NU SKA JAG BERÄTTA…

3 oktober - 2009 | 4 kommentarer

…hur det går till här en lördagskväll! Har vi inte gäster eller är borta så blir det lätt en arbetshelg….kompishelg..slapphelg…städaupphelg …kalla det vad som helst men en helg att göra något av tiden som bjuds och det är då jag är som mest flexibel i allt!

Hade planerat torsk till middag men sedan ville Lukas sova över och han äter verkligen, verkligen, verkligen bara kött! Och dessutom var jag just på väg att handla till min vilda gryta , ( Nyhetsmorgon, provlagas imorgon!) och står som villrådig…Men, men…revbensspjällen i butiken såg ju goda ut… så nu har vi ätit typ 2 1/2 kg revbensspjäll….enligt mitt julrecept;)! Vilket ju ännu en gång bevisar att min julbok kan komma väl till pass vid andra tillfällen än till jul;)!

1 1/2 kg revbensspjäll

MARINAD

8 cm färsk ingefära

1 dl tamari eller annan soja

1 dl flytande honung

1 dl sweet chilisås

Riv ingefäran och vispa ihop marinaden. Låt spjällen marinera i minst 3 timmar, helst längre.

Stek i ugn på 175° i ca 45 minuter.

Servera med ris, skyn och sallad.

Killarna, tjejerna och Thommy åt som djur;)!


UJ! Mums vad det låter gott! Och det blir massor med signeringar framöver! /monika

monika | 2009-10-04 10:23:46

Åh, vad det låter smaskigt! Vi "några få".....som inte inhandlat julboken ännu......själv väntar jag på att ett signeringstillfälle ska dyka upp....chansen att få prova på ett julboksrecept, jätte kul! Här blev det lö middag med plattfisk inlindad i parmaskinka och en varm sås på kapris/citron/pinjenötter/olivolja.

UJ | 2009-10-04 09:41:57

Åh, L8! Det är supergott och enkelt. Se bara till att spjällen är knäckta i affären.....Lycka till:)! /monika

monika | 2009-10-04 08:55:40

Och jag som aldrig har gjort/lagat/tillagat (bara att välja, kunde inte bestämma mig) revbensspjäll. Knappast ätit heller. Har fått för mig att det är mest fett och lite kött. Plus ben. Har jag fel? För i så fall kan jag tänka mig att premiärlaga. Om du säger det. Något speciellt att tänka på vid inköp av råvara? (Här blev det god soppa ikväll. Med bröd bakat av recept från PS-numret som jag köpte för att du var med. Och så äppelkaka med lingongrädde efteråt. Inte så dumt det heller:-) )

L8 | 2009-10-03 22:06:20

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *