VILDA LÖRDAGSTANKAR!

3 oktober - 2009 | 0 kommentarer

Ja, det har jag idag! Medan jag röjt rejält bland barnens kläder, (Jisses vad de växer!) kastas jag  i tankar mellan planering av tisdagens julfotografering, Julia Childs ”Det franska köket” inför nästa måndags besök hos Malou och vad jag ska bjuda på i Nyhetsmorgon på fredag….Jag har nu bestämt mig, tror jag,,, för något med svamp till förrätt, en  vild gryta till huvudrätt och något med hösthallon till dessert….återstår nu bara att komponera recepten!

Jag får röja bland julpyntet imorgon…..;)!

Men ett litet tips ska jag bjuda på nämligen hur ni får den perfekta omeletten, läckert gyllenbrun, spolformig och krämig inuti likt den de franska husmödrarna lagar! Beata och jag åt just en sådan till lunch…..

Använd en rejäl stekpanna, gärna i teflon med rejäl kant.

Per person: 3 ägg, salt, nymalen vitpeppar och 1 msk smör. Till en krämig ”Fransk” omelett tar man inget vatten.

Knäck äggen i en bunke. Tillsätt salt och vitpeppar. Vispa snabbt ihop äggen med en gaffel, vispa inte för mycket, smeten ska absolut inte vara slät och pösig!

Värm pannan och lägg i smöret. Tiullsätt omelettsmeten så snart smöret slutat skumma.

Rör om snabbt med en trägaffel eller träslev. Skaka pannan fram och tillbaka några gånger. Omeletten är klar när botten har stelnat men ytan fortfarande är lite krämig.

Luta pannan från dig. Lyft omeletten under kanten närmast dig och rulla eller vik ihop den. Låt omeletten vila på kanten några sekunder.

Stjälp till slut upp den på en tallrik genom att luta en tallrik mot stekpannan, vicka på pannan och rulla över omeletten. Pensla till sist över lite smält eller mjukt smör. Voila et Bon appetit!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *