KASTANJER, JUL OCH FRANSKA KÖKET!

2 oktober - 2009 | 17 kommentarer

Först ett riktigt bra tips till fredagsdrinken!

IMG_6913

Rostade kastanjer med rört smör och flingsalt, så enkelt och gott! Tyvärr går det inte med vår Svenska hästkastanj utan vi måste köpa importerade, vanligtvis franska.

Skär ett kryss i toppen på varje kastanj. Lägg kastanjerna i en ugnsfast form på en bädd av grovt salt. Baka i ugn på 200° i ca 20-25 minuter. Servera med rört smör och flingsalt. Mums!

Idag är också dagen då jag måste åka runt och hämta vackra saker till tisdagens julfotografering för ”Klassiska hem och Antik”. Resten av helgen går åt till att ta mig igenom den här:

IMG_6914

Julia Childs 4,5 cm tjocka kokbok med bara text, inga bilder! Hur kunde Julie Powel få denna makalösa idé att laga varenda recept ur denna bok?


OJ, Maria! Bra att du påpekade att jag glömt skriva ut tiden, ca 20-25 minuter! /Monika

monika | 2009-10-05 13:49:01

Det ser smarrigt ut med kanstanjerna. Hur länge ska de bakas i ugnen?

Maria J | 2009-10-05 13:32:42

Grazi! :-)!!!

millan | 2009-10-04 12:14:22

Millan! Jag är där, fredag och lördag absolut, söndag vet jag inte ännu men kan hända! Ha så kul på festen! /monika

monika | 2009-10-03 21:11:07

Åh, vad roligt, ska på 80års fest(2st 40plussare fyller) den 7november men jag hoppas Du är där fredag och söndagen mé!? Trevlig lördag duktiga människa, och ja Susanne både Du och min man har rätt"Hon är dyr" men man vet aldrig med mig ;-) Pengar är till för att förbrukas på mat och på Monika!!? men ett personligt möte skulle vara såååå trevligt! TKB O ANDRA ;-) VINTIPS i regnet, Merlot delle Venezie 2006 Zenato, jättegott till rotgrönsaker och marinerad oxfile,fläskfilé må så gott njut av kvällen, Ciao alla rara!

millan | 2009-10-03 16:56:34

Millan! Tack, tack...:) Jag kommer vara på Det goda köket och signera böcker om det kan passa dig!? L8! Jag förstår vad du menar, den ger ett intryck av att vara tråkig eftersom det inte finns några bilder och allt verkar komplicerat. Jag har i ärlighetens namn inte heller använt min förrän nu då jag måste;)! Mewn jag måste också tillstå att den fick ny charm efter filmen.... Sofia! Så klart jag bryr mig! Gunilla! Så kul! Och just detta ville jag! Att man ska upptäcka att det inte bara är till jul man kan använda "Monikas jul"! Tusen tack för det Gunilla och ha en skön lördag! Susanne! Tack kära du:)! /Monika

monika | 2009-10-03 10:33:37

Nu har jag röstat på dig Monika!!!! Så klart skall du vinna i år!!! Blir det vinst, höjs arvodet - då blir hon dyr, Millan ;-)

Susanne | 2009-10-03 10:31:25

Hej! Tillagade ljummen sallad med fläskfilé från din julbok igår. Vilken succé det blev, alla familjemedlemmarna tyckte det var jättegott ! Så jag hälsar och tackar ! P.S Jag har också röstat på dig till matblogg priset. Ha en trevlig hösthelg ! // Gunilla:)

Gunilla | 2009-10-03 09:54:58

Du är ju så bra!! Tack för att du bryr dig, då sitter jag snällt och väntar med fingret på beställningsknappen. Ha en fortsatt härlig helg! Sofia

Sofia | 2009-10-03 09:28:03

"Det goda franska köket" - tror jag gjorde mig av med den för att jag tyckte att den var tråkig... Har jag missat något? Eller ska jag tycka synd om dig som ska tillbringa (nästan) en hel helg med den:-)

L8 | 2009-10-02 19:56:19

Min röst går till......MONIKA :-) självklart! Du är grym och har piggat upp min tillvaro i nästan ett år....... kanske har fått lite dyrare vanor med pilgrimsmusslor, champagneval och alla goda grönsakerm.m.......men som Du säger "smakar det så kostar det"( även med de dära pinjenötterna ;-), fniss! Hoppas Du signerar röda julboken framöver annars får jag bjuda hem dig!?Kostar en föreläsning? seriöst-maila mig! Trevlig kväll Monika och Ni andra rara bloggare LOVE<3 för att Ni finns!!!!

millan | 2009-10-02 19:44:23

Elin Maria! Visst är det härligt att det äntligen är dags för brasa och ljus, det äör en fin tid nu! Sofia! Jag vet, just idag har jag varit på förlaget och talat om detta,,,lite is i magen så ska det ordna sig! Anna F! Såg just att du fick hjälp....och tusen tack för din röst! Helene! Tack, tack...inte ens jag har hittat detta ännu;)! /Monika

monika | 2009-10-02 16:59:28

Halloj Helene. Tusen Tack för hjälpen. Sååå NU gäller det ! Monika är bara bäst!! Ha en underbar helg! Varma hälsningar /Anna

Anna F. | 2009-10-02 16:38:54

Halloj! Nu hjälper jag till lite..... Här kan ni rösta på Monika http://www.matbloggspriset.se Njut helgen! K Heléne

Heléne | 2009-10-02 15:50:20

Hej underbaraste Monika! Alltid kul att läsa din blogg. Tänkte bara fråga vart det var man kunde rösta på den? Kramar i massor, Anna

Anna F | 2009-10-02 14:30:16

Hallå! Skulle gå in och förhands boka din fina nya julbok,du kom ju med det glada beskedet att det gick att köpa den svarta upplagan också. Men när jag går in på Bokus så är det bara det röda omslaget? Ursäkta att jag är så krånglig men vill bara få rätt färg i brevlådan:) Ha en härlig helg! Sofia

Sofia | 2009-10-02 12:07:56

JA, HEJ ! KASTANJERNA SER VERKLIGEN GOD UT & DET ÄR DE OCKSÅ. JAG HAR TIDIGARE TESTAT DET & DET ÄR SÅ GOTT, JAG BLEV " LITE AVUNDSJUK PÅ MIG SJÄLV. ! EN DRINK I ROSA BRYTER FINT MOT DET BRUNA. LYCKA TILL MED FRANSKA BOKEN. FÅR VI VETA, NÄR UTGIVNING SKER AV FOTOGRAFERINGEN, EFTERSOM VI NOG ALLA VILL FÖLJA UPP DET & STILLA VÅR JULLÄNGTAN ?? SMAKA PÅ DET ORDET : MIN JULLÄNGTAN. VISST DYKER DET UPP MYCKET ?? MEN TREVLIG OKTOBERHELG SÅ LÄNGE, ÖNSKAR JAG ER ALLA HÄR. DET ÄR DAGS FÖR LJUSEN NU.......

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-10-02 09:30:02

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *