Behöver tips eftersom jag glatt och villigt (kanske påträngande rent av när jag tänker efter) har erbjudit mig att assistera med mat bla på två studentfester inom snar framtid. Midsommarfirandet såg superfint ut, härlig tid som väntar nu... Känner mig mkt intresserad av din marängtårta, misstänker att det kanske är samma sort som den jag brukar göra men man vet ju aldrig... /Lena

Lena Pe | 2009-05-22 09:58:34

Otroligt fiffigt tak! Vore verkligen något för mig också, ska undersökas närmare. Ska verkligen försöka se programmet på söndag, har annars en förmåga att missa allt av vikt på TV. Behöver tips eftersom jag glatt och villigt (kanske påträngande rent av när jag tänker efter) har erbjudit mig att assistera med mat bla på två studentfester inom snar framtid. Midsommarfirandet såg superfint ut, härlig tid som väntar nu... Känner mig mkt intresserad av din marängtårta, misstänker att det kanske är samma sort som den jag brukar göra men man vet ju aldrig... /Lena

Lena Pe | 2009-05-22 09:58:34

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *