HAVETS LÄCKERHETER OCH HAVETS VE!

24 juni - 2009 | 14 kommentarer

Ytterligare en underbar dag…visserligen ville Johan och jag åka med Beda ut till kala klippor och djupa hav även idag men flickorna bara skulle ha en strand….. Och strand är inte det lättaste att finna i kustbandet kring Marstrand. Men naturligtvis så minns de ”Mormors vik”….

Vi åker genom Albrektsunds kanal…

img_6219

….men Johan och jag vill ju egentligen ut här,,,som vi bara passerar…

img_6220

Vi kommer till ” Mormors vik”, sedan har Johan och jag en timmers arbete med att få draggen att fastna i sandbotten….. När Beda väl är förankrad blir det bad och lunch.

img_6215

Sällan har jag ätit en så god grillad kyckling och äggmacka!

img_6217

Det var fler som njöt;)!

img_6216

Till slut saknar i allafall Rakel en klippa och klättrar så högt upp att jag inte vill att hon ska gå ner för jag är alldeles säker på att hon ska stupa!

img_6218

Vi kan inte ligga så länge för min kropp har nu brännskadats på andra sidan,, 😉 ”after bath” på värdshuset och bestämmer oss sedan för att ha kräftfrossa hemma!

img_6230

….och steka torsk!

img_6232

…och utsikten där vi bor är inte så dum faktiskt, vi har ju hela atlanten bakom oss!

img_62251

…för att inte tala om ännu en skrytsam solnedgång…

img_6234

Och nu när jag just ska lägga mig tar jag den sista bilden för dagen från min utsikt på ”PG´s hus”…..Lyktan,,, han bor ju inte där längre, PG Gyllenhammar och jag kan aldrig sluta undra över varför han sålde detta paradis!

img_6235


Ha, ha Annika! Det var meningen;)! '/Monika

monika | 2009-06-26 11:56:39

gud vad jag längtar till havet när jag ser dessa bilder

annika | 2009-06-26 11:38:44

Maria! Jovisst gör han det! Och Johan tar alla på allvar! Så skönt att ni var friska båda två! /Monika

monika | 2009-06-26 09:11:10

Är det möjligen så att Johan jobbar på Akademiska i Uppsala (eller har jobbat)? Vår dotter utredde en misstänkt knöl för några år sedan och vi träffade en bra informativ och vänlig doktor som tog både henne (då drygt ett år) och mig på allvar. Jag minns inte namnet (var väl fullständigt blockerad) men utseendet stämmer väl... Tack och lov var det inget malignt hos dottern utan endast en godartad förändring.

Maria | 2009-06-25 20:33:12

Bigge! Absolut nostalgi...och till och med bättre än min barndoms somrar! Johan är inte bara min allra bästa vän utan också antagligen världens bästa människa, doktor (barnonkolog, säkert den allra bästa!) och en fullständig virtuos på att leva och sprida glädje kring sig! Och mormor i "mormors vik" är min mamma som förresten också hade Johan när han gick i första klass i skolan på Marstrand;)! /Monika

monika | 2009-06-25 16:54:43

Ser fullkomligt ljuvligt ut. Nostalgi? Din barndoms somrar i repris? Vem är Johan och vems mormor i viken?

Bigge | 2009-06-25 15:57:18

Ok Inger! /Monika

monika | 2009-06-25 14:47:37

Hej Monika! Jag skulle vilja komma i kontakt med dig. Skulle du vilja vara så snäll och svara på min privata mail. Det gäller rapsolja... Tack! Hälsningar Inger

Inger Johnsen | 2009-06-25 13:49:36

Maria, Lena A! Kul att ni gillar vad ni ser för jag älskar allt detta:)! Lena Pe! Åh,,,det är Johans special, en sallad med sparris, solrosfrön och riven parmesanost...mums! Cecilia! Åh, så synd att jag inte fotat ljungen, har sett massor! men nu är jag på väg till Göteborg för vidare färd mot Stockholm och Italien på lördag. Lovar göra det i min nästa Marstrandssväng! TKB! Ha, ha.....och vi som drack champagne, chablis och pouilly fumé;)! /Monika

monika | 2009-06-25 13:01:35

ALLT är hur läckert som helst...! och glöm inte Riesling Saint Claire;)

TKB | 2009-06-25 10:44:18

Underbara västkust! Jag kom dit för första gången för snart 10 år sedan och blev helt tagen! Naturen, färgerna och inte minst maten - allt var fantastiskt!!! Tack för härliga bilder! Råkar du hitta blommande ljung mot en blygrå klippa med havet bakom så snälla fota och lägg ut på bloggen. Det är så vackert! Nu längtar jag så mycket efter semester att jag har "tjuvstartat" genom att leva semesterliv hemom efter jobbet. Det blir extra god mat, små picknickutflykter och långa kvällspromenader vid vattnet. Inte det sämsta i detta härliga sommarväder :). Tänk om man alltid kunde ha något av semesterstämning omkring sig. Ha en riktigt skön semester och njut i fulla drag!!!

Cecilia | 2009-06-25 10:20:41

Åhh... Är grön av avundsjuka just nu, längtar så ute till havet... Dessutom jättesugen på stekt torsk! Vad är det för trevligt tillbehör som skymtar bredvid på bilden tro...? /Lena

Lena Pe | 2009-06-25 08:21:34

Vilka helt ljuvliga bilder du ger oss bloggläsare.Tack!! :)

Lena A | 2009-06-25 05:41:00

Åh vad underbart, ljuvliga sommarbilder! Vilka vyer och vilken underbar solnedgång. För oss alla som sliter för att hinna med alla deadlines före semestern är det plåster på såren att få en liten dos av västkusten. Nu ska jag hämta mig en stor mugg starkt kaffe och jobba på så att det snart blir semester även här. Längtar! ;-)

Maria | 2009-06-25 04:49:32

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *