HURRA FÖR INGEFÄRA!

23 maj - 2009 | 7 kommentarer

Jag mår mycket bättre i halsen idag! En rejäl dos sömn och mängder med ingefärsvatten gjorde susen! Nu infinner sig en slags dämpad hosta…

Förresten så måste ni prova mitt ingefärsvatten i förkylningstider! Riv en rejäl bit färsk ingefära, koka upp i en kastrull med vatten. Låt dra i 3-4 minuter, sila och drick som te flera gånger om dagen.

Och glöm nu inte att titta på ”Monikas mat”  imorgon kväll, 19,25 i Tv 4!


Ska testa alla tips, känner av ont i halsen idag... Kanske man kan koka ihop citron, ingefära, vitlök & pepparrot i en riktig häxbrygd. Alla flugor i en smäll s a s... /Lena

Lena Pe | 2009-05-25 08:58:19

Vilka bra tips! Bli nu bara inte förkylda allihopa;)! /Monika

monika | 2009-05-23 20:39:07

Jag drack citronvatten när jag blev sjuk förra helgen och det hjälpte. Jag pressade en hel citron i en kopp, hällde på varmt vatten och sen socker så det gick att dricka. Det var väldigt bra för halsen.

MonicaS | 2009-05-23 20:03:48

Visst är det fantastiskt när man kan använda naturens apotek :) Ingefära och vitlök i förkylningstider är mina räddningsplankor. Vitlöken bara älskar jag eftersom jag på vår bröllopsresa (för 20 år sedan) fick halsfluss dag två med 39° feber (illa, illa när man ska ha roligt!) men räddades av den underbara lilla löken. Jag var då ingen vitlöksfrälst person men skickade ändå iväg maken till närmaste butik efter ett par vitlökar. Nöden har ingen lag och tryckte i mig en hel vitlök ( ni vill inte veta hur min mage mådde ;)) men dagen därpå var jag frisk!! Helt som vanligt igen!!! Jag kunde knappt tro det själv och läkaren som hotellet anlitade och som konsulterats i min kamp mot bacillerna var mer än förvånad. Han hade ju sett hur jag mådde dagen innan. Vitlök !?!? Och nu var patienten frisk !?!? Efter det tror jag på vitlök mer än något annat och har använt det så fort jag känner mig vissen och det hjälper (kanske tron försätter berg men må så vara, bara jag får effekt). Ingefära är också fantastiskt, särskilt mot hosta. Har dock aldrig provat växterna tillsammans. Kanske är det rena mirakelmedicinen ;)! Pepparroten är också en stor favorit i maten men ska prova Ingrids tips om bacillerna angriper igen. Nu 20 år senare är trädgårdar mitt största intresse och just örtagårdar älskar jag över allt annat. De för något speciellt med sig - en känsla, ett kulturarv, skönhet, användbarhet ... Kan det bli bättre :)

Cecilia | 2009-05-23 18:49:02

Hurra för att du mår bättre och vilken tur att du påminner oss om programmet i morgon! K Heléne

Heléne | 2009-05-23 18:42:57

Vad bra att du blev bättre men du ska få ett annat tips också som jag först inte trott på men som är perfekt faktiskt:) Ni andra får också prova, du ska ta och köpa pepparrot på tub, kanske inte det bästa men ta ca 1 cm och svälj ca 3ggr om dagen av pepparroten, "precis" när det "börjar kännas nåt" ii halsen. Jag var mkt skeptisk till detta i brjan men haha det funkade så prova gärna men nu gläds jag att du blev bättre av ingefäran och det SKA JAG PROVA DÅ. Är i Sthm i helgen men hinner jag ska jag såklart se programmet. Trevlig helg på dig och alla här på bloggen:)

Ingrid | 2009-05-23 16:06:05

Tack gör tipset! Det kan behövas idag eftersom jag har jätteont i halsen. /Maud

Maud | 2009-05-23 15:58:34

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *