IDAG BLIR DET TJEJMIDDAG OCH FIKONRECEPT TILL EVA OCH STEFAN!

13 juli - 2009 | 6 kommentarer

Eva och Stefan ’är mitt förtjusande tandläkarpar, han tandläkaren och hon sköterskan och nu har de hört av sig från sitt paradis i Spanien.

Grannfrun, (härlig grannfru!) har skänkt dem en ansenlig mängd färska fina fikon och nu vill de förstås veta vad de ska göra med dem förutom att njuta dem naturella.

Här kommer ett ljuvligt tips.

…………

GORGONZOLAFYLLDA GRILLADE FIKON MED PINJENÖTTER OCH PARMASKINKA
Fantastiskt vacker och god förrätt.  Gör några extra, det är alltid någon som vill ha fler än ett fikon.
8-10 färska fikon
150 g-200 g gorgonzola
8-10 skivor parmaskinka eller Serranoskinka
Olivolja till grillpannan
1 påse pinjenötter
3 msk flytande honung
4 msk olivolja
3 msk balsamvinäger

Skär ett kryss i varje fikon och ”öppna” det. Fyll dem med en klick gorgonzola. Linda runt parmaskinken så att fikonen håller ihop.
Hetta upp en grillpanna på spisen. Grilla fikonen runt om i några minuter tills osten smälter och skinkan blivit knaprig. Lägg upp de grillade fikonen på ett fat.
Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna.
Ringla ner lite honung i varje fikon. Droppa över olivolja och balsamvinäger. Strö över pinjenötterna och servera!

……………

Eva! Har ett par godingar till men de kommer i min julbok så du får ge dig till tåls tills dess;)!

Idag fyller Kicki år och min present till henne är något så trevligt som en tjejmiddag här hemma. Det kommer att bli hur kul som helst;)!


Ja, du har så rätt....You live one´s a time, but Do the best of it ;-)

millan | 2009-07-14 10:35:16

Millan! Kostar det så smakar det;)! Bara att suga i sig... Annika! Ha, ha...just det;)! Helene! Åh,,,äggakaka ...har jag inte ätit sedan jag var liten..mmmm Bigge! Kicki var mycket nöjd och då blev jag glad:)! /Monika

monika | 2009-07-13 23:48:10

Hej Helene! Snart stundar "äggakagetid" i vår familj. Alla våra svenska utlandsboende vänner som snart "väller in" vill varje sommar bli bjudna på det en lunch. Jag serverar med rårörda lingon, stekt fläsk, lite gräddfil och mycket gräslök. Visst är detta gott, men vem hade inte velat få en tjejmiddag hos Monika i present.

Bigge | 2009-07-13 20:42:54

Vilken present Kicki får! Njut kvällen! Har själv gjort "äggakaga" med lingon m.m. till kvällsmat. Barnen gillade det! K Heléne

Heléne | 2009-07-13 17:33:10

Ha ha! Du är en sann livsnjutare!

annika | 2009-07-13 17:18:59

cIAO! Försöker springa varannan dag nu!Fick min man att röra på sig också i löpspåret ;-) Låter jättegott med fikon ädelost/parmaskinka m.m! Tänk att pinjenötterna ska vara så dyra?why?39/påse? men men....nu ska vi inte gnälla;-)!! Ska testa efter Italyresan...Sardinien lockar snart i veckan men efter hade jag tänkt en sommarfest m Italy-tema ;-) Må så gott och ha en jättetrevlig kväll <3

millan | 2009-07-13 13:43:21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *