NEJ! INTE KYCKLING IGEN…

26 maj - 2009 | 6 kommentarer

…hörde jag barnen säga. Vad gör man? En vill ha kött, en vill ha pasta, en vill ha lax….Jisses, kött åt vi i förrgår, lax i går och nu är jag glad för mina majskycklingfiléer….

Men inte den med sås, inte den med buljong, inte den med curry…fortsätter de….Grillat då? säger jag och det verkar okey!

Och med min marinad ni vet, den med lika delar olivolja, balsamvinäger och soja, vitlök, kryddor efter smak så kan det inte bli annat än gott!

Tillsammans med allehanda rester av violett och grön sparris, minifänkål, salladslök, sockerärtor, färskpotatis, serverad med min basilikasås som också för dagen blev gjord på alla ”örtslattar” som fanns kvar i köket blev det ”fett bra”…..Gott helt enkelt:)!


hej igen monika, är det bara jag som gillar att stycka kyckling? tycker det är en härlig känsla...

annika | 2009-05-27 15:23:48

Annika! Tack för tips! Det låter gott:)! Anna Linda! Jag tror det blir bra:)! /Monika

monika | 2009-05-27 12:09:46

Hej igen, Vi får testa och se vad som händer, kycklingen kommer ju åtminstone bli smarrig eller hur :) Det var väl någon mindre välskördad grönsak som handlaren lurat på mig helt enkelt. trist. Tack för hjälpen. AL

Anna Linda | 2009-05-27 11:47:59

jag köpte två kycklingar igår. den ena marinerades i citron, vitlök, timjan och basilika - sedan in i ugnen 150 grader och tre timmar. den andra marinerades i vitlök, soja, balsamvinäger mm - stekte ytorna lätt sedan med curry mm kokades en timme i tomatkross - voilà , indisk currykyckling!

annika | 2009-05-27 11:28:04

Anna Linda! Det var supergott och alla åt så mycket att maten inte räckte! Jag är osäker på vad det kan bero på att din squash är besk. Beska brukar ju en del grönsaker bli då de stått för länge i jorden och borde ha skördats för längesedan.... Du kan vattna ur dem vilket bra att göra om den ska grillas, genom att skära den i skivor, gärna på längden och strö på salt och låt stå. Skölj och torka dem sedan innan du grillar dem. Men om det hjälper mot beskheten vågar jag inte svara på men jag antar att den försvinner då du grillar dem! Lycka till! /monika

monika | 2009-05-27 09:42:35

Låter jättesmarrigt. Den marinaden plankar vi rakt av till middag imorgon. En fråga: har massa squash vi tänkte grilla men den var alldeles besk och inte alls trevlig. Kan man "beska ur" dem på något vis eller måste de slängas? Har hört att man behöver salta dem på något vis, kan det ha något med detta att göra??? Mvh Anna Linda

Anna Linda | 2009-05-26 23:55:11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *