VILKEN FIN DAG DET BLEV!

21 oktober - 2009 | 21 kommentarer

Ja, trots allt så blev detta en otroligt fin dag. Kanske är det så att när man är som ett öppet sår så öppnar sig världen? Vad vet jag…..

Hur som helst så började jag mitt framträdande med att förklara varför mina ögon var så röda, att det inte berodde på att jag var på fest igår utan att det faktiskt berodde på sorg,  tårar som trillat hela natten och i stort sett hela den dryga 50 mil långa resan ner till, vad jag faktiskt tror måste vara ett av världens vackraste slott, Tjolöholm.

Efter det kunde jag börja mitt framträdande mer fri än någonsin och tror nog att många fick med sig en hel del att fundera över idag.

Och så fick jag träffa underbara Bo Hagström!

IMG_7014

Mina åhörare som snabbt kom väldigt nära!

IMG_7017

Och här är några av alla dessa fantastiska mathantverkare ute i landet, som brinner för vad de gör och vågar satsa allt för vad de tror på!

Här tillexempel är Karin och Jörgen från Eriksbergs gård som hade tuppkycklingar som var enastående goda!

IMG_7022

Lite hjälp med tillagningen av de delikata smakbitarna jag fick ta del av hade de fått av Katja Palmdahl som jag träffade senast på ett annat slott, Gunnebo slott där hon numera basar i köket.

Och här är Bea Lindell! Projektledare på Region Halland och jag finner inga ord för hur härlig hon var…..dessutom såg hon ut just så som jag hade tänkt mig!

IMG_7021

I kylaren framför oss har vi dessutom något av det bästa! Rena frukt- och bärjuicer, sötade endast med honung och helt utan innehåll av något annat än just vad råvaran ger. Bäst var den vackraste förstås, rödrosa med smak av ros och hallon….mmmm ni känner väl smaken?

Mina nyfunna tuppkycklingkompisar Karin och Jörgen hade inte bara ätbart att bjuda på….denna vackra ljuskrona, helt i stearin,  som Karins pappa gör kan beställas till ett allt för billigt pris!

IMG_7023

Till slut var det dags för Halländsk 5-milabuffé allt tillagat av lokala råvaror:

Rimmad, tomatbrässerad torskfilé, (man till och med presenterade vilken båt som fiskat just denna torsk:)

Crudité på gulbetor och kålrot

Korngryns”otto” med krabba och getost

Fricassé på bog, broccoli, vitkål, persilja och vitlök

Tuppkyckling Ballooctine

Timjan- och honungsglaserad högrev i tunna skivor

Gratinerad getost

3 sorters bröd

Karamelliserad äppelpannacotta, chokladpraliner och kaffe

Och eftersom jag fick gå före ALLA andra i matkön eftersom jag hade tågtid att passa så blev Antonio sugen på min mat!

IMG_7027

Och om inte bokandlare Olav som sedan körde mig till tåget och Göteborg fabulerade så har Antonio faktiskt spelat  fotboll i Benfica!

Sedan kom han till Sverige via kärleken förstås…och hans fru som var ett stort fan av mig:), längst till vänster på bilden…

IMG_7028

hade släpat dit honom idag. Och jag tror nog att han sa det bästa till mig:

Du verkade som en amatör i början,,,men sedan blev allt så fantastiskt:)!

Så…summa summarum,,,,en underbar dag med massor av goa grejer, trevliga människor i vacker miljö!

Och jag kommer sno ett inlägg från Bo Hagströms föredrag till mitt nästa gång:

”Jag kommer aldrig förstå hur en hantverksmässigt tillverkad ost kan vara billigare än ett par Armanikalsonger …..för när jag njutit en bit av osten är den en del av mig och kalsongerna kommer alltid  bara att hänga utanpå mig!”


Att visa sin sorg & bräcklighet är en styrka, tänk på det! Snart stundar helg och ha det så bra det går nu i helgen. Trevlig helg till alla er därute. //Helena

Helena | 2009-10-23 11:55:26

Berit Olsson! Åh, tack själv för att du kom och lyssnade på mig:) Och det var en härlig dag! Åh, Lena! Tusen tack! Och då förstår du kanske bankens påläggskalv som ville sluta på bank och starta kafé;) Lycka till! Biggan! Tack du kloka människa! Pär! Tack själv Pär för rubriken: "Makalösa Monika":) Och ni som blir nyfikna kan läsa själva på http://vallasensvardshus.blogspot.com/ Charlotte T! Tack Charlotte, det värker ut och det är för härligt att ni finns allihop! /monika

monika | 2009-10-23 09:15:45

Sänder dig styrkekramar o hoppas du mår ok(vet inte vad som hänt men hoppas det är något som är övergående) Kram finaste Monika! Charlotte

Charlotte T. | 2009-10-23 09:00:11

Hej Monika! Nu är bilden på dig, där på station nr 11, publicerad! Och tack för en fantastisk föreläsning!

Pär | 2009-10-22 22:39:17

Monika, underbart att tillvaron verkar ha ljusnat någon nyans för dig! Hoppas du sover sött på rosenörat i natt. natti natti från Biggan åsså ettPS för-at vacker tunika!!!! Jag har berömt den tidigare, men...SÅ SNYGG!!!

Biggan | 2009-10-22 22:20:52

Hade en fantastisk eftermiddag och kväll igår på Tjolöholms slott och pricken över i:et var ditt fantastiska föredrag, blev superinspirerad av livet... Känner precis som dig, den dag jag går till "jobbet", då ska jag byta bransch och sälja min restaurang. Tusen Tack!!

Lena I | 2009-10-22 19:18:11

Tack för att jag fick höra Din historia. Hade en underbar dag på Tjolöholm med god mat och trevliga människor. Kram!

Berit Olsson | 2009-10-22 17:43:27

TKB! Ha, ha...Cookalongen kan hon behålla, då skulle jag hellre byta med Bo Hagström eller allra helst få ett nytt och alldeles eget program:) Men tack för förtroendet och här kommer länken till att rösta: http://www.matbloggspriset.se/index.php/nominera/ Åh Birgit! Härligt...och du får skaffa förstoringsglas;) för det står många bra saker just på de sidorna...och tack något stabilare idag, dock ej helt återställd! Annakå! Ha, ha...jag var faktiskt väldigt nära en gång att få göra en bok med Jamie...och det är väl bara att konstatera att din syster har bra smak;)! Gunilla! Underbart vackert, med vattnet på båda sidor och väldigt romantiskt slott! Nästa gång i Göteborg blir nog som det ser ut nu 5e december på ett event 13-16 i Bäckebols köpcentrum. Maud! Jag vill också alltid bo där då...;)! /monika

monika | 2009-10-22 16:27:59

Monika! Vad har hänt? Något hemskt förstår jag ju. Hoppas allt ordnar sig på bästa sätt för dig. Jag älskar Bo Hagströms program"Solens mat". Alltid när jag ser dem och det genuina Italien, som jag tycker han lyfter fram, vill jag bo där. I ett hus i någon mysig bergsby och bara äta italienska specialiteter och dricka italienskt vin till. Kanske blir det så en dag. /Maud

Maud | 2009-10-22 15:45:20

Hej och vilken tur att din dag till slut blev så bra. Visst är det vackert på Tjolöholm? Ni verkar ha fått mycket god mat också ser det som. Olle på bokia vet jag vem det är och han talar nog sanning. Vad ska du göra i Göteborg nästa gång ? Ha det bra ! // Gunilla

Gunilla | 2009-10-22 15:37:33

Vilken lycka att se två av mina matfavoriter på samma bild - dig och Bo. Nu väntar jag bara på en bild av dig och Jamie Oliver så är lyckan fullständig. :-) Sen är jag besviken också. Min syster som fyller år i december och som jag har planerat att ge din fina julbok till ringde igår kväll och sa att hon köpt en jättefin bok till sig själv - din julbok. Nu måste jag tänka om vad jag ska ge henne. Men värre bekymmer kan man ha förståss. Ha ett bra slut på veckan!

AnnaKå | 2009-10-22 15:08:09

Nedkomst!! YES! Det blev - en svart (pojke?) och SÅ VACKER och FIN den är. Har bläddrat och bläddrat och ska också läsa. Vissa sidor kanske får invänta bättre dagsljus, för t.ex. sid. 43 och 53 klarade jag inte nu, men det kommer ju fler jular. Ska bli underbart att ha traditionell mat, men med nya smaker. TACK!! Hoppas du känner dig stabilare idag.

Birgit | 2009-10-22 15:06:05

Monika Lovely......det som jag undrar över är varför är inte du i TV4 i stället för Tina Nordström...suck så tråååååååkigt..klarar inte ens av att se hela programmet.. Förresten länken till "årets blogg"?

TKB | 2009-10-22 12:16:23

Carro! Åh,,,och visst är det sant som du säger..det vet jag nu! Att våga visa sig sårbar är något läkande bara i det! Anneli Z! Åh, de är ju lokalproducerade och alldeles nya...men klicka på "Bea Lindell" i inlägget så kommer du till hennes kontaktuppgifter, hon kan svara på allt:)! Ingrid! Helt sant, jag har ett underbart jobb och är faktiskt tacksam för det nästan varje dag! Blusen kommer från Indiskas handgjorda serie och såklart jag tar chaneltrosor istället;)! Anna! Alltid där när det gäller! Tack du fina! Åsa! Åh vad kul! Hälsa din pappa från mig och säg att han gjorde mig glad:)! Margareta! Inte bara trevliga,,,min dag var full av enastående människor och det mår man bra av, tack för omtanke! /Monika

monika | 2009-10-22 09:00:35

Glad att höra att din dag blev bra trots allt. Att träffa trevliga människor är gott för både kropp o själ... Ha de´Margareta

Margareta | 2009-10-22 08:53:42

Underbara Monika. Igår var min fantastiska pappa här och hjälpte oss med diverse hantverk i vår nya lägenhet. Han är 76 år och fantastisk pigg och frisk. Som tack fick han "Monikas Jul" och han blev glad så han nästan började gråta.... Mamma säger att han redan börjat provlaga till jul. Kram/Å

Åsa i Lund | 2009-10-22 08:16:40

Hej underbaraste Monika ! ALL KÄRLEK TILL DIG............. DU ÄR EN GÅVA..... Ha det bäst Kram /Anna

Anna F. | 2009-10-22 08:13:31

Så fint och så bra att du fick lite balans till den sorgsna sidan i dig :) Och vilken härlig mat ni fick. Det måste vara en rolig del av jobbet att åka på sådana event (även fast det kanske inte var rätt tillfälle i går). Blusen du hade är absolut underbar, älskar dina "kockblusar"! Var har du hittat den? Jag tycker absolut att du ska sno Bo Hagströms kommentar men byt för säkerhets skull ut kalsonger mot Chaneltrosor ;) Ha det så bra och hoppas det som gjorde dig så ledsen är något som fort kan läggas åt sidan så att det inte är något riktigt hemskt som har hänt och du går och är ledsen länge.

Cecilia | 2009-10-22 07:36:17

Vad härligt att du kunde få en fin dag trots allt:) Vad det än månde vara så hoppas jag att du vilar och sköter om dig och "är i sorgen" om det så behövs, det läker också, det är jag övertygad om. Sen måste jag bara skriva att vilken lycka att få träffa Bo H, förstår dig fullt ut att den mannen........Ha det så gott du kan Monika-Norrland tänker på dig:) Kram!

Ingrid | 2009-10-22 07:36:03

Vilket härligt gäng..... Men var kan man få tag på dryckerna, verkar ju vara ett bra alkoholfritt alternativ på vinterns fester? Ha en Bra dag på er allihopa :)

Anneli Z | 2009-10-22 07:28:22

Vem är inte ett big fan av dig? Gott att dagen blev så bra trots allt. Och visst är det befriande ändå, att våga visa sig sårbar? Det är något läkande bara i det.

Carro | 2009-10-22 07:16:14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *