VIVA ITALIA!

27 juni - 2009 | 7 kommentarer

Nu ser jag fram emot att komma till Italien. Egentligen var det här min matresa började, tror jag i alla fall….

En gång för ca 18 år sedan arbetade jag som dansare på italiensk tv,,,,då utan något som helst intresse för mat. Men jag har alltid varit en mästare på att njuta, äta och dricka gott! Någonstans hann jag också uppfatta enkelheten och förmågan att våga lita på råvaran som finns i det italienska köket.

Allt detta kom tillbaka till mig en dag i köket på Rosendals trädgård. Och f-n vet,,,,om jag inte hade varit nästan gift redan då hade jag nog bott kvar…….

Visserligen hade det säkerligen inneburit ett liv utan att jag hade haft mat som yrke, men ändå! Så Viva Italia, låt mig nu inte bli besviken;)!


Helena! Jodå det är tvära kast men det är ju en del av tjusningen med livet:)! Och luviner vad gulligt;) Annika! :)! Lillemor! Tusen tack:)! Helene! Bra present:) och här finns picknickar för hela året...bara så att du vet;)! /monika

monika | 2009-06-29 07:41:15

Hej Monika! I dag fick jag en present av min man, han hade köpt din bok Picknick! Jippi, vad jag blev glad! Nu ska jag bjuda på Picknick i sommar. K Heléne

Heléne | 2009-06-27 20:56:05

Lycka till med resa till Italien.Vad underbart det låter. Fin blomsterprakt. Hälsningar Lillemor

Lillemor | 2009-06-27 19:51:12

åh vad roligt att få veta det här monika, du är en stor konstnär, dans är ju det vackraste som finns, en stor konstform, liksom matlagning - härlig kombination!

annika | 2009-06-27 16:12:24

Annika! Det var tre olika jobb, det första i ett direktsänt tv-program som gick varje fredag i Rai uno, då dansade vi allt från balett till soul till rock allt beroende på vem som var gäst. Det andra jobbet var en turné som tog mig runt hela stöveln, mer show och det tredje var på en film och teaterfestival på Sicilien som var en hyllning till Fellini och Julietta Massina. Här fick jag göra det jag drömt om sedan jag var barn....gå ner för en trappa tillsammans med 50 andra dansare;) därefter dansade vi pas de deux på tå:)! Och kul hade vi också! /monika

monika | 2009-06-27 10:49:48

Hej Monika, Tvära kast från svensk högsommar på västkusten och sedan ner till Italien, det är fantastiskt med kontraster........ Härligt att få ge sig av till Italien som är ett fantastiskt land med all god mat, gott vin och många vackra sevärdheter. Jag arbetade som reseledare i slutet av 80-talet (känns som evigheter sedan) nere i Rimini och hade möjligheten att få resa runt och se många vackra platser. Ha nu en skön tid med de dina nere i Italien. Måste bara säga du har så många vackra blommor i din trädgård. Lupinerna är ljuvliga, luviner som min nu 8-åriga son kallade dem när han var 2 år, rätt sött faktiskt. Hälsn Helena

Helena | 2009-06-27 10:48:11

oh vad spännande att läsa! Skulle vilja veta lite mer om ditt dansande - var det balett eller modernt, osv...men det får väl bli när du har tid...ska bli spännande för oss läsare det här!!

annika | 2009-06-27 10:02:46

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *