MINNS NI ”MATLAGNINGSGRABBEN”?

13 oktober - 2009 | 20 kommentarer

Såklart att ni gör! Och nu har han hört av sig igen!

”I separationen med tjejen för ett tag sen så hade hon elakheten att sno åt sig alla kryddor vi hade i köket. Nu står jag där med en ekande tom kryddhylla i min lägenhet som behöver åtgärdas. Så tänk om du hade vänligheten att berätta för mig vad var man bör ha i sin kryddsamling. Det ska ju förstås vara bas-kryddor men även läckra kryddor som imponerar på tjejer som kommer på besök 🙂 Hur många rör det sig om? Tio? Femtio? Jag skulle förstås kunna fråga mor men du är mycket trevligare att fråga!”

Tja…Först och främst, småaktig tjej tycker jag! Men det kommer att slå tillbaka på henne själv…ty kryddor är en färskvara vilket hon säkerligen snart kommer att upptäcka!

Så klart vi ska hjälpa dig! Du behöver ju inte som jag, allt det här:

IMG_6969

Nej då,…det räcker gott med salt, (gärna flingsalt), några sorters peppar, vit-, svart och rosé. Vidare.. basilika (till pastan), timjan (till lamm och kyckling), dragon (till bearnaisesåsen) och gärna körvel som är gott till allt! Chili är användbart, (anchostyle är gott och chiliflakes vackrast) liksom curry….Någon kryddblandning som Persillade eller Café de paris är alltid bra att ha! Detta blir en bra och god start! Lycka till!


Matlagningsgrabben! Då önskar vi dig lycka till med allt och jag hoppas också att få se mig själv i rutan snart igen i ett eget program:)! /Monika

monika | 2009-10-15 12:22:51

Jag är jättenöjd med alla tips som kommit in, tack alla ni där ute! Nu återstår endast att ge sig ut och jaga ifatt alla kryddor ni föreslagit. Tack också Monika för engagemanget från din sida och vi alla hoppas få se dig i rutan snart igen!

Matlagningsgrabben | 2009-10-14 21:00:27

Millan! Det gör vi alla! Men nu måste vi hjälpa grabben med det nödvändigaste! /Monika

monika | 2009-10-14 18:30:58

Millan ..lite snålt att träffa "bara" Monika...matlaggningsgrabben har också kryddor och finns på Monikas blogg...kan det bli bättre?

TKB | 2009-10-14 16:07:53

Kära Monika, jag vet att det föreslogs torkade kryddor men jag bara älskar¨FÄRSK timjan och basilika ;-) TKB!Jag vill träffa Monika och ingen annan ;-) , matlagningsgrabben kanske har en egen blogg i framtiden :-)! cIAO!

millan | 2009-10-14 16:03:26

Millan! Färska kryddor är förstås underbart! Men kräver också skötsel....så nu tror jag det var den torra hyllan som efterfrågades.... TKB! Bra förslag med julboken:)! L8! Oh, ja! Det finns det! Men du måste gå till kryddbodar eller välsorterade butiker som ofta har mycket att välja på på kryddhyllan. Och jaa! Jag menar KRISS och har hört kommentaren förut om tantkläder,,,men det gäller att hitta godbitarna även i klädaffären;)! Matlagningsgrabben! Men har du fått alla tips du behövde?...egentligen? Susanne! Bra!:) Att jag inte kom på den själv! /Monika

monika | 2009-10-14 15:43:45

Matlagningsgrabben! Högsta impfaktorn får du om du gör egen majonnäs!!! Busenkelt och den överträffar vida allt färdigköpt!! Änev hemgjord bearnaise imponerar. Har du en gång gjortsjälv, vill du aldrig ha något annat!!

Susanne | 2009-10-14 07:31:37

Tack för tipsen alla ni vänliga där ute. Monika verkar ha en trevlig och generös skara av läsare!

Matlagningsgrabben | 2009-10-14 06:57:53

Hmm, finns det färdiga Cafe de Paris-kryddor att köpa? Som är bra?? Vi som brukar göra smör med 21 (tror jag det är) ingredienser. Skulle ju kunna underlätta. Om det blir lika gott vill säga... Och så måste jag fråga: Menar du verkligen KRISS??? Från Sparsör nära där jag bor? (Ja, det sista kanske du inte har koll på:-) ) Trodde bara de gjorde stickat och lite modell tant. Och det kan man ju inte kalla dig för. Tyckte också att din blus var jättefin!

L8 | 2009-10-13 21:43:19

Inte undrar..föreslår.

TKB | 2009-10-13 20:38:53

TKB, varför undrar Du det?

millan | 2009-10-13 20:34:22

Matlagningsgrabben Du har väl också Monikas Julbok synligt framme? "En riktig krydda" som imponerar... Millan - du kanske ska träffa matlagningsgrabben?

TKB | 2009-10-13 16:52:04

Vad kul att bloggare vill komma med lite tips om krydddor:-) Jag skulle tipsa om lite färska örter, basilika,timjan,dill det doftar helt underbart i grytor m.m glöm ej vitlök!

millan | 2009-10-13 16:15:46

Ylva! ;)! Sofia! Då är ni flera som ligger i soffan och läser ikväll...Hurra! Och förresten finns det massor med goa grejer i boken som passar året runt:)! /monika

monika | 2009-10-13 16:00:36

HURRA!!!!! Nu är det jul:) har precis hämtat ut Monikas Jul i svart. Den är såååå fin vilket arbete och så många recept!!! Tyvärr får man ju inte början laga och baka ännu men ikväll blir det högläsning i soffan för maken då han får säga vad han önskar att vi testar! Ha en underbar kväll (det ska jag ha:)) Sofia

Sofia | 2009-10-13 15:27:42

Tack Monika! Alltid uppfriskande! Ylva

Ylva | 2009-10-13 15:24:29

Matlagningsgrabben! Lycka till med både nya kryddor och nya tjejer;)! Marie! Åh, tack:)! Blusen kommer från KRISS. Anneli Z! Nejdå, det är inte för tidigt! Och trevlig läsning! /monika

monika | 2009-10-13 10:18:55

Matlagningsgrabben: köp en påse med pepparkakskryddor också. Ska du impa på tjejer så kan du ju bjuda på mjuk pepparkaka. Luktar gott, lätt att göra och HÖÖÖÖG imp-faktor ;) Monika: Idag kom det paket på posten. Det blev den svarta boken. Grattis till dej som gjort en så LÄCKER bok ( måste bara snabb-bläddra lite i den, hinner inte mer) och grattis till mej, ikväll blir det ljuvlig läsning och en god kopp te i soffhörnan istället för tv. en liten fråga: Är det för tidigt att bygga pepparkakshus på höstlovet?!?

Anneli Z | 2009-10-13 09:52:04

Vilkenvacker blus du hade hos Malou och vad vacker du var! Det skulle vara kul att få reda på varifrån den kommer!:)

Marie | 2009-10-13 09:47:11

Tack så mycket Monika, nu har jag några kryddor att komplettera min fattiga kryddhylla med. Den förfärliga Grillkryddan som är den enda som står där idag kommer uppskatta sällskapet!

Matlagningsgrabben | 2009-10-13 08:25:30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *