TUR MED VÄDRET OCH GOD CHAMPAGNE!

23 augusti - 2009 | 11 kommentarer

Tänk att det klarnade upp och blev så fint igår, vilken tur! inte minst för att det då kom massor med folk till mässan!

Och när det var dags för mig så sken solen som bara den!

.

img_6757

.

img_6761

.

Efter min genomgång av hur man kan förädla bär och frukter i burkar och flaskor lagade jag en snabb rätt på lamm…mer för att visa hur fort det kan gå att laga en bra och god måltid utan allt för mycket besvär.

Och när maten var klar…tja då såg det ut så här!

.

img_67651

.

Sedan hade jag en träff med vännerna i Västsverige…ostron, havskräftor och räkor sköljdes ner med den här:

.

img_6766

.

Ostronakademiens egna champagne, en blanc de blanc som kan mäta sig med det mesta och går att beställas på systembolaget….gör det! Prisvärd och god!

Och här är Tua från Vesene med sina supergoda grejer, marmeladen ”sommar och sol” (Jordgubbar och havtorn) och känn bara på namnet: citronsprättäggkräm,,,(lemoncurd) krämigare och godare än något annat!

.

img_67671

.

Så hade jag såklart önskat att jag kunde presentera massor av bilder med helstekta lamm, renfällar, korvar, rökta fiskar och nybakade bröd samt vinnarna i SM… Men som vanligt var inte tekniken med mig…..batterierna tog helt enkelt slut!

Men som avslutning på denna fantastiska mässa bara måste ni se Jan Hedhs makalösa skulptur som han munblåste av socker!

img_6755


Helena! Jo det stämmer att boken kommer då, den finns säkert till bokmässan! Elin Maria! Så roligt att ni fick ut så mycket! Och ja, Susanne är också arg för att vi inte tog ett foto på oss;)! Cath! Hon har tackat så fint och jag tor minsann hon kommer börja göra korv;)! /Monika

monika | 2009-08-25 07:54:12

Smak-helgen verkar ju vara ngt som vi andra absolut inte får missa nästa gång!! Ann, min syster som jag vann biljetter till, ringde och var alldeles lyrisk över deras dag på SMAK. Kul att de båda tyckte att Jürgens bratwürst var kanon! De fick ju tom lite korv med sig hem, förutom allt de handlat hos de olika utställarna. Roligt att få övverraska när det blir så lyckat!! Tack för hjälpen Monika, visste att det skulle passa dessa två fd "slakthusområdare" :)

Cath | 2009-08-24 19:47:07

GOTT FOLK ! MONIKA, BERITH O S & NI ANDRA. SMAKLUST. ALLT POSITIVT BEMÖTANDE & VILKA MÖTEN SEN ! DOFTER, SMAKER, KÖPA HEM,PÅ PLATS, JA, ALLT...... TUSEN TACK MONIKA FÖR, ATT DU VALDE OSS & MÖJLIGGJORDE SMAKLUSTDAGEN. TACK FÖR DIN TID, DINA TIPS FRÅN SCEN & DET TREVLIGA MÖTET. VI MISSADE JU ENDAST FOTONA....... BERITH O S : OM ÄN KORT OCH INTENSIVT SÅ VAR DET ETT HÄRLIGT MÖTE, DIREKTKONTAKT, TACK FÖR DET ! PAUL DE MEIR, SOM GAV OSS AV SIN KUNSKAP. HAN FICK MIN BROR ATT BLOMMA UT. TACK FÖR PAUL ! TANTOLUNDEN EN DAG I AUGUSTI, LIKT EN FILMKULISS I MARBELLA -----LÅNGT BORTA, MEN ÄNDÅ SÅ NÄRA. VI KÄNDE, ATT NI VAR MED OSS HELA DAGEN. TACK ALLA !

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-08-24 17:30:52

Hej Monika, Tack för att du uppskattade "grovjobbet" re: champagnen. Självklart att jag delger er den infon. Är ju inne i champagnesvängen efter att ha firat 10-årig bröllopsdag i helgen. Du är alltid så generös med att delge oss recept, tips på kläder och smycken som du har köpt. Ha det fortsatt bra och lycka till med utgivningen av den röda och svarta. Såg i DN där du var med i bilagan Smaklust att den skulle komma i månadsskiftet september/oktober, stämmer det? Hälsn Helena

Helena | 2009-08-24 16:26:00

Millan! Jag älskar träskor! Har flera stycken....;) Catharinas syster! Underbart att ni njöt så av allt i fulla drag och visst är Jürgen fantastisk, jag vill också alltid börja göra korv efter varje gång jag träffat honom...och det ärt ett antal gånger! Helena! Grattis till bröllopsdagen och tack för hotelltips och superkul att du gillar PS! Berith O! Åh, det var jättekul att träffa dig oxå! Och kul att du hann uppleva så mycket på mässan! Helena! Tusen tack! Nu gjorde du grovjobbet åt mig;) och jag lovar att du inte blir besviken! /Monika

monika | 2009-08-24 16:05:17

Tog till mig tipset som du Monika gav oss om Ostronakademiens champagne. Jag sökte på systembolagets sida, men det var inte lätt att få någon träff där. Har nu undersökt vidare och har följande info att delge er andra som är intresserade. Champagnen heter Blanc de Blancs Grand Cru och har artikelnummer 82901-09. Den säljs endast i kolli om tre flaskor och kostar 747 kr. I och med att det är i beställningssortimentet så tar det ca 7-10 dagar att få den till din butik. Hälsn Helena

Helena | 2009-08-24 14:02:55

Tack vare att jag vann biljetter på din blogg kom jag till Smakmässan. Vilken inspirationshelg det blev. Dels att se och träffa dig - vilken härlig show det var på scenen! Sedan smakverkstad med underbare Paul de Meir,som visade hur vi kan utveckla vår vokabulär om smaker, dofter etc. Åkte hem till Eskilstuna full av idéer. Har tagit fram Rosendalsboken. Här ska läggas in frukter och bär. Sen ska jag baka surdegsbröd av surdegen jag fick av Martin (Pain de Martin) och framför allt ... träna mig i att beskriva hur gott allt doftar, smakar. Bonus var att jag också träffade en annan vinnare på din blogg, Elin Maria och hennes bror. Kände bums att vi tillhör samma bloggfamilj. De var verkligen värda att vinna och så glada för sin vinst. Bravo Monika. En helt oplanerad Stockholmshelg blev en underbar upplevelse att vidarebefordra till familjen och vännerna (ingen hade möjlighet att följa med mig!! Stackars dem!). Stor kram.

berith.o | 2009-08-24 08:42:41

Tack vare att jag vann biljetter på din blogg kom jag till Smakmässan. Vilken inspirationshelg det blev. Dels att se och träffa dig - vilken härlig show det var på scenen! Sedan smakverkstad med underbare Paul de Meir,som visade hur vi kan utveckla vår vokabulär om smaker, dofter etc. Åkte hem till Eskilstuna full av idéer. Har tagit fram Rosendalsboken. Här ska läggas in frukter och bär. Sen ska jag baka surdegsbröd av surdegen jag fick av Martin (Pain de Martin) och framför allt ... träna mig i att beskriva hur gott allt doftar, smakar. Bonus var att jag också träffade en annan vinnare på din blogg, Elin Maria och hennes bror. Kände bums att vi tillhör samma bloggfamilj. De var verkligen värda att vinna och så glada för sin vinst. Bravo, Monika. En helt oplanerad Stockholmshelg blev en underbar upplevelse att vidarebefordra till familjen och vännerna (ingen hade möjlighet att följa med mig!! Stackars dem!). Stor kram.

berith oldin stuwe | 2009-08-24 08:41:36

Hej Monika, Nu var de ett tag sedan jag var inne och läste din blogg, sommar ledighet och en del "arbetsläger" på landet i Dalarna. Dock har dina böcker Rosendals Trådgårdscafé och Berghs konditori fått hänga med, goda kakor måste bakas och njutas på semestern....... Vilken fantastisk helg du har haft, mycket intressanta upplevelser och säkert hur trevligt som helst. Själv hade jag inte möjlighet att gå på Smaklust i helgen, var inte i stan, men har liksom du njutit av en härlig helg och druckit champagne. Firat 10-årig bröllopsdag(21.8) och kan varmt rekommendera Långbers hotell på toppen i Tällberg med en utsikt över Siljan som är helt fantastiskt. Trevligt med alla dina projekt, kan meddela att tidningen PS är mycket bra med intressanta artiklar, känn dig utvald att få vara med där med så fint tagna bilder i din hemmiljö. Hälsn Helena

Helena | 2009-08-23 22:28:37

Tack storasyster och tack Monika för att vi fick uppleva Jürgen och hans konster! Efter att varit runt och smakat kroppkakor, glass, tångknäcke, souvas och jag vet inte vad, bänkade vi oss i smakteatern. Jürgen, en tolk och ett halvt lamm var på scen. Det slutade med ett antal kilo helt fantastisk lammbratwurst. Mycket lärorikt, intressant och underhållande. Man kanske skulle skaffa sig en köttkvarn och en korvspruta...

Catharinas syster och svåger | 2009-08-23 20:20:17

God kväll i stugan eller stugorna där ute! Vilken härlig dag Du och de andra hade det! Ser att Du har träskor på Dig, du är så enkel men ändå bäst! Låter gott med champagne och skaldjuren ;-)......det var Du verkligen värd!! Trevlig afton!

millan | 2009-08-23 19:57:12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *