SMAKAT, SMAKAT OCH SMAKAT!

21 augusti - 2009 | 2 kommentarer

Det var här vi skulle sitta, alla vi som skulle smaka oss igenom sylter, marmelader, ostar, korvar, bröd, saft, grönsaker, chokladpraliner…. för att avgöra den Svenska mästaren i varje kategori.

img_6742

.

Men innan dess kunde jag inte motstå en äggakaka med fläsk och lingon till lunch!

Mmmm så gott det var!

.

img_6743

Sen var vi igång! Och här är Manfred, fenomenal på surdegsbröd och verksam på Saltå kvarn

.

img_6744

.

Och här är en annan mästare, Jan Hedh

img_6745

.

….omgiven av andra eldsjälar. Men Jan är nog det närmaste ett fenomen man kan komma. Han kan allt om bröd, choklad, tårtor med mera, med mera….

Dessutom är  han grymt social, håller på sin stil och en väldans livsnjutare! Ja, så till den grad att man blir smittad! Man vill liksom njuta lika mycket som honom när man befinner sig i närheten och faktiskt inser att man har chansen!

Här tävlar korvarna…

.

img_6746

.

….och de fantastiska ostarna….

img_6747

.

Och Carl-Jan som också fick äta marmelad hela eftermiddagen och spred ut att anledningen till hans blåtira var ett slagsmål….men det visade sig sedan när sanningen kröp fram att det var en operation….

img_6749

.

Och till sist, mina absoluta favoriter från VästSverige. Mitt hjärta bankar…om möjligt fortare än vanligt;)!

Ostron, havskräftor, räkor och champagne!

Dessutom fick jag åter träffa Per!

Per kan allt som finns att kunna om ostron. Han fiskar dem om jag inte minns helt fel med en kratta och lärde mig att de Svenska ostronen från Grebbestad är bäst i världen.  Dessutom hjälpte mig med ostronen i mitt nyårsprogram i ”Monikas mat”!

img_6753

…och de var goda!

Men det bästa med hela dagen var nog trots allt att jag stötte ihop med Annika och Erik! Vi jobbade ihop på Rosendal i många år och när vi satt där idag och talade gamla minnen kändes det som att det inte hade gått en dag sedan vi sågs sist!

Så har ni en stund över imorgon och befinner i närheten av Tantolunden, tveka inte utan ta er hit. Här finns massor att uppleva från norr till söder, vilt och tamt, sött och salt, nyskördat och nybakat….

Och 16.00 är det dags för mig att säga några kloka ord från scenen…eller dansa som jag sa idag…;)!


Ja usch Elin-Maria vilket väder! Och självklart ska du ge dig till känna så vi får hälsa på varandra! /Monika

monika | 2009-08-22 09:32:12

ALL LYCKA NU INFÖR " VÅR " DAG . MONIKA ! ALLA ANDRA BÖR VETA, ATT JUST NU REGNAR DET I INNERSTADEN, STOCKHOLM. VI HAR NU ETT " FM-PASS " ATT SE FRAM EMOT, FÅR VÄL ÅKA HEM FÖR VILA SEN ,FÖR ATT ÅTERKOMMA TILL KL. 16.00, NÄR DU ÄNTRAR SCENEN. VEM VET ? KANSKE KAN VI MÖTA DIG EFTERÅT, MONIKA ?? NU HÅLLER VI TUMMARNA FÖR VARANDRA. OCH STÄMNINGEN VAR ÅTM. PÅ TOPP, NÄR JAG HÄMTADE BILJETTERNA. TACK FÖR ALLT HITINTILLS ! SES VI ??

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-08-22 06:49:16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *