HEMÅT IGEN!

31 juli - 2009 | 5 kommentarer

Ja, nu är vi på väg hem igen efter att ha tillbringat ett par riktigt härliga dagar hos Agnes.

Så mycket god mat och dryck, ”lazy life”, roliga minnen och härliga skratt!

Och gårdagens middag var riktigt, riktigt god så den bara måste jag dela med mig till er!

En ny variant med pilgrimsmusslor:

img_6580

Den här gånger fräste jag dem lätt i smör i ett par minuter på varje sida tillsammans med massor av färska basilikablad, flingsalt och svartpeppar.

Sedan åt vi dem direkt ur pannan med var sin gaffel, mums!

Lammracks …

….

img_6582

….

….som jag snittade ner benen lite på, placerade massor med timjan mellan varje ben och brynte sedan runtom i en stekpanna. Salt och peppar och ännu mera timjan.

”Fläta ihop” benen och efterstek i ugn på 225° i ca 15 minuter eller tills köttet är vackert rosa. Servera med färskpotatis, sallad och kantareller, mums!

img_6585

Och kantarellerna vet ni ju nu hur man steker, eller hur?

Men för säkerhets skull kommer det här igen!

Lägg kantarellerna i en panna utan fett och fräs dem tills de ”tystnar”. I med en rejäl klick smör, flingsalt och ett par tag med pepparkvarnen. Stek ytterligare några minuter och njut!

Och desserten?

Den gjorde barnen….

img_6589

Och sällan har chokladbollar haft en sådan strykande åtgång,,,,De smakade fullständigt underbart till espresson!

CHOKLADBOLLAR

125 g rumsvarmt smör

1 dl ljust muscovadosocker eller strösocker

2 msk ljus sirap

5 1/2 dl havregryn

2 msk kallt starkt kaffe

1 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

Blanda alla ingredienserna ordentlig.

Forma sedan till bollar och rulla dem i pärlsocker och/eller kokos.

Och visst ser vi ut att ha det bra?

img_6586

….

Och nu måste jag skärpa ihop mig och jobba resten av dagen. Recept ska hittas på till onsdagens plåtning och imorgon händer annat kul! Trevlig kväll!


Milllan! Jag säger bara pilgrimsmusslor....;)! Annakå! Lammracksen var verkligen supergoda och perfekt mat att laga i goda vänners lag...Lycka till med kantarellplockningen, hoppas du hittar massor:)! Bigge! Det var ju det jag sa!;) Båda pilgrimsmusselrecepten är goda,,,,, det med jordgubbssalsan är ju lite mer udda å andra sidan älskar de flesta basilika.....Du får göra "app lapp sa att du slapp!" /Monika

monika | 2009-08-01 09:32:55

"Ditt" kantarellstekande är absolut perfekt! Aldrig har vi ätit godare kantareller. I dag ska det äntligen bli pilgrimsmusslor och så ger du nytt receptförslag. Hjälp! Vilket ska jag välja??

Bigge | 2009-08-01 09:18:52

Ni ser ut att ha det väldigt bra, precis som det ska vara tycker jag i goda vänners lag. De där lammracksen ser väldigt goda ut måste jag säga. Blir nog till att testa det framöver. Men imorgon ska jag ut och plocka kantareller - jag riktigt längtar efter att få äta upp dom sen. Ha en go helg!

AnnaKå | 2009-07-31 18:05:32

Sorry jag upprepar dina pilgrimsmusslor......senildrag vid 43!?;-)

millan | 2009-07-31 16:09:10

Ciao!Dina pilgrimsmusslor kan man dö för....(fniss) Härliga 2 dgr hos min twinsyster/man i Sigtuna :-) Grilla lax i folie m ekologiska morötter/broccoli/blomkål i folie jättegott och knaprigt;-) Dina pilgrimsmusslor kan man dö för....(fniss) Måste laga till dessa ngn gång! Härligt att Du/familjen har haft en trevlig tid hos vackra Agnes! Visst stämmer "borta bra men hamma bäst"!? ;-) Trevlig kväll!

millan | 2009-07-31 16:08:08

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *