TACK ÅRJÄNG!

16 augusti - 2009 | 8 kommentarer

Så var jag hemma igen efter mitt besök hos Pia i Årjäng!

Det var ett fartfyllt dygn med nya upplevelser och rasande trevliga kursdeltagare, publik och middagsgäster!

Resan ner gick bra trots att jag fick åka med ett gammalt Sj tåg som saknade kontakt vid sätet och missade därför de där underbart sköna arbetstimmarna jag alltid brukar ha när jag åker tåg till olika uppdrag. Ni vet, rensa och svara på mail, konversera med er, skriva nya blogginlägg….

Väl framme blev jag glatt överraskad hur fint det var i trädgården. Och en lunch intogs i det lilla växthuset.

Pia, Margareta och jag

.

img_6690

.

Sedan var det dags att börja kursen som var ytterligare en kurs med temat ”learning by doing”. Vi skulle skapa en middagsbuffé av lokala råvaror till ett 50-tal gäster som skulle anlända några timmar senare.

Och då var det bara att börja med de här!

Gös, abborre och gädda som skulle filéeas…

.

img_6698

.

Ve och fasa filéeas!

Det kan ju inte jag! Så därför var det tur att Lars var med. Lars är före detta yrkesfiskare och numera något så spännande som brandman!

Men skam den som ger sig! Och som tur är är jag ju sådan av naturen att jag tar varje chans till att lära mig något nytt! Så jag ställer mig helt enkelt bredvid Lars och gör som honom….fastän alla tittar!!!

.

img_6696

.

Och plötsligt kan jag! Om än lite yvigt med kniven!

.

img_6694

.

Men sedan fick Lars fråga mig hur chilin skulle hackas….ha, ha!

.

img_6699

.

Innan maten serverades skulle jag hålla mitt föredrag, dvs berätta mitt livs historia;)! Och eftersom vi var lätt försenade i köket fick jag prata på….

.

img_6702

.

….och prata på….

img_6704

.

Men till slut fick de mat.  Och så här tyckte de om den:

Vänstra sidan..

.

img_6707

.

..och högra sidan:

.

img_6706

.

Men allra roligast var det nog att Christer och Marika som hade Bröllopsdag igår berättade att de alltid brukar fira den på en Guldkrog i Göteborg men nu beslutat sig för att fira den med kvällens besök och ångrade sig inte ett ögonblick, de tyckte maten var superb!

.

img_6711

.

Och tårtorna såg ju faktiskt nästan ut som bröllopstårtor!

.

img_6708

.

Till slut var det äntligen vår tur att äta och för all del även dricka!

.

img_6714

.

Och ni som känner ett starkt behov av att få recepten till en middagsbuffé för 50 personer bör hålla utkik efter nästa inlägg, då kommer de!


Mona! Självklart:)! Marika! Lycka till med både kärlek och mat! /Monika

monika | 2009-08-19 12:01:18

Tack för en jättetrevlig kväll med roligt föredrag och goda och nya matupplevelser! Har hittat recepten och nu ska lagas mat efter dina anvisningar.

Marika | 2009-08-18 15:49:32

Hej! Hoppas vi vanliga människor fortfarande får skriva. Minns när min mamma rensade sill (strömming) hon använde bara händerna ingen kniv. Ska försöka vinna din smakupplevelse..det hade varit kanon. Mona

mona | 2009-08-17 23:09:42

Monika, förstår du varför jag gillar dig...Håller fullständigt med TKB:s inlägg här på bloggen! Matkreatör, kokboksförfattare och KOCK...en kock som bjussar på sig själv i bloggen från Årjäng, meddelar "filéea... det kan ju inte jag.....ställer dig bredvid Lars och LÄR DIG och bjussar på det!!Helt fantastiskt underbart Monika. Du är orädd, vilket mod att kunna delge dina tillkortakomanden och prova! Ända sedan starten Rosendal... tjo och hej, dina kakor blev succé, du vågade och vann! Kakorna mumsigt goda om än sneda, vinda, kantstötta och småskeva, det är det som är charmen. Du äger en naturlighet som är få förunnat! Jag beundrar dig och ditt sätt att vara! Fortsätt i den stilen Monika, heja heja. Klart jag köper julboken! Den röda.....tror jag och ger döttrarna en varsin, självklart. Nu bär det av igen till Smakriket Jämtland en kort visit för att käka gott och insupa ideér på det kulinariska området....... Biggan

Biggan | 2009-08-17 21:23:38

Ulrika! Tack själv! Och kul att du gillade kvällen! Lena Pe! Visst är det så! TKB! Ha, ha,,lär mig nya saker hela tiden! /Monika

monika | 2009-08-17 13:36:38

Monika Matkretör, kokboksförfattare och nu även rolig berättare....är det nåt du inte kan??;)

TKB | 2009-08-17 10:45:52

Och jag slås än en gång av hur många trevliga ställen det faktiskt verkar finnas i Sverige! Så många eldsjälar och så många matintresserade. /Lena

Lena Pe | 2009-08-17 09:58:12

Tack för en jättetrevlig kväll. Det var en roligt upplägg med först din historia och sedan all den goda maten. (Du var väldigt rolig när du berättade!!!) Häls. Ulrika

Ulrika Sortelius | 2009-08-17 08:02:33

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *