NÅGRA TIPS VID EN STOR BJUDNING!

4 juni - 2009 | 13 kommentarer

Se till att ha en plåt som kan fungera som lock på din stooora kastrull ….min plåt har jobbat hårt idag som lock vid kokning av både potatis, sparris och morötter…

img_6021

Sedan bestämmer jag mig för att börja med basilikasåsen för den gör mig alltid på gott humör!

img_6023

Snart börjar det arta sig!

img_6024

….och ny leverans med jordgubbar anländer:)! Efter ett eget beslut bestämmer jag mig för att endast skölja gubbarna och inte snoppa dem…Fram med skålar! En skål av fyra!

img_6041

Lite problem har jag med regnet, det är ju utomhus idag, mitt kylskåp och jag meckar med olika regnskydd….

Vinbladsdolmar med ris…

img_6028

Saffransmarinerade morötter och sparrisknoppar…

img_6033

Limemarinerade räkor…

img_6038

Kronärtskockor med grillad paprika…

img_6030

Varmrökt lax….jodå den kom till slut:)!

img_6040

Citron och limeklyftor till laxen…

img_6031

Romsås….

img_6035

Färskostbollar med soltorkad tomat och gräslök…

img_6032

Basilikapotatis..

img_6034

Det viktiga sockret till jordubbarna! Förra året hade jag tydligen sjukt mycket socker i skålarna så i år blev det en skål men fin…

img_6039

Brödet! Som jag inte har bakat själv utan hämtat i morse på Valhallabageriet, efter en för övrigt helsnurrig morgon. Hela flickornas fritids skulle på utflykt till Waxholm och Beata vill inte med….hon vill ha en Croissant och gå i skolan….

img_6042

Och plötsligt säger killen bakom disken:

-jag följer din blogg! Jag tycker det är kul men Beata tycker det är så pinsamt att hon nästan dör….

Ett stort misstag gjorde jag idag….en färskost men blåbär och citronmeliss. Gudomligt god men den ville aldrig bli fast och de enda direktiv jag egentligen fått för dagen är att göra mat som inte kladdar på de otroligt värdefulla interiörerna…..;)! Men nu är den där….

Och just när jag ska pusta ut, få iväg barnen på deras olika matcher ringer dem och vill att jag ska komma dit! Inget att göra, bara att ge sig av när jag knytit några fotbollsskor….

Och här är platsen för händelsen, det vackraste muéet i världen och min granne!

img_6044

Nu är det uppdukat! Från vänster….

img_6046

Och från höger….

img_6045

Och medan de mumsar på maten sitter jag här och talar med Frankenstein om de sista detaljernas i ”Monikas jul”!


Erik! Ha, ha...nejdå hon tål det;)! Och kul att du tittade in! /monika

monika | 2009-06-09 14:20:03

Herre gud vad mycket mat! Och ett härligt bröd till det... Förlåt om jag skämde ut din dotter;) /Erik

Erik Ingvert | 2009-06-09 12:46:02

Annika! Tack, vilken härlig kommentar:)! /Monika

monika | 2009-06-08 08:36:56

Jag saknar ord. Vilka fantastiska bilder på mat, och vilket frosseri! Yammi!

annika | 2009-06-07 16:09:01

L8! Så lustigt! /monika

monika | 2009-06-06 12:54:10

Mmm, så gott det ser ut!!! Ser fram mot att någon gång få äta buffé lagad av dig! Undrar när det kan bli:-) Kul att läsa att det var Thielska galleriets vänförening som fick smaka. Jättefint ställe tycker jag! Och idag har jag börjat lyssna på "Hon älskade" av Helena Henschen. Om hennes mormor Signe. Dotter till Ernest Thiel. Ibland knyts saker ihop på ett oväntat och annorlunda sätt!

L8 | 2009-06-05 23:06:39

Jaa, det blev verkligen lyckat och vackert! Kul att ni blev sugna...Och Susanne....den behåller jag;)! /Monika

monika | 2009-06-05 17:12:14

Fantastiskt snygg buffé! Jag önskar att jag hade gjort den! Var är bilden på jordgubbsmannen? ;-)

Susanne | 2009-06-05 09:15:44

Monika!! Allt ser supergott ut och är upplagt så snyggt. Du är fantastisk:) Vilket jätte-jobb du måste gjort igår,så ta det lite lugnare idag. Själv ska jag iväg och diska tusen glas,kaffeserviser och prydnadssaker för mina föräldrar flyttar från sin gård till en lägenhet och "allt" ska med;)//Lena

Lena A | 2009-06-05 07:47:02

Kan bara instämma - allt ser hur gott som helst ut. Känner mig mkt intresserad av vinbladsdolmarna... Att allt är gott förstår jag men det är ju så snyggt rent färgmässigt och estetiskt också. Blir ännu mer hungrig än vad jag redan var - kombinationen av att läsa din blogg och samtidigt veta att det vankas smörgåstårta till fm-fikat känns plötsligt livsfarlig. Hur ska jag få tiden att gå fram till halv 10...? /Lena

Lena Pe | 2009-06-05 07:32:48

Men så gott det ser ut:) I denna sena timme blir det inget mer i magen för då kan jag inte sova men läckert Monika. Vad härligt det måste kännas:)Jag har påbörjat i sen em och kväll inför den buffè till 18 års fest jag ska ha. Känns roligt att vara igång och godkänt från den snart 18 åriga "damen" med vad jag hittills presterat så då är det "so far so good":) Natti Natti till Er alla här och trevlig helg så småningom för nu blir det full huggning med både jobb och buffè-arbete:)

Ingrid | 2009-06-04 21:43:03

Gud sååååå gott allt ser ut! Vá bra Du är :-), lyckostans gäster! Du kommer att sova gott inatt tror jag ;-) Sweet dreams! <3 <3 m några hjärtan oss´å!

millan | 2009-06-04 20:54:39

UNDERBART MONIKA !! TACK FÖR VÄRLDSFINA LÄCKRA BILDER. TROTS ATT JAG KOMMER JUST FRÅN EN ANNAN MOTTAGNING MED JUST CATERING, SÅ NOG 17 TAR DU PRISET. DU GÖR MIG HUNGRIG, FAST DET BÖRJAR BLI SENT. JAG MÅR GOTT AV, ATT SE DINA BILDER & NJUTA AV ALLT, SOM DU HAR GJORT. FANTASTISKT !! KÄNN DIG MYCKET TILLFREDS, TYCKER JAG. JAG TAR BILDSVEPET TILL MITT HJÄRTA----EN BRA KICK DET ÄR VAD DU GER. HEJ & ETT ENKELT TACK !!! TREVLIG HELG !!

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-06-04 20:02:15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *