ENKLASTE LAXEN!

16 juni - 2009 | 13 kommentarer

Igår blev det enklaste laxen till middag. En bit laxfilé, hur stor eller liten som helst…Lite raps- eller olivolja i en ugnsfast form. Flingsalt och lite hackade färska örter. In i ugn på 225° i ca 10-15 minuter.

img_6095

Servera med ris eller pasta av liten sort, basilikasås om ni har…mmmmmm!

Och idag blir det till att umgås med jordgubbar, mozzarella, basilika, parmaskinka och trevliga människor från Allt om mat redaktionen som kommer hit för att göra ett reportage.

Och ni som vill ha härliga midsommarrecept bör köpa Aftonbladets Mat- och vinbilaga idag. Garanterat gott det vet jag för fotografen satt kvar och åt till han skämdes….;) Kunde inte lämna maten trots att hans fru låg hemma med ryggskott och deras spädbarn…. Ibland kan man inte stå emot att njuta helt enkelt;)!

Och, idag skiner solen:)!


Millan! Tack för vintips! Heléne! Hoppas du gillade bilagan! Lena A! Du vågar absolut dig på tårtan! Susanne! Du vispade säkert äggvitan för lite.....fråga din man;)? TKB! Så sant som det är sagt men ibland heter det förstås....smakar det så kostar det;) Maud! Du kommer inte att bli besviken, god till allt! TLB! Vi tar tacksamt emot vintips:) och jag har mer som är beroendeframkallande;) dock kanske inte alltid nyttigt! /Monika

monika | 2009-06-17 12:14:43

Millan Jag har druckit Batar..också.. och är på jorden fortfarande:-) och smaken är olika hos var och en - det finns säkert flera som är tacksamma för alla tips!! Monika är så generös med sitt och det minsta jag kan bidra med är min blygsamma vinkompetens...och det gör jag med glädje och gratis här på bloggen! Maud Basilikasåsen är beroendeframkallande och NYTTIGT!!

TKB | 2009-06-17 09:56:32

Tkb, jag vet men har du druckit Batar!? ;-) Du är i himmelen jag lovar :-) Tjing!!

millan | 2009-06-17 08:05:05

Hittade receptet på basilikasåsen. Tack! /Maud

Maud | 2009-06-17 07:46:53

Men Millan - det är inte priset som ger smaken:-)

TKB | 2009-06-17 07:42:51

Lena A: Självklart skall du prova Pavlovan - funkar det så är det ju det godaste finns!!! Monika tvivlade lite på recepten, men bägge var hennes, så det var nog jag och Johanna som gjorde fel.... ;-)

Susanne | 2009-06-16 18:52:41

Monika! Bilagan är inhandlad och så kul att se vad det var för gott ni åt den 20 maj när din första midsommarfest ägde rum. Nu har du frestat oss igen;) Vad ska man välja av alla goda recept. Vi har i och för sig knytis på midsommarafton och jag har till uppgift att baka tårta. Susanne! Vågar jag mej på Pavlova-tårtan?;)

Lena A | 2009-06-16 17:49:38

Ska genast cykla iväg och köpa bilagan.....K Heléne

Heléne | 2009-06-16 16:57:01

tKB.....jag dricker gärna vitt vin utan mat ox´å ;-) vill man ha andra örter till sin lax är det "up to you"... jag är i alla fall lycklig att ha barn som äter fisk för det är ju nyttigt! Har ett "favvo "vitt vin "batar" tror jag det hette.....men den flaskan kostar runt 400kr/st så det var ett tag sedan de dropparna rann ner i min lilla strupe :-)! Monika vá kul med bra bilder..saka bli trevligt och få se bilderna framöver! ha det gött alla!!

millan | 2009-06-16 13:25:32

Maud! Neej ingen dooggiebag...han åt upp allt själv;)! Basilikasåsen finns inte med i Mat- och vinbilagan men du finner den här under 15 maj. Och grattis till sommarlovet! Millan! vädret var perfekt för oss idag, det kommer bli fin-fina bilder...har inte provat vinet... /Monika

monika | 2009-06-16 12:47:14

Millan Smaken är individuell - jag skulle jämföra La Frosca och Roodeberg 2008, äta lax enligt receptet och ta ställning till tyck och smak efter det.. Glöm bara inte att äta lax också!

TKB | 2009-06-16 10:57:00

Monika, Yummi!! Lax är underbart gott, min dotter älskar lax m örter i ugn :-)(hurra!!!) Lilla sonen kan leva på pannkakor men tji fick han! Vad trevligt det låter att ha Allt o m mat redaktionen på besök! Solen skiner också-helt underbart och visst "piggar det upp m lite ljus och värme"......perfekt för Dig idá om Ni ska fotografera ute ;-)!!! Önskar Dig allt gott idag!! ps. ett litet vintips......vitt vin, La Froscá...Soave Classico Italien inte helt fel....eller Tkb vad tycker Du? :-)

millan | 2009-06-16 09:04:27

Ha ha vilken matglad fotograf! Tog kanske med doggiebag hem till frun med ond rygg?! Laxen låter god och verkligen lätt att göra och basilikasås åt jag förra veckan till kallrökt lax och det smakade utomordentligt bra. Finns det recept på basilikasås i Aftonbladets matbilaga? I dag är min första dag på sommarlovet. Jag njuter! Underbart! /Maud

Maud | 2009-06-16 08:58:28

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *