ÄN SÅ LÄNGE GÅR DET BRA!

12 juli - 2009 | 9 kommentarer

Tog ett fotbad,,,(och fick sitta där hur länge jag ville)

img_64181

Och förresten,,,här kommer mitt bästa tips för de allra lenaste fötterna och händerna…ett bad i grönsåpa!

Inga dyra salter eller bad behövs, jag lovar. Ni vet ju själva hur lena händerna är efter det att golven är skurade…..

Sen var det dags att fundera över middagsmaten….

hmmm här brukar ju förslagen och ”beställningarna” hagla så lite förvirrad var jag nog…

Men jag rotade fram en rejäl bit lax ur frysen, ställde in den helt fryst i ugnen på 200° i ca 20 minuter med endast lite flingsalt och ett par droppar olivolja.

Skördade lite sallad, skivade tomater och gjorde en härlig sallad.

Som ”pricken på iet”, det absolut nödvändiga, hällde jag på min oumbärliga basilikasås….

img_6419

…och mmm så gott det var!

Och nu börjar Solens mat:)!


Åh. Vad det låter gott! Jag älskar också lax, fotbad och solens mat. // Gunilla

Gunilla | 2009-07-13 10:16:45

Bigge! Gör det men var noga med att det är grönsåpa och helst Grummes! Susanne! Inte bara låter var....;) Elin Maria! Hälsa din bror och gratulera och idag blir det tjejmiddag:)! Annika! Det var supergott och solens mat är för härligt! Eva och Stefan! Åh, vad det låter härligt, jag blir avundsjuk...lägger ut fikonrecept i eget inlägg, kul att ni kommenterade och tanden är kvar:)! Ha, ha...Anna! Maud! Ja, jag håller med dig och så tänker jag alltid själv också dessutom...fastän jag inte är 90 år;)!

monika | 2009-07-13 08:24:04

Ser jättegott ut och lättlagat! Solens mat var ju helt underbart i går (som vanligt). Mest fantastisk var väl ändå den 9o-åriga kvinnan som inte alls var intresserad av hur mycket pengar restaurangen tjänat in utan endast om gästerna varit nöjda med maten. /Maud

Maud | 2009-07-13 08:09:39

"Oumbärlig" var ordet som gäller för basilikasåsen! Den blev jag snabbt beroende av men sämre saker kan man ju vara beroende av eller hur ;-) Fotbad, njutbart!

Anna | 2009-07-12 22:18:04

Hej Monica. Har just stängt solen ute för att njuta av ännu ett avsnitt av Solens mat via SVT World. Efter den inspirationen blev det en spansk grönsaksröra med fläskfilé från "vår" slaktare i byn marinerad i din superba marinad! Spansk olivolja förståss...Då ropar vår grannfru och frågar om vi vill ha färska fikon som hon skördat på sitt landställe i bergen. Fick säkert två kilo! Vi åt dem naturella men har du något tips vad vi ska göra med resten? Kram E&S

Eva & Stefan | 2009-07-12 21:40:29

Fina bilder och vilken god middag! Jag gillar också "Solens mat", munnen vattnas varje gång, sen är det ju "Vad blir det för mat" med Per Morberg, hi, hi.

annika | 2009-07-12 20:53:20

HEJ, NÅGRA DAGAR NU SEN SIST......SER, ATT DU NU " KÄNNER PÅ " TYSTNADEN. DU GÖR ERFARENHETER. HUR SER MORGONDAGEN UT ??? JAG TAR HAND OM MIN HANDIKAPPADE BROR, SOM FYLLER 50, MEN HAN VILL INTE FYLLA, EJ HELLER FIRAS.......SÅ VI HAR FUNNIT EN KOMPROMISS. JAG ÄLSKAR JU FESTER & SÖKER STÄNDIGT ORSAK TILL ATT FIRA & SE DET POSITIVA. I GÅR GICK VI TILL EN GREKISK BAR. HAN FICK DRICKA ETT GLAS OUZO. KÄNDES SOM I GREKLAND. I MORGON BLIR DET CHAMPAGNEFRUKOST MED HEMLIG KASSE FYLLD MED PAKET-----TROTS ALLT.JAG FÅR SJUNGA ENDAST 1 VERS, TRÅKIGT FÖR MIG, MEN DAGEN ÄR HANS. DET GLÖMMER JAG INTE I DENNA BALANSAKT. HURRA FÖR DIG & SAMMALEDES FÖR HONOM. VI SKRIVER HISTORIA. HA DET BRA.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-07-12 20:44:17

Så fridfullt och stilla det låter, Monika....!

Susanne | 2009-07-12 20:21:06

Fotbad! Härligt! Behövs här också efter barfotafotboll på gräsmattan med vårt barnbarn. Ska absolut pröva såpavarianten.

Bigge | 2009-07-12 19:33:58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *