DET MÅSTE HA VARIT BÄTTRE VÄDER FÖRR, ELLER?

9 juni - 2009 | 17 kommentarer

Idag har mina barn skolavslutning, i regn! Jag kan inte minnas att det regnade på en enda skolavslutning när jag var barn…..Dessutom sken solen varenda dag, hela sommarlovet….eller minns jag helt fel?


Anna! Man kan köra ihop den i en matberedare men passa noga så du inte kör för mycket då blir pajskalet inte lika sprött och gott. Lycka till! Och heja studenterna;) /Monika

monika | 2009-06-12 09:30:44

och det här med västerbottenspajen; kan man köra ihop degen i en matberedare eller blir den bäst om man knåpar ihop den för hand?

Anna | 2009-06-11 16:00:24

jag håller helt med, jag kan inte minnas att man gick runt och frös värre än i oktober när det är skolavslutning? och stackars alla studenter som springer ut i ösregn och inte kan åka runt i sina fina ekipage och sjunga och visa upp sig. Jättesynd för studenten tar man ju bara en gång i livet.

Anna | 2009-06-11 15:57:38

Bra Bigge:)! Och roligt med min västerbottenpaj, extra kul att din 2-årioga gäst uppskattar den för min dotter Beata tycker att den är det godaste som finns;)! Eva B! Ha, ha...ja då minns vi samma sak som tur är.....:)! /Monika

monika | 2009-06-10 15:31:57

Suck...du har helt rätt!! "på min tid" sken solen under hela sommaren och på vintern hängde istapparna i tofsarna på lovikavantarna. kanske därför fenomenet partytält inte fanns på "vår" tid :-))) Må gott i regnet....iaf!!

Eva B | 2009-06-10 09:11:47

Klart att jag ska titta in, gör jag ju varje dag, men jag blir lite avis=avundsjuk eftersom våra elever har avslutning 12 juni och vi lärare har vår sista dag 23 juni. Har aldrig förr hänt att vi jobbat efter midsommar. Hu!! Har just kommit hem efter att ha varit hos min mor som idag fyller 88 år. Vi firade med gemensam kvällsmat för mor och far (91) med barn och våra barnbarn. För att göra det enkelt tog jag med din västerbottenpaj med goda tillbehör. Mycket uppskattat av alla, såväl 2-åringar som "di gamle". En kladdkaka med massor av jordgubbar fulländade födelsedagskvällen.

Bigge | 2009-06-09 20:37:19

Bigge! Tack! Men Nu låter det som att du inte ska titta in här på hela sommaren??? /Monika

monika | 2009-06-09 17:24:39

Både bättre och tidigare förr. Först på fredag här. TREVLIG SOMMAR till hela din familj!

Bigge | 2009-06-09 14:33:09

Tack alla! Det visar att jag inte är ensam om att känna som jag gör;)! /Monika

monika | 2009-06-09 14:22:46

Måste börja med att kommentera ANNIKAS inlägg; håller fullständigt med angående Jämtlands somrar!!! Nyss hemkommen därifrån/mina rötter/ kan jag rapportera; 3 grader i början på juni, storm i fjällen, regn, regn och åter regn, en dag HAGEL stora som ärtor....Snön kvar på fjälltopparna runt Storsjön, men likt förbenat, lugn och ro och en vidunderlig utsikt över vidderna. Sol här i Hälsingland i dag, men....inte som förr. Vi får hålla tummarna för att vädret "ordnar till sig".

Biggan | 2009-06-09 13:39:11

JAVISST MONIKA, VI MINNS FÖRSTÅS NÄSTAN ENDAST DE SOLIGA AVSLUTEN, EFTERSOM VI HELLST VILL DET..... EN KOLLEGA I SKOLBRANSCHEN, TF REKTOR, VAD GJODE HON TILL AVSLUTET IDAG ?? VAR MED OCH FIXADE 45 !!!! TÅRTOR, SÅ DE SMÅ LIVEN + ANHÖRIGA SKULLE FÅ LITE " RIKTIG SOMMARLOVSKÄNSLA " DÄR UTE PÅ SKOLGÅRDEN, OM INTE REGNET NU SABBADE. SÅ KAN DET SE UT IDAG. MÅ DEN SISTA TUGGAN TAS I ETT FRAMTITTANDE SOLSKEN, SÅ BLIR ALLA LYCKLIGA. JAG TÄNKER ÄVEN PÅ HENNES INKÖPSLISTA. DET MÅSTE HA VARIT NÅT I STIL MED DIN HÄRFÖRLEDEN. HOPPAS NI ALLA FÅTT EN LYCKLIG START PÅ DAGEN MED ELLER UTAN SKOLAVSLUTNING. HIPP HIPP HURRA FÖR ER ALLA ! NU VÄNTAR SOMMAREN PÅ OSS.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-06-09 10:30:25

ja...tiden går fort och om jag tänker till så var det väl lite mer sol på sommarlovet!?men växlande molnighet är det ofta här i mellansverige...och blir det för varmt, ja då gnäller jag! Hoppas dagen blir fin och mysig ändå, en liten kofta att ta med är alltid bra och hoppas det blir uppehåll och ingen regn :-) i alla fall! Jag åker m min man o kids till Sardinien i juli ;-) och garderar mig m lite värme, men visst är det fint hemma i Sverige ändå på sommaren! Må så gott alla idag <3 !!!!

millan | 2009-06-09 10:00:33

jo, somrarna var varmare och soligare...men vintrarna var iskalla uppe i Jämtland - minus 30, brrrr

annika | 2009-06-09 09:06:28

Vi minns de soliga stunderna blott....:) Kan ju iallafall fresta lite med att här i norr har vi strålande sol och så härligt väder. Här "tas student" på torsdag först så vi håller tummarna att det håller i sig men på fredag så blir det sämre visst så det fördelar sig kanske till Er med, alltså solen till Er:) Hoppas Ni får en riktigt trevlig avslutning iaf trots vädret:)

Ingrid | 2009-06-09 08:19:27

Monika, du har helt rätt. Det var alltid strålande sol och varma vindar på skolavslutningarna förr. Liljekonvaljerna var alltid utslagna precis i tid, aldrig före som nu. Syrenerna blommade och barnen - vi - sjöng vackra visor (inte någon smurfsommar och Markoolio-reggae som nu). Sommarlovet var en ändlös räcka av dagar med vackert väder och söta jordgubbar till frukost... Eller? Ärligt talat så tycker jag också att det var finare examensväder förr... Ffa varmare! Inser plötsligt att det är lite drygt 20 år sedan jag slutade grundskolan... /Lena

Lena Pe | 2009-06-09 08:09:50

Ja , jag tror banne mej att du har rätt. Solen sken o jag badade varje dag...Margareta

Margareta | 2009-06-09 07:22:57

Monika! Inga problem med klädvalet iår?? Min minste slutar 6:an på fredag och har tonårshyss för sej när det gäller kläderna.Äsch ,det är väl inte så noga,säger han.Handla nya kläder är typ onödigt.Ja,ja. Nu kommer ju alla storasyskonen med och lite uppklädd borde han ju vara då. Lycka till idag med dina tre och man får fälla en tår på skolavslutningar.Kram Lena.

Lena A | 2009-06-09 07:22:53

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *