ATT BLOGGA!

27 oktober - 2009 | 19 kommentarer

Innebär ju förstås att man lever med tanken om vad som är intressant för dagen. För mig är det så att jag  tänker gång på gång under dagen: Det här är ämnet för dagens blogg!

Så rullar dagen fram, det händer nya saker och jag glömmer bort det första, det andra, ja, till och med det tredje!

Men nu kära vänner kommer min dag från igår!

Bortsett från besök hos både Margareta (ansiktsbehandling) och Ann (tandhygienist) behövde flickorna roas (höstlov) och diskmaskinsreparatören tas emot…men jag behövde framför allt styra upp inför dagens intervju.

Började med att handla vad som behövdes för bilderna till dagens plåtning. Julgodis är temat och flickorna är de som ska göra det tillsammans med sin kompis Sofia.

Vidare mot Norrmalmstorg för att hämta julstjärnorna som jag beställt…men de visade sig vara av kvalité ledsen….men,men.. vad kan jag annat göra än att hitta en lösning? De blir ju fina som snittblommor!

IMG_7048

…..dessutom har ju min ”frukt- och blomskål” figurerat i ungefär samma utförande i otaliga sammanhang nu…så den krävde ett lyft! Beata och jag gick ut och krafsade ihop all mossa vi såg, klädde undervåningen och puttade ner de halvledsna julstjärnorna, fyllde sedan övervåningen med äpplen och clementiner….

IMG_7042

Något nytt krävs ju också! Och då ville jag ha något enklare….

IMG_7043

….och ännu mer mossa! Men det fanns ju inte nu så det får jag fixa på joggingrundan nu innan de kommer….

Nånstans på vägen mellan Norrmalmstorg och Fältöversten såg jag en fantastisk klänning i ett skyltfönster, rusade in och köpte den…

IMG_7044

Jag ser att det inte framkommer på bilden…men detta är ryggen som är rynkad ungefär som de flesta av oss tänker oss framsidan….den var väldigt snygg på så jag är glad!

Till middag åt vi nakenhavre…

IMG_7047

….och stekt torsk! Underbart gott! Nakenhavre växer utan sitt skal och därav sitt namn, men man får inte glömma en buljongtärning eller en skvätt fond när den kokas!

Ett glas av senaste favoritvinet slank också ner…

IMG_7046

Hämtade ett spännande paket som jag får återkomma till…. och jisses! Ikväll kommer Susanne på middag;)!

Nu måste jag jogga och hämta mossa för snart kommer Eva från tidskriften Latte och medan jag joggar funderar jag inte bara på var jag ska ta mossan utan även på vad jag har för kul att säga om Australien vilket jag behöver veta nästa vecka….ett tips någon?! Det kan vara en kärlekshistoria, en komisk historia, en vetenskap, ja vad som helst….!

Och mitt i alltihop kommer jag på att jag glömt att köpa både salt och spolglans till diskmaskinen…(för 10e gången nu!)

Ja, en helt vanlig dag helt enkelt!


Margareta! Härligt;)! TKB! Tack:) och det gjorde hon! /Monika

monika | 2009-10-28 15:48:02

Monika Haha..ärlighet vinner alltid och Susanne verkade sköta sig hon också;)

TKB | 2009-10-28 11:25:23

Ville bara tacka för din LEVANDE blogg ...får nog ge mej ut i skogen o hämta lite mossa i helgen. Ja nu ser du vad du får igång oss... Margfareta

Margareta | 2009-10-28 08:25:22

Lena A! Skönt! Och detsamma... /Monika

monika | 2009-10-27 22:39:11

Du svarade inte fel:) Jag ville bara förklara mej lite.Sov gott!!

Lena A | 2009-10-27 22:07:15

Annakå! Det är just lite surf och girls som jag tror skulle passa...inget högtravande bara kul:)! Så gärna! Men det är ju lite bråttom förstås.... Lena A! Jag tog det absolut inte negativt, snarare som en gemenskap:)! Svarade jag fel? /Monika

monika | 2009-10-27 21:09:36

Monika,jag menade inget negativt med att du rusar fram,tvärtom. Jag älskar att läsa om det och se bilderna av dina inköp som t ex den här svarta klänningen från igår och blommorna. Då får vi här på landet en liten glimt av storstadslivet som man behöver ibland.Du har också gjort så att jag ser framemot julen redan genom din julbok och det som skrivs här på bloggen. Kanske kan du skriva en julbok varje år;)) Ha en fortsatt fin kväll med Susanne och flickorna/Lena

Lena A | 2009-10-27 19:26:17

Min systerson bor och pluggar i Australien sen några år tillbaka. Jag ska maila och fråga ifall han har nåt bra tips om nån udda Australien-vetenskap. Ingen garanti dock att jag får nåt svar snabbt, he´s very busy med girls och surf... nej jag menar studierna förståss. :-) Nakenhavre låter spännande. Det ska testas framöver. Vad är godast till? Har du nåt bra tips? Tack!

AnnaKå | 2009-10-27 19:12:56

Tack Josefine! Och jag vet ju att du vet vad jag menar!;) Fluffbabe Blondie! Du har just blivit min bästa nyaste kompis, du verkar vara en riktig njutningsmänniska, precis som jag;)! Och nu har jag gått in på din sajt och hittat en hel del grejer.....You wait and see när de landar här;)! Ingrid! Imorgon kommer solen:)! Och välkommen till Stockholm! Lena A! Ja, jag vet! Vi är många som håller på med många grejer samtidigt och det blir, precis som du säger en hel del extra sysslor när man som både du och jag gör, jobbar hemifrån. Men jag skulle inte vilja ha det annorlunda för allt i världen! Matlagningsgrabben! Jag är stolt över dig! TKB! ;) Susanne tror att vi ska gå igenom kursprogrammet, men här kommer ett erkännande: jag har inte börjat! Men hon mjuknar nog efter lite Mc Manis, pilgrimsmusslor, lammfilé och massor med julpraliner:)! Marie-Louise! Ett fynd från Vero Moda...har aldrig handlat något där förut...men en festklänning av denna kalibern som jag kanske kommer att använda ett par gånger per år kan inte vara för dyr. Denna kostade 500 om jag inte mins fel, dessutom satt den som en smäck och ser väldigt exklusiv ut;)! Charlotte T! Härligt:)! Och tackl för australientips men jag tänkte mig något mer udda som ingen vet;)! Bigge! Åh, tack:)! Och du har rätt, Ni är min dagbok och det blir lite som en reflektion över dagen som ger mig både en insikt och konstruktiva idéer om vad som var bra och vad jag kunde gjort bättre! Dessutom mår jag väldigt bra av all kärlek ni ger, jag har väl ett hål att fylla;) Lycka till med lammgrytan och kronärtskockorna, det låter jättegott! Millan! Tack till dig också:)! Och jag önskar också att bloggpriset blir mitt,,,,,obotlig tävlingsmänniska och "hålet" som ska fyllas ni vet...eller vårt! för det är faktiskt lika mycket ert isåfall! /Monika

monika | 2009-10-27 15:35:51

Bigge, jag måste ox´å berömma...Tack Monika, din blogg gör att man småler varje gång man läser din mat-blogg m.m! :-) Du har en härlig energi...och alltid att du tar dig tid och svara på alla blogginläggg, detta gör att man blir på ett bra humör och bara ÖNSKAR ATT BLOGGPRISET BLIR DITT! Ha en härlig middag med Susanne, kramar till Er båda!

millan | 2009-10-27 15:22:37

Jag beundrar dig mer och mer. Tänk att du hela tiden fixar ihop en rad vardagliga händelser och dina jobb till en fantasisk blogg utan att tröttna på att skriva för oss. Kanske också för dig själv eller skriver du utöver bloggen också dagbok för privat bruk. Idag blir det förberedelser inför morgondagen, lammgryta med kronärtskockor blir godast dag 2.

Bigge | 2009-10-27 14:52:32

Hej! Jag gav syrran julboken i helgen som tack för att hon klippte mig. Gissa om hon blev GLAD!!! Ett tips om Australien. Se filmen Australia om du inte redan gjort det.Fantastisk film med bla Nicole Kidman. Ha det bra! Charlotte

Charlotte T. | 2009-10-27 13:23:35

Klänningen du köpte ser så fin ut. Vet av egen erfarenhet att det är väldigt svårt att fota kläder som blänker men jag fastnade för den. Jag undrar var köpte du den? Kram Marie-Louise.

Marie-Louise | 2009-10-27 13:21:38

Angående klänningen...är nåt som inte är snyggt på dig?...och god smak med vin har du också! Det är väl bara kvällen som är frågetecken...och andra sidan har Jerusalem drottningen sina goda sidor också.;)

TKB | 2009-10-27 11:51:11

Nu när kryddhyllan är fylld till bredden (i alla fall en hyllrad) så får vinförrådet bli nästa projekt att ta sig an och då har ju McManis sin givna plats i den samlingen! Må väl! Robban

Matlagningsgrabben | 2009-10-27 10:45:38

Du rusar fram som vanligt och så tänker man så gör väl inte jag? Jovisst! Städa, tvätta, jobba,hemmakontoret,göra något kul med den yngste som har lov, behöver de stora barnen barnvakt?,bilen på service m.m Vi är rätt lika men i olika miljöer. Men jag har ingen blogg förståss. Ha en riktigt bra VANLIG dag och hälsa Susanne ikväll.Hoppas få tid att åka till Jkp och träffa henne en gång. Kram Lena.

Lena A | 2009-10-27 09:13:29

Härligt inlägg:) Nu ska jag packa ihop och åka mot Sthm. Ska på mässan, nyttigt och inspirerande, men också hinna träffa dotter och gå på AD. Ska bli riktigt trevligt:)Hoppas Ni här får en trevlig vecka och Monica förstås. Jag hoppas Sthm bjuder på lite sol också, vilka krav haha, för här i norr har det varit varmt men grått så lite solsken om jag får önska. Ha det gott!

Ingrid | 2009-10-27 09:06:29

Darling Monica! Så kul - ditt nya favoritvin är också mitt favoritvin sedan ett tag tillbaka! Såååå gott, vare sig det är måndag eller lördag. Eller vad sjutton som helst... Just nu är jag mest avundsjuk på att du kan lägga upp BILDER på din blogg... Det här blogginlägget är ju fullkomligt överöst av bilder! Och så snygga! Klänningen är naturligtvis också helt underbar.!

Fluffbabe Blondie | 2009-10-27 09:04:41

Vilket bra inlägg Monika! Jag håller med. Jag tänker också, det här ska jag blogga om, eller det här... o så glömmer jag :) /josefine

josefine | 2009-10-27 08:53:50

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *