EXKLUSIVT TILLBEHÖR!

2 juni - 2009 | 19 kommentarer

Så fick jag äntligen smaka på min egenodlade sallad. Första skörden gjorde jag igår kväll, vilken fest! Dessa späda blad av plocksallad smakar såååå mycket mer än salladen från butiken.

img_6020

Några droppar balsamvinäger, rapsolja med mild citronsmak och flingsalt tar bladen till himmelska höjder!

Halva tillfredsställelsen ligger väl just i att jag odlat den själv. Ni bara måste prova! Har ni inte en jordplätt att så på men väl en balkong, skaffa er en stor och låg kruka och börja odla er egen sallad. Rucola växer snabbast om ni är otåliga….

Redan idag sår jag nytt där jag skördat för att ha en ständig tillgång hela sommaren…..


Folks! Glad att vara saknad - men mitt arbete har krävt extra allt den senaste tiden. Plus häxmöten hit och dit.... men jag är väl medveten om att jag varit ytterst försumlig med mina bloggangelägenheter på sistone. Jag ska skärpa mig :-)

Susanne | 2009-06-03 12:48:22

Folks! Glad att vara saknad - men mitt arbete har krävt extra allt den senaste tiden. Plus häxmöten hit och dit.... men jag är väl medveten om att jag varit ytterst försumlig med mina bloggangelägenheter på sistone. Jag ska skärpa mig :-)

Susanne | 2009-06-03 12:48:22

Monika Inte fel..olika:-)

TKB | 2009-06-03 09:15:02

Annika! Men köp småplantor, det går bra! Millan! Kan gå...om du driver upp dem! TKB! Aha, tolkningsfel alltså? Bigge! Det går bra att smaksätta en mild rapsolja med citron men det finns en ljuvlig en från "Olivia" i Västergötland, info@oliviaeko.se , tel 0512-10332 här finns den godaste citronoljan i alla kategorier! /Monika

monika | 2009-06-03 08:50:49

Vi har också skördat olika salladssorter, även årets första spenat. Ljuvligt gott! Här har det regnat flera nätter och sen VARMT på dagarna, så gissa om det växt bra. Gör du rapsolja med citron själv eller?

Bigge | 2009-06-02 21:56:43

Strävhet är något som lämnar intryck;) alltså positivt....och jag har alltid rätt..med smak:-)

TKB | 2009-06-02 20:51:01

Vad dum jag känner mig.....borde veta att det inte går att få rödbetor på några veckor...fasen det är ju redan juni månad ;-) lite för tidigt m demensproblem, har ju fasen inga glasögon än :-)!! Jag menar här dricker man lite rosé på kvällarna(fniss) Tack dock för tips, läste du att jag tänkt köpa en stor odlingslåda eller ngt liknande inte kruka sååååå dumi bollen är jag icke ;-) tkb!tack för tips...m.m.m :-) love italyviner-grazi! susanne, hello!? vad finns du idá !? miz u!!! Ciao!

millan | 2009-06-02 20:43:35

hi hi hi, sträv...nja, inte första ordet då man tänker på dig. tack kära du för svar, fasen att det är försent med tomatfrön, bor i stockholm ...

annika | 2009-06-02 19:31:31

Annette! Din sallad kommer...och kul att du gillar min blogg:)! Margareta Widell! Just det Margareta, rätt! Späd plocksallad, sk, jungfrusallad, finaste späda blad i alla färger...! Och underbart att min paj gick åt! TKB! Mustig, sträv och smakrik precis som Monika? Mustig och smakrik ställer jag upp på, men sträv? Neeej, det är jag inte! Men tack för tips, ska självklart prova och se om du har rätt;)! /Monika

monika | 2009-06-02 18:53:45

VINTIPS :-) eftersom varken Millan eller Monika verkar ha några önskemål och Susanne har häxmöte i Jerusalem;) tar jag vatten över huvudet och föreslår följande: Chianti Classico, Carpineto Riserva 2005, rödvin/mustig, sträv och smakrik..precis som Monika??:-) (borde finnas på "folkapoteket" from juni) TREVLIG KVÄLL!

TKB | 2009-06-02 16:44:21

Är det denna sallad månne som du kallar jungfrusallad? Har aldrig provat att odla sallad. i år MÅSTE det bli rucola som ju är en favorit. Din rabarber/jordgubbspaj försvann i ett nafs. GOOOOOD är bara färnamnet.

Margareta Widell | 2009-06-02 15:44:00

Hej Monika! Man ligger lite efter... typ. Bor ca 10 mil norr om Sundsvall, min sallad är inte ens hälften så stor! Men den får väl växa på sig :) Din blogg är så bra, man blir så himla glad när man läser dina tips och framförallt en aning avis när man ser vilka underbara gäster du har på dina middagar ! Stor kram från Annette i Norrland!

Annette | 2009-06-02 15:38:45

Monika - under dagen!! och här kommer det....hmm rött eller rose?

TKB | 2009-06-02 15:38:16

Millan! Sensommar- och höstmorötter kan du fortfarande så, inte så praktiskt i kruka dock.... Lena Pe! Ja visst är det lyx!?:) TKB! Snart 16,30...??? Annika! Tomater från frön kan vara lite knivigt nu, beroende på var du bor...men småplantor från plantskolan är ändå det jag skulle föreslå och de går utmärkt i kruka! Basilika är också lättsådd och snabbväxande i kruka. Och tusen tack för dagens bästa komplimang;)! Ingrid! Ja, inte klokt att det är så olika i vårt avlånga land....men jag tycker att odling i kruka är oslagbart, lättskött, koncentrerat och den går att ha nära köket;) /Monika

monika | 2009-06-02 15:33:20

Här uppe i norr går det inte förrän nu (nästan Iaf) att odla på friland. Jag odlar varje år men sätter i krukor först och det blir som Monika säger MAKALÖST GOTT och lätt är det också att få till. Jag har förkärlek till tomater, basilika, sallad av olika slag och squash som blir fantastiskt hos mig då vi har söderläge:) För att inte tala om färsk-"pärerna" i ett skuggigt hörn, nu blev jag hungrig, haha:) Odlade även majs ett år, helt makalöst fina majskolvar blev det. Däremot får vi vänta med att skörda men det blir ju så bra så och vi vet ju "den som väntar på något gott....:) Ha det gott alla!

Ingrid | 2009-06-02 11:42:25

Tack snälla du för dessa tips! Själv har jag precis börjat avnjuta basilikan i mina krukor. Ska absolut odla sallad. Vad bra att du skriver att det inte är försent att odla - inte tomater heller? - för jag har undrat. Är nämligen nybörjare. Du är bäst. Kram!

annika | 2009-06-02 10:04:44

Millan - kommer med vintips under dagen...håll ut:-)

TKB | 2009-06-02 09:11:08

Åh jag vet precis hur härligt det är att bara strosa ut och skörda sin egen sallad... Premiär i helgen för egen sallad på frukostmackan. Ruccolan och baby leaf-salladsblandning har vuxit så fint hos mig. Känns så lyxigt att bara plocka åt sig. Ekologiskt, gott och till bra pris! Rädisorna är snart klara, fort går det nu... /Lena

Lena Pe | 2009-06-02 09:08:13

God Morgon Monika :-) Vá härligt detta låter.....jag blir sååå inspirerad att jag ska köpa en stor odlingslåda (för vi har stor gräsmatta bakom), så får det bli ;-) Några fler tips att odla!? morötter kanske rödbetor fixar jag det!? Du hör att jag inte är så kunnig (fniss) men vi alla är väl nybörjare med allt från grönsaker till viner eller hur Monika o Tkb!? Regnkramar till Er alla!!!

millan | 2009-06-02 08:54:21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *