NU ÄR JAG INTE SUR PÅ KÖRSBÄREN LÄNGRE!

23 juli - 2009 | 9 kommentarer

Vi grävde för några år sedan upp ett gammalt körsbärsträd för det gav oss inga goda bär. Väldigt noga valde vi sedan ett nytt. Och i år har det kommit massor av körsbär på vårt nya träd, men hittills har bären smakat uselt och jag har varit minst sagt sur både på honom som vi köpte det av och själva bären.

.

Men så idag tog jag för femtioelfte gången ett körsbär för att smaka och jisses så gott det var! (Jag har väl varit för otålig…..igen!)

.

Så nu är jag inte sur på våra sura körsbär längre….

.

Plockade en hel skål och fotade, men sedan blev jag sur igen för jag har glömt kamerasladden  på Marstrand!

.

Och det var ju dumt för jag som tänkt be er vara smakråd, vad jag ska ha på mig imorgon bitti…

.

Det är ju alltid William som bestämmer men nu är han inte hemma…..

.

Ja, ja…får väl klara mig själv och låta allt bli en överraskning imorgon:)!


Cath! Åh, tack:)! Och lycka till med kantarellerna ikväll... Gunilla! Roligt att du blev sugen;) Jag har just tagit en långpromenad med Birgitte:)! Berit! Du steker eller halstrar de för länge och kanske köper du för små?! /Monika

monika | 2009-07-24 13:29:02

Blev sugen på skogens guld efter sändnignen - och det fanns där! Nu ska jag steka fina "hela" kantareller till kvällen. Tack för tips!

Cath | 2009-07-24 13:20:51

Oj, så mycket gott! Jag är bara lite tveksam till pilgrimsmusslor; tycker de smakar som crabstickspinnar. Vad gör jag för fel? /Berit

berit | 2009-07-24 12:48:37

Såg underbart gott ut alltihop, men blev väldigt sugen på kantareller. Får nog ge mig ut i skogen idag och leta. Tack för bra tips om stekningen, ska prova detta om jag hittar några ! Vad gör du en dag som denna efter att ha blivit sminkad för tv? Ha en bra helg//Gunilla :)

Gunilla | 2009-07-24 10:26:58

Tack för en bra morgon! Snygg blus. Maten såg fantastiskt god ut på sina läckra uppläggninsfat.

Cath | 2009-07-24 10:23:49

Cath! Det går ju att baka pajer med körsbär men det är så tjatigt att pilla ur kärnorna tycker jag. Ska göra sylt så jag återkommer! Bigge! Kul att du gillade blusen:)! Och mos på färskpotatis är gudomligt när moset blir bra! Och hemligheten är att inte vispa bara stöta ihop potatisen, men nu blev allt så bråttom så jag körde ner en mixer min idiot;)! Men som du hörde så var smaken ljuvlig! Och klart du ska göra pilgrimsmusslorna, jag fullkomligt älskar pilgrimsmusslor! Anna! Åh, tack! Smör och grädde är bra för kroppen, akta dig för konstgjorda lättprodukter, de är både ohälsosamma och gör dig tjock! Sedan springer jag ju varje dag i stort sett och sitter nästan aldrig still! /Monika

monika | 2009-07-24 09:55:07

Inslaget i morse var jättebra och inspirerande, och som vanligt ser du fantastisk ut!!!! Hur sjutton gör du för att hålla dig i så god form? Jag menar, du som lever med mat. Många kockar blir ju lite stora efter hand. Är det bara dina goda gener eller? Du verkar ju också använda mycket smör och grädde i din matlagning. Ge oss hemligheten!

anna | 2009-07-24 09:15:30

Blusvalet var absolut lyckosamt, liksom de jättefina örhängena. Troligen maten också, tänk om man fått vara gäst vid detta bord med så många härliga kvinnor. Hur 17 kan du få för dig att göra MOS på färskpotatis? Du är verkligen kreatör. Jag har ju hela livet "vetat" att så "gör man inte". Kul med allt du hittar på. Kanske jag vågar mig på detta en dag. Tänker i alla fall snart våga mig på dina pilgrimsmusslor. Har alltid tyckt att de (jag bjudits på) bara är sega gummibitar.

Bigge | 2009-07-24 08:56:37

Blir spännande att se vad du väljer! Har du ngt bra tips på vad vi ska göra med alla körsbär som vi fått i år? Tycker det är synd att de ska gå förlorade....

Cath | 2009-07-23 21:28:03

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *