ÄVEN JAG FICK JOBBA HÅRT IDAG….

3 augusti - 2009 | 14 kommentarer

Men skörden blev god:

.

Räkor med chili, tomat och avokado

Ostbollar med kavringsmulor

Flätat festbröd

Vispat smaksatt smör till brödet

Hallon- och blåbärssallad med mynta, röd basilika, lime och blå vallmofrön

Ugnsstekt parmaskinka med krämig äggröra

Betor med chévrecréme

Stekta plommon med ädelost, rostad mandel och smulor av rågbröd

Svamp på vinblad med sidfläsk

Glaserad laxfilé

Rosastekt ankbröst med jordgubbssalsa

Färskpotatis med sockerärtor, solmogna tomater och dijondressing

Min brietårta med bär slinker med….;)

Mandelkaka med smultron, hallon och fläder

.

Och jag har klarat av nästan alla mail:)!


Millan! I like! '/monika

monika | 2009-08-05 08:26:38

Jag kan förstå att Du inte hinner göra allt men Du måste gå ut i skogen i år :-) I helgen väntar de där rackarn´s kantareller, jag ska sätta på min radar.......skam den som ger sig!!! Kan min tvillingsyrra hitta en massa liter i går så kan jag ;-) En bruchetta m kantareller You like!?

millan | 2009-08-04 19:33:56

Millan! Hinner inte gå ut så mycket i skogen tyvärr...men som tur är gör andra det;) Caroline! Ha, ha, ha,,,, /Monika

monika | 2009-08-04 14:52:13

Se där ja, det är så de ska tas! ;-)

Caroline | 2009-08-04 09:52:44

Jag hoppas verkligen att Du "släpper" några recept från den kreativa dagen igår :-)!! Gud, har ätit frukost för ett tag sedan och sitter här och dreglar över allt gott du skrivi här på bloggen! ;-)!! Vilken matkvinna Du´é!! Var ute igår och plockade blåbär....lycka!(tyvärr ingen svamp) Hinner du gå ut i skogen något?det finns mycket svamp i år! ps hoppas du hinner med att doppa tårna någonstans i eftermiddá i alla fall!

millan | 2009-08-04 09:27:38

Sassa! Kul! Ska kika in såklart! Caroline! Just det, men då gick jag till grannen och ordnade vin, sedan lagade Thommy mat;)! Helene! Ja, men det kommer andra grejer ni får ta del av tidigare:) och kul att brietårtan blev bra! Bigge! Det blir en tjejmiddag! Härligt att jag ger dig mod och inspiration, underbart! Och nu blir det sol i hela landet, jag lovar:)! /monika

monika | 2009-08-04 07:32:40

Ja, VEM får sen smaka alla dessa godsaker? Du ger mig inspiration och mod, så idag blev det av resterna från helgen en urgod "lasagne". Zuchini från landet, varmrökt lax från kylen, pepparrotsost och lite grädde också från kylen + lite mjölk. Till detta en blandad sallad från landet och lite vin från boxen. Passade i strilande regn. Vår tur nu?

Bigge | 2009-08-03 20:56:47

Mmmm, så gott allting låter...och så ska vi behöva vänta ett helt år!! Brietårtan gjorde jag i helgen och den blev så god! K Heléne

Heléne | 2009-08-03 20:53:09

Och sedan kom barnen och Thommy och undrade vad de skulle få för middag! ;-)

Caroline | 2009-08-03 19:40:12

Hej Monika, Har precis börjat blogga. Du kanske minns mig? Det var jag som tipsade dig om KameloJag följer dig även om jag inte kommenterar .Min blogg handlar om annat än mat. Kanske något är intressant för dig??? Kram från Sassa stromgatan4.blogspot.com

Sassa | 2009-08-03 19:18:26

Cath! Så klart jag vet att jag har ett alldeles underbart jobb! Jag jobbar ju faktiskt med det som jag hade gjort ändå på något vis och det är ju en ynnest och jag är tacksam nästan varje dag.... Sedan låter det ju lite spännande med dina kostymklädda, unga, trendiga, kaxiga killar.....så who knows;)! /Monika

monika | 2009-08-03 16:47:13

Ett förslag! Ska vi byta jobb ett par dagar?? Jag skulle älska att dona i köketlaga mat, baka och göra fint för att det ska bli bra bilder... Skulle Du älska att ta emot mina kostymklädda, unga, trendiga & kaxiga killar? Som vet allt och lite till, men behöver bara en liten liten kick för att fixa allt... :) De är goa när man lär känna dem :) Vad jag egentligen menar är att du har ett avundsvärt jobb!! Vilken tidinig är det? Drömhem & Trädgård? Allt om Mat?

Cath | 2009-08-03 16:41:13

Oj så snabb du var Bigge:)! På onsdag är det en plåtniong för en tidning som kommer nästa sommar.....inte klokt;)! /Monika

monika | 2009-08-03 16:27:12

Vad händer på onsdag? TV4 eller Stockholm?

Bigge | 2009-08-03 16:23:27

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *