NI ÄR FÖR GOA!

29 maj - 2009 | 17 kommentarer

Visste väl att jag skulle bli på bättre humör av er alla underbara medlemmar i min stora bloggfamilj:)! Jag skrattade högt åt Susannes PMS teori, Lena A och ”majhelvetet”, ha ha! Blev liksom Biggan rörd av mångas omtanke, medkänsla och peptalk, insåg att det finns fler med ”dåliga” dagar och kanske lite förvånad över ”svartmalin”…..Tack, tack allihop:)!

Hur som helst så går ju livet vidare och även om jag inte är tillbaka ”på toppen” så kan jag i dag i alla fall känna glädje för det jag har och vädret är ju underbart!

Och nu vill jag göra er glada med en fantastiskt god och vacker potatis till kvällens grillning. Min potatissallad med sparris och jordgubbar slår det mesta. Och för er som vill se mig göra den i Tv bör bänka sig i Tv-soffan på söndag. Närmare bestämt 18,30 och Tv 4. Och  ja, det är annan tid för ”Monikas mat” denna vecka!!!! Dessutom blir det då också en hel del annat smaskigt, snapas, helgrillad kyckling och jordgubbstårta:)!

Grillklar!

img_1136

FÄRSKPOTATISSALLAD MED SPARRIS OCH JORDGUBBAR
En färgrann potatissallad som gör mig glad!
1 1/2 kg färskpotatis
2 röda lökar
2 knippen sparris (eller sockerärtor)
1 liter jordgubbar
1 kruka röd basilika
150 g späd sallad

DRESSING
1 dl rapsolja
1 citron, skalet och 2 msk saft
2 msk flytande honung
Salt och nymalen peppar

Koka potatisen nästan mjuk i lättsaltat vatten. Häll av.

Skiva löken tunt och dela sparrisen på mitten.

Koka upp lättsaltat vatten och låt sparrisen (eller sockerärtorna) koka i 1 minut, häll av och skölj i kallt vatten så behåller de sin vackra färg.

Halvera jordgubbarna om de är stora.

Blanda samman basilikablad, jungfrusallad, jordgubbar, sparris, rödlök och potatis i en skål. Vispa eller skaka ihop dressingen och häll den över salladen. Servera gärna till grillat.


hi,hi, jo det italienska är svårslaget...såg ett program om italienskt påskfirande..mums, mums...och pastan är liksom sååå självklar och att det är den som ska framhävas med hjälp av grönsaker och annat, inte tvärtom...

annika | 2009-05-30 10:13:37

hi,hi, jo det italienska är svårslaget...såg ett program om italienskt påskfirande..mums, mums...och pastan är liksom sååå självklar och att det är den som ska framhävas med hjälp av grönsaker och annat, inte tvärtom...

annika | 2009-05-30 10:13:37

Åh Annika! Om jag måste välja ett favoritkök så blir det nog det italienska köket. Få tar med en sådan självklarhet hand om råvarorna på ett enkelt sätt som italienarna gör. Dessutom har de ju så mycket goa grejer.... /Monika

monika | 2009-05-30 09:17:35

i en av dina kokböcker finns ett avsnitt om "inspiration" och bilder från franska marknader med grönsaker, fisk och ost...personligen älskar jag det franska köket, de är fenomenala på sallader anser jag - vad tycker du monika, och har du andra favoritkök?

annika | 2009-05-29 18:44:18

i en av dina kokböcker finns ett avsnitt om "inspiration" och bilder från franska marknader med grönsaker, fisk och ost...personligen älskar jag det franska köket, de är fenomenala på sallader anser jag - vad tycker du monika, och har du andra favoritkök?

annika | 2009-05-29 18:44:18

Millan! Låter härligt med liljekonvaljerna:)! Gunilla! Ja, det måste du:)! Annika! Tusen tack! Och kul om du kan titta på söndag! /Monika

monika | 2009-05-29 17:29:20

din matlagningskonst är fantastisk...ser fram emot din helgrillade kyckling på söndag.

annika | 2009-05-29 16:12:24

Hej ! Skönt att höra att du mår bättre idag. Här skiner solen! Riktig sommarvärme. Potatissalladen verkar jättegod, måste pröva den. Ha en trevlig pingst alla ! // Gunilla

Gunilla | 2009-05-29 15:21:44

Hej ! Skönt att höra att du mår bättre idag. Här skiner solen! Riktig sommarvärme. Potatissalladen verkar jättegod, måste pröva den. Ha en trevlig pingst alla ! // Gunilla

Gunilla | 2009-05-29 15:21:44

Härligt Monika, du är okidoki då!!? Visst har man hormoner som far fram och tillbaka för mkt i kroppen vissa dagar......börjar känna av det själv ;-)!!puh! ingen löpträning p ga lite röd hals......så u bland hästar och skog och där hittade jag en massa liljekonvaljer.....plockade hem t mitt köksbord ;-) doftar gudomligt;-) Livskvalité!! Trevlig fredag och känn dofterna från syren och hägg/flöderblommor-lovely!! :-)

millan | 2009-05-29 12:52:26

Härligt Monika, du är okidoki då!!? Visst har man hormoner som far fram och tillbaka för mkt i kroppen vissa dagar......börjar känna av det själv ;-)!!puh! ingen löpträning p ga lite röd hals......så u bland hästar och skog och där hittade jag en massa liljekonvaljer.....plockade hem t mitt köksbord ;-) doftar gudomligt;-) Livskvalité!! Trevlig fredag och känn dofterna från syren och hägg/flöderblommor-lovely!! :-)

millan | 2009-05-29 12:52:26

Margareta! Kul och Lycka till! Biggan! Så fint det låter...:)! /monika

monika | 2009-05-29 12:28:20

Margareta! Kul och Lycka till! Biggan! Så fint det låter...:)! /monika

monika | 2009-05-29 12:28:20

Solen kom, som den lovade! Hoppas det ljusnar även inombords Monika. Sorgen och glädjen de vandra tillsammans; jag har nu kommit hem från en vacker begravning av en kär vän. "I did it my way", stannar kvar i mitt huvud...det var en omtyckt människa som nu lämnat vår vänkrets, en baddare på slalom och störtlopp, ursprungligen Jämte, rötter i Åre, Duved. Ett gott varmt hjärta, en kar för sin kilt! Ja hans högtidsdräkt var faktiskt kilt. Till glädjen, snart pinglar det på min ytterdörr, in skuttar lill-Alma, drar loss kardborrbanden på sina skor, jublar "jag är BARN-fota", sätter sig i kökssoffan, makar undan kuddarna, Nu kan vi börja mormor...min lilla piga, pigg som få...så kommer även ljuset in i mig en dag som den här. Trevlig helg till er alla.

Biggan | 2009-05-29 12:18:14

Solen kom, som den lovade! Hoppas det ljusnar även inombords Monika. Sorgen och glädjen de vandra tillsammans; jag har nu kommit hem från en vacker begravning av en kär vän. "I did it my way", stannar kvar i mitt huvud...det var en omtyckt människa som nu lämnat vår vänkrets, en baddare på slalom och störtlopp, ursprungligen Jämte, rötter i Åre, Duved. Ett gott varmt hjärta, en kar för sin kilt! Ja hans högtidsdräkt var faktiskt kilt. Till glädjen, snart pinglar det på min ytterdörr, in skuttar lill-Alma, drar loss kardborrbanden på sina skor, jublar "jag är BARN-fota", sätter sig i kökssoffan, makar undan kuddarna, Nu kan vi börja mormor...min lilla piga, pigg som få...så kommer även ljuset in i mig en dag som den här. Trevlig helg till er alla.

Biggan | 2009-05-29 12:18:14

DETTA ska prövas i helgen!!! Låter smaskens. Solen skiner även på mej idag.Kram

Margareta Widell | 2009-05-29 11:21:53

DETTA ska prövas i helgen!!! Låter smaskens. Solen skiner även på mej idag.Kram

Margareta Widell | 2009-05-29 11:21:53

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *