EN FROSSA I BÄR OCH CHILIFLAKES!

8 juli - 2009 | 14 kommentarer

Ja, så får det bli, ett tema med mina nya favoriter i köket, bär och de små underbara chiliflakesen!

Jag har fått pippi på att blanda ner bär i sallader, varma som kalla och ibland istället för tomater. Ni minns kanske min potatissallad med jordgubbar? Det var i allafall med den allt började och sedan har det gått av bara farten och bären hamnar numera lite överallt;)!

Chiliflakes är min senaste upptäckt i kryddhyllan. Så underbart gott att lägga lite i en mild olja som får ligga och dra och ge ljuvlig smak åt oljan, eller strö några över den grillade fisken, pilgrimsmusslorna eller jätteräkorna…mmmm!

Det är förresten också chiliflakesen som gör underverket i mitt julsalt!

Så, Per, det blir till att prata om lite av varje….vad sägs om:

Spagetti med chiliflakes, basilika, citron, sockerärtor och sparris

Ljumma grönsallader i citronolja

Hallonost

Brieost fylld med jordgubbar, smultron, basilika och rucola

Mozzarella med hallondressing

De grillade fiskarna och skaldjuren med chiliflakes

Salsor som salsa rossa och pesto, vilka användningsområden!

Det är nämligen så, att heta sommardagar behöver vi såväl het som söt mat, det är jag alldeles säker på!

Annars är den stora händelsen för dagen att Thommy och jag träffades för 29 år sedan, närmare bestämt kvart i sex vid röd gubbe på Nybroplan;)!


Tack allihop för lyckönskningarna, de kan vi kanske behöva nu när vi går mot de trettio:)! Och Maud! Ja, det var kärlek vid första ögonkastet, vi flyttade ihop samma dag:)! /Monika

Monika | 2009-07-09 08:05:40

Chiliflakes låter spännande. Måste prova! Röd gubbe vid Nybroplan, tänk att livet kan förändras vid en röd gubbe. Så romantiskt! Har ni varit tillsammans sedan "röda gubben"? Vi har i år firat silverbröllop men varit tillsammans i över trettio år. I dessa skilsmässotider är långa förhållanden riktiga prestationer, tycker jag. Grattis! /Maud

Maud | 2009-07-09 07:47:30

TILL KÄRLEKSPARET ! SÄNDER VÄL BARA : LOVE, PEACE AND UNDERSTANDING. HUR HAR NI LYCKATS ?? HUR UPPVAKTADE NI VARANDRA ?

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-07-08 18:45:28

29 år! Du som bara ser ut som just 29. Til lykke! När vi tidigare i år hade 40 år att fira valde vi favoriterna havskräftor och champagne. Ni??

Bigge | 2009-07-08 18:36:00

Tänk 29 år, jag börjar fundera på var jag träffade min man, ni "klår" oss med 3 år i alla fall....Ha en mysig kväll! Stor kram Heléne

Heléne | 2009-07-08 17:48:37

Det är värt en brakmiddag, verkligen, att ha älskat och stått ut med varandra i nästan 30 år. Den uthålligheten finns sällan i dagens slit och släng-värld. Det är liksom så lätt att bara skaka av sig och gå vidare. Och det är sorgligt tycker jag. All kärlek till er i dag!

Caroline | 2009-07-08 17:21:26

Tack för den spännande läsningen om chiliflakes och salt samt GRATTIS! på 29-årsdagen! Tommy var såååå jäkla attraktiv som ung vilket han förmodligen fortfarande är men på ett annat sätt plus att jag inte sett honom på väldigt många år. (jag är en stor fan av konstnärspar)

annika | 2009-07-08 17:14:32

Biggan - vad det före eller efter att Monika träffade Thommy? bara undran om röd gubbe har nyckeroll i att träffa den rätta.. utseende kan det inte vara;) Monika Vad härligt och mysigt, grattis.....29 år...trodde att du var det;)

TKB | 2009-07-08 17:12:57

GRATTIS på 29-årsdagen!!!! Kramar

Cat | 2009-07-08 15:10:22

Grattis Monika!!!!! Ja där ser man... Jag mötte Thommy på Biblioteksgatan en gång på 70-talet..... JAG vände mig om fniss Kram från mig

Biggan | 2009-07-08 14:35:16

Catrin och Millan! Tack, tack...;)! Lena Pe! Brieosten är riktigt kul för den är fyndig i sitt utförande och snygg att se på....fast det syns ju inte i radio förstås;)! Och klart det blir goood middag ikväll..och Lycka till med din bröllopsdag! /Monika

monika | 2009-07-08 12:03:21

Åh den där brieosten låter supergod... Spännande saker allting verkar det som. Romantisk middag ikväll?! Såna fina saker ska firas ordentligt tycker jag. Själv har jag börjat planera firandet av min (el vår rättare sagt) bröllopsdag (5 år) som inträffar om lite drygt 2 veckor. Tänkte leta lite här och se om jag hittar något att "sno" från dig! /Lena

Lena Pe | 2009-07-08 11:18:02

Vad gott allt låter ;-) Min man bara älskar kryddig het mat.....ska köpa de där chiliflake´s ....perfekt! Klart man "ställer"in kanalen i mobilen i.m och lyssnar! Bara det att man brukar bli sååå sugen bara på allt gotti du har med!! och sist, ha en mysio o trevlig kväll m din kära :-) Tjingeling!

millan | 2009-07-08 11:13:00

Grattis till er på den stora dagen!

Catrin | 2009-07-08 11:01:09

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *