FÖRÄDLAT OCH KLART!

21 augusti - 2009 | 6 kommentarer

Äntligen blev jag klar med mina flaskor….

.

img_6739

.

…och burkar..

.

img_6741

.

..så nu känns det som att jag har ”nog med grejer” att ”hålla mig i” inför morgondagens framträdande på scenen;)!

Nu är det dags för mig att åka upp till Tantolunden och starta juryarbetet i marmelad-SM. Det blir en lång dag med mycket smakande, analyserande och diskuterande kring tävlande sylter, marmelader och geléer.

Hur bedömer vi då?

Dels smaken förstås men också strukturen, pektin eller icke pektin (vilket jag föredrar)  med mera. Och jag är absolut svag för kreativa grepp och innovativa idéer.

Har man lyckats göra en marmelad jag aldrig ens tänkt på, ja då får man stora pluspoäng hos mig och det är inte fy skam för jag är juryns ordförande;)!


Härligt Ingrid! Bigge! Lite nattarbete blev det allt....och tack! Millan! Två marmelader kokas var för sig, den tyngsta i botten och den lättare ovanpå. Roligt, gott och vackert! Helene! Tack, tack.-.och såklart spettekakan alltid hamnar i fokus, till och med jag släpade ju med mig en från Ystad;)! Cath! Idag hade vi lite av varje vad det gäller vädret. Superfint under dagen och kraftiga skurar mot kvällen...men då blir det väl bra imorgon antar jag? Klockan 16 behöver iallafall jag bra väder...;)! /Monika

monika | 2009-08-21 21:14:12

Lycka till med SMAK-helgen! Du & dina flaskor & burkar kommer att göra succé! Önskar att Ni får ett bra väder och massor av besökande. Stockholm brukar lyckas med det :)

Cath | 2009-08-21 19:52:28

Lycka till! Såg precis ett inslag i TV4, de visade "spettekaga" från Skåne. K Heléne

Heléne | 2009-08-21 18:25:11

vill ätA av allt i dina burkar :-) otroligt i en av de mindre burkarna har du blandat gul/röd hur gör man det!? suck tänk att man måste vakta barnen när mannen i huset ska gräva m bob-cut(GRÄVMASKIN) och bygga en 12 m altan m.m.... känner mig som askungen som vill komma iväg.... men tid för en signering av några julböcker framöver i stället ;-) och lyckan skulle vara gjord...... <3 TREVLIG HELG ALLA PÅ BLOGGEN!

millan | 2009-08-21 15:27:44

Nattarbete? När hinner du all? Vilka underbart vackra alster och alldeles säkert GOTT innehåll. Lycka till!

Bigge | 2009-08-21 14:05:26

Lycka Till och trevlig helg:) Förstår det blir en lång dag men det klarar du nog galant du är ju en dam som verkar ha många förmågor. Du är iaf en stor inspirationskälla och jag vågar mer o mer vara innovativ i mitt matlagande och min bakning som "amatör":) Det är riktigt riktigt roligt så jag tackar dig från mitt hjärta!

Ingrid | 2009-08-21 11:36:39

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *