ETT SLAGS SKRÄCKBLANDAD FÖRTJUSNING???

5 juni - 2009 | 18 kommentarer

Hur många av er vet att det faktiskt heter så? Och inte ”en slags skräckblandad förtjusning”???…som jag tycker om och tycker låter rätt……

Tänkte väl det…och därför blev det ”en sorts skräckblandad förtjusning” istället….tråkigare men ingen kommer å andra sidan tro att jag skrivit fel så här får jag hålla mig till det korrekta!

Cecilia, Cecilia, Cecilia...min  fina redaktör som kan allt! På sitt självklara vis säger hon ibland – ja, ja det är så du pratar och skriver, det är du och helt korrekt och fint men absolut korrekt är så här…bara så du vet, så hur vill du ha det?;)

Ibland tycker jag att det är bra men ibland försvinner min personlighet och då låter hon mig hållas;)!

Under tiden som jag lär mig allt detta har vi trevligt förstås….kolla bara lunchen!

img_6048

Och ja…vi tog ett halvt glas vin var för mackorna med lax, philadelphiaost, basilikasås och sallad var så goda…..och krävde det!


TKB! Ska göra det;)! Maud! Det var gött.... Karin! Den har jag köpt för längesedan och minns inte var, tyvärr.... /Monika

monika | 2009-06-09 07:14:27

Jag undrar var du har fått tag på din otroliga äggklocka som du har på väggen? Måste bara ha en sån.....tack för alla goa recept förresten!!

Karin Arvidsson | 2009-06-08 20:34:40

Vad goda de ser ut! Jag ser ända hit att det behövs vin till. Vinet har en väldigt fin ton och ser ut att vara lagom kylt. /Maud

Maud | 2009-06-08 18:30:22

Monika ..njaa, helsäker inte och japp, överensstämmelse;) möjligtvis att kongruens alt. inkongruens skulle passat bättre?..kolla med Cecilia - hon vet bättre;-)

TKB | 2009-06-08 12:46:35

Anna! Hoppas basilikasåsen blev lyckad! Annika! Ha, ha,,,ja, jag aktar mig för att ha det alltför tråkigt här i livet. det är det alldeles för kort för! Bigge! Underbart! Då kan jag gå med äran i behåll ett tag till;)! TKB! Är du säker på att kongruent är rätt ord här;)? Betyder inte det överensstämmelse i den mening att två uttryck betyder samma sak? Eller i matematiska termer: två figurer, som är lika stora och har samma form sägs väl vara kongruenta....? För det såklart, att jag är överens med min bok, det är ju med "ett slags skräckblandad förtjusning" jag inte är överens....och jag är alldeles säker på att ni kommer att förstå ALLT;)! /Monika

monika | 2009-06-08 08:52:04

Monika Huvudsaken att du är kongruent med boken och vi som läser förstår både bilder och recept;)

TKB | 2009-06-07 21:23:46

Testade din basilikasås i går. Den kommer att bli stammis hos oss, bara så god.

Bigge | 2009-06-07 18:02:36

Jag blir väldigt inspirerad av er livsnjutarstil! Som i Frankrike, inte en stund förfaras utan att njuta...en kopp kaffe fem på morgonen efter en helkväll t ex! La joie de vivre!

annika | 2009-06-07 16:10:51

Tack så mycket för receptet, det ska vi ha på fredag! MUMS!

Anna | 2009-06-07 09:15:37

Jag vet.....men Cecilia vet bättre;)...... /Monika

monika | 2009-06-06 19:03:22

Ha, ha...där var jag ouppmärksam, en sorts blev ju finemang det! Jag kan dock fortfarande inte släppa att det hänvisar till slags och inte till förtjusning... =)

Caroline | 2009-06-06 19:00:35

Margareta! Hon är underbar, gammaldags och modern på samma gång. Men framförallt så kan hon allt, vet vad som är rätt och då kan vi ju välja att göra fel om du förstår vad jag menar,.,,,och vinet slank ner;) Caroline! Skulle ALDRIG våga behålla en slags....en sorts fick det ju bli...eftersom Cecilia verkligen vet att det heter en sorts och ett slags...... /Monika

monika | 2009-06-06 18:52:32

Som språkliberal svenskalärare [så heter det inte heller säger de som tror de vet, men jag hävdar bestämt att jag undervisar svenska och inte bara svenskar] tycker jag du gör rätt i att behålla en slags... det låter ju h e l t galet med ett slags... kan det verkligen, verkligen stämma att det ska vara ett? Man syftar syftar ju på ordet förtjusning. Vad gott det såg ut med ett halvt glas vitt förresten. ;-) Trevlig helg på dig från Sundsvall!

Caroline | 2009-06-06 17:59:57

Cecilia låter som en god pedagog. Hade nog varit en drömlärare i svenska. Ett speciellt häfte som bara innehöll kommateringsregler ingick i min skolboksarsenal! puuuuust!!! Ha en bra fortsatt dag. Margareta

Margareta Widell | 2009-06-06 13:53:22

L8! Vet inte vem det kan vara, ska genast undersöka;)! Anna! Den måste du ha med! Och nu har ju Lena A hjälpt till, Tack Lena:)! /Monika

monika | 2009-06-06 12:57:12

Anna! Basilikasåsen finns med 25 maj "Tv-recepten" Hälsn Lena A

Lena A | 2009-06-06 08:51:38

Monika, jag hinner inte med att ha koll på alla dina fina recept! Ska ha student nästa fredag, hoppas det blir varmare tills dess! Men jag hittar inte receptet på basilikasåsen, visst hade du med den i bloggen för ett tag sedan? Kan jag bara få det rätta datumet så ska det nog ordna sig för den vill jag så gärna ha med! Har inte uppskattat basilika till fullo tidigare men nu älskar jag både doft och smak, för att inte tala om färgen! Ha en skön nationaldag!

Anna | 2009-06-06 07:13:46

Ja, svenska språket är inte lätt!! Även om man tror att man behärskar det bra, så kan det ändå bli fel. Bra då att ha med proffs att göra! Apropå det skrivna språket, så läste jag i veckan ut en bok av en tjej/kvinna/dam som tydligen arbetar på Frankenstein, som du brukar skriva om. Tror det var hennes debutbok. Och kanske att du känner henne också? Äsch, du känner väl de flesta:-)

L8 | 2009-06-05 22:57:43

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *