DET SATT LÅNGT INNE MED JULSTÄMNINGEN!

6 oktober - 2009 | 20 kommentarer

En otroligt solig och vacker dag gjorde det inte precis enklare för Wolfgang och mig att finna den rätta julstämningen idag trots både skinkmackor och Porter!

…….och julpyntet i mitt hem….

IMG_6928

Till slut bytte vi jobb…..;)!

IMG_6927

Och när det var dags för godiset kände vi oss trots allt hemma:)!

IMG_6924

Resultatet kan beskådas framledes i Klassiska hem och Antik!


Birgitta! Nej ingen julmarknad för mig i Jämtland....andra planer;)! /monika

monika | 2009-10-07 17:05:36

Helena; Ja visst är det härligt i Jämtlands och Dalafjällen. Jag kunde för första gången sen ryggen pajade, gå på tur i Ullådalen i våras. Vilken lycka! Monika; Du kanske till och med åker upp på Julmarknaden så du får praktisera dina nyvunna språkkunskaper :) Sitter nu och slår ihjäl några timmar på Arlanda, roligt att kunna titta in här en sväng under tiden. Det är givande med besök på bra matbloggar.

Birgitta Höglund's Mat | 2009-10-07 15:09:59

Birgitta! Nu börjar jag kunna...;) Anneli! Tack för tips men det blior svårt att få i Rakel...hon är minst sagt den kräsna typen;)! Lena Pe! Kul att ni gillar kakelugnen,,,det gör jag med:)! Och kransen ja, den är alldeles fantastiskt fin och gjord av min goda vän Anna Fleberg av just kakformar! Och eftersom den är gjord till just mig och just för det här jobbet kunde jag inte visa den fullt ut.....men ni får se den i Klassiska hem och antik! Helena! Då gör jag rätt på sportloven, åker till Åre:)! /monika

monika | 2009-10-07 11:31:00

Jämtlandsdamer, håller på er. Det är till Jämtlands fjällen man ska åka för att åka utför och gå på tur = Åre och Storlien, ställen som ligger mig varmt om hjärtat. Beroendeframkallande helt enkelt! Kan tänka mig den vackra vyn som är från Oviks fjällen. Det är livskvalité. Ej heller Dalarna är fy skam. Ska nu skynda mig att beställa Mandarin glöggen. //Helena

Helena | 2009-10-07 10:25:53

Måste bara instämma i flertalet kommentarer ang kakelugnen. Ser otroligt vacker ut. Har själv två hemma (vita) som jag ständigt eldar i, skulle gärna ha flera. Sedan ser jag en intressant krans - är det kakformar??? Försöker kisa lite när jag tittar på wienernougaten, det är ju inte lördag än... /Lena

Lena Pe | 2009-10-07 09:38:34

Eftersom dina barn verkar ha hosta tänkte jag dela med mej av en huskur. Koka upp en liter vatten tillsammans med 1 msk torkad timjan, 1 msk hel anis och 1 msk fänkål ( allt finns i påsar i kryddhyllan) .Låt stå och dra i 5-10 minuter och sila sedan av. Låt svalna innan det hela sötas upp med honung. Alla tycker inte att det smakar gott, men det lindrar hosta. gillar man inte smaken kan man prova att dricka med sugrör, man känner faktiskt inte lika mycket smak då.

Anneli Z | 2009-10-07 08:29:01

Ha en trevlig dag i morgon, skrev jag igår kväll. Stårscha betyder flicka. De har en härlig dialekt här uppe. Väldigt gammalt språk med drag av norska. Gick ganska bra att lära mig när jag flyttade hit. Född nära norska gränsen i Norra Dalarna. Där finns många fina dialekter kvar också. Håller med de övriga om kakelugnen, väldigt vacker :)

Birgitta Höglund's Mat | 2009-10-07 07:08:26

Härligt Elin Maria! Åsa! Ska hälsa Wolfgang:)! Helena! Ja det är mycket hosta och halsar nu....Bea har varit hemma i två dagar och nu när hon är på benen igen är det dags för Rakel...... Bra Birgitta, nu kan hon inte missa ditt svar, tusen tack:)! Helena! Jag vet.....men jag kan inte ändra klockan! Biggan och Birgitta! det där får ni översätta om ni vill att vi andra ska förstå förstås...;)! Maria! Ja min kakelugn är underbar och dessutom från två! århundraden...! /Monika

monika | 2009-10-07 06:57:11

Vilken vacker kakelugn du har Monika ;-) Och Ingrid: Monikas wienernougat Är fantastisk, jag gjorde den förra året och den kan inte liknas vid någon annan wienernougat.

Maria | 2009-10-07 06:24:17

Hej Biggan. Min jämtska är tyvärr inte så bra i skrift, men jag förstår allt du skriver :) Min svåger är Offerdaling så jag har fått mycken träning genom åren. Jag ser Oviksfjällen från min balkong, det är vackert häruppe. I kväll har det kommit 5 cm snö... Känns fint att dra till Medelhavet i morgon :) Sköt om dig du med och välkommen upp till Jamtlis Julmarknad ;) Ha en artun dag i måra.

Birgitta Höglund's Mat | 2009-10-06 22:57:28

Birgitta Höglund, tack för svaret. I hjärtat är jag stårscha, bosatt söderut, men har min stuga uppe i Jämtlandsfjällen. De hänne va husskut artutt de! Si etter deck! Biggan

Biggan | 2009-10-06 22:36:37

Är nog första gången som jag INTE är avundsjuk på dig, Monika. Känns som om jag kan vänta med julen ett tag till...

L8 | 2009-10-06 22:09:52

Upptäckte just nu att tiden på bloggen diffar med - 1 timme, ingen stor sak, men såg det när jag tittade på att mitt inlägg lagts in. Vintertiden är ju inte förrän den 25 okt........ //Helena

Helena | 2009-10-06 21:23:58

Biggan; Nu har jag skrivit ett svar på din fråga på gårdagens inlägg. Jag hade tyvärr inte sett den tidigare. Kul att stöta på en Jämtstårscha så här i bloggosfären. Jag är inflyttad sen 25 år, har blivit en stor lokalpatriot på de här åren. Vi ses på Julmarknaden :)

Birgitta Höglund's Mat | 2009-10-06 21:20:33

Wolfgang har lyckats förmedla bilderna så vackert och stämningsfullt. Det blir säkert ett fint reportage när tidningen kommer ut närmare juletid kan jag tänka mig. Du får briefa oss när den är på G. Birgitta dagen imorgon och visst är det ändå lite Brittsommar ute. Fortfarande får det allt bli lite tunnklätt. Tror faktiskt att man härdar sig bättre mot förkyldningar och hosta som nu verkar florera runtomkring. Nu väntar ett varmt bad med en kopp te (lite för sent på dygnet så här på en vardag att dricka glögg) och morgontidningen. Unnar mig det efter en del en del träning idag. Fortsatt lycka till med julpysslandet. //Helena

Helena | 2009-10-06 21:17:04

Hej! Det var längesedan..härligt att det är jul IGEN.... Hälsa Wolfgang - vi gjorde en kokbok för Milda för rätt många år sedan tillsammans. Han verkar verkligen gå in för blomstylingen.... Kram/ Åsa

Åsa i Lund | 2009-10-06 20:59:49

LIGGER JAG INTE LITE RÄTT I TID ELLER ?? KÄNNS SOM OM VI KAN SÄGA GOD JUL ----NU---- ! DET HÄR ÄR JU DEN ANDRA JULEN I ÅR, SOM VI FÅR " KÄNNA IN OSS I " / ELLER ? SNART STUNDAR JU DEN 3 : E JULEN 2009. DÄR HAR VI NÅT, SOM FÖRENAR. BEHÖVER INTE SÄGA SÅ MYCKET OM BRITTSOMMAREN T.EX. MEN VI FÅR FIRA ALLA BIRGITTA I MORGON & I SLUTET AV MÅNADEN ÄR DET JU GRAVVÅRD. TJOHEJ PÅ ER, KÄNN ER SOM LJUS ! MÅNA OM VÅRA EV. GRAVAR. JA, DET ÄR EN HÄRLIG TID, SOM VI BEFINNER OSS I, MED DIG MONIKA, ONEKLIGEN I DESS MITT. HURRA FÖR LJUSEN, ALLA ER, LJUNGEN, RÖNNBÄREN & NEONLJUSEN !!

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-10-06 18:46:45

Åsa! Vi hittade den....även om den satt långt inne-...... Biggabn! Hon kommer att svara! Jag lovar..... /monika

monika | 2009-10-06 18:12:38

Monika, du duktiga, energiska! Åh, så vackert! Julkänslan riktigt kändes genom bilderna, men förstår, att du hade det svårare med den feelingen genom att höstsolen sken utanför fönstret... Vilken sagolikt vacker kakelugn föresten, oj, oj... Tack för att du engagerar dig och bla önskar att jag får svar från Jämtlands-insändaren i går.....den som lever får se. Men Monika, alla är inte så intresserade, plikttrogna och engagerade som DU är! Vi på din blogg är bortskämda varelser.... Hoppas verkligen att du hinner sköta om dig själv litet också nu mellan varven, stressa av med dina morgonrundor mm....Snart dags för Påskplanering ;-) och foton.... Du glömmer väl inte att bunkra upp med Diaplac-tabletter till de rosa äggen--- Kram f rån Biggan, som kokat plommonchutney här på eftermiddagen. /mums/

Biggan | 2009-10-06 17:38:01

Jag tycker det ser ut som ni hittat stämningen toppen bra, ser framemot Tidningen. Ha en fin kväll. Kram Åsa

Åsa | 2009-10-06 16:16:53

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *