SHIT CAROLINE, HUR TÄNKTE DU?

5 november - 2009 | 14 kommentarer

Ja det undrar jag verkligen…Hur kunde du stjäla från vårt nationalhelgon Bo Hagström? Och dessutom bortförklara dig?

http://www.dn.se/dnbok/caroline-hofberg-bo-hagstrom-solens-mat-1.988220

Det ska ju mycket till att du och Bo Hagström får exakt samma, ordagranna inspiration kring en kronärtskocka….med kommatecken och allt!

Vore det inte bättre att säga ”Förlåt” och hoppas på förlåtelse och att de människor som köpt din bok fortfarande vill behålla den?

Jag tycker faktiskt lite synd om dig….


Millan Har varit i Italien..mycket..vin vet du;) ciao=hejdå...och jag är absolut inte dr varken på språk eller medicin..bara allmänt nyfiken på ordens kraft.

TKB | 2009-11-06 21:03:44

Karin! Jag tycker synd om henne för att hon inte förstod bättte och nu är hon väl antagligen körd?! Och tidsbrist??? Ja, det har man alltid med en bok......och det ÄR ett fruktansvärt stort arbete med en bok är man dessutom som jag, vill ha koll på allt, är det ännu värre..... /Monika

monika | 2009-11-06 07:50:37

Det hon har gjort är fruktansvärt korkat och pinsamt. Hur kan du tycka synd om henne? På universitetet tex blir ju fuskare avstängda från utbildningen eller får annat straff och det tycker jag är rätt åt dem. Dina kokböcker älskar jag, just för de är så personliga med anekdoter från ditt liv, familj och rosendal mm. Jag blev bara så upprörd när jag läste detta i dn och sydsvenskan, för jag har själv en bok av henne men den känns inte kul längre pga hennes slarv och dåliga ursäkter kring detta.

Karin | 2009-11-05 23:58:38

Lykke med dig som jobbade och slet för att få till en underbar kokbok. Det kostar att ligga på topp. Tidsbrist?! Ja, men vänta då! Hade hon ingen bra redaktör? Inget bra förlag? Inte var väl du alldeles ensam? Du Monika och Bosse är ändå sen länge mina favvisar.

Bigge | 2009-11-05 21:52:36

MONIKA !! JAG VILL ÖNSKA ALL LYCKA & FRAMGÅNG MED ÄLVSJÖ NU UNDER HELGEN. HAR NU ÄNTLIGEN KLARAT AV MIN TANDOP & MUNTRAT UPP MIG MED 3 " VÄRSTA VACKRASTE SVARTA MONIKA-BÖCKER. " SÅ NU ÄR ALLT FRÖJDEFULLT. BARA ATT NJUTA SJÄLV & GLÄDJA ANDRA. HÄLSNINGAR FRÅN MIG & BRODERN, SOM NU LAGAR MAT VARJE VECKA. GLÄDJANDE. & JAG HAR BAKAT M H A SURDEGEN, ETT GOTT MATBRÖD. TOPPEN & TACK FÖR ALLA " PUFFAR " HITTILLS.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-11-05 21:52:22

Kära språkdr tkb Ciao är italy och betyder hej, eller hejdå.....;-) Har du varit i Italien ?

millan | 2009-11-05 21:40:59

Susanne menar du låång bad eller riktigt baaaad?..bara kollar lite:) Millan Har du kollat vad "ciao" btyder egentligen..latinsk ord..

TKB | 2009-11-05 21:25:13

Ja ha.....först tror man att detta är ett gammat aprilskämt men detta är sanning!Man slutar aldrig att förvånas! Ja, vem är den stora förloraren, pinsamt helt enkelt!Hon kanske vil ha ett pris som den dummaste kokbosförfattaren genom tiderna.... Tack Monika att Du och Senori Bo Hagström finns!<3 Ciao och tack för ordet!

millan | 2009-11-05 20:53:45

BAAAD!!

Susanne | 2009-11-05 19:30:15

Ja helt ofattbart! Nu har hon gått ut och bett om förlåtelse, finns på dn.se http://www.dn.se/dnbok/caroline-hofberg-bo-hagstrom-italia-amore-solens-mat-1.988782 Hon skyller på blackout och tidsbrist. Det var sannerligen ingen dålig blackout måste jag säga, på mer än 38 ställen var det plagiat... Härligt Monika att du är så genuin och kör din egen grej, fler sådana matkreatörer behövs - heja heja!

Maria | 2009-11-05 17:19:24

Ja den "lätta härmarvägen" känns igen även från andra "branscher".....så lågt!

UJ | 2009-11-05 15:57:23

Jaa-a...är det tomt mellan öronen så är det lika tomt i de egna grytorna:) Biggan Sant!

TKB | 2009-11-05 13:37:47

Åh Monika vad sån,t här gör mig upprörd! Lågt, verkligen lågt handlat. Vet av egen erfarenhet att det alltid finns "plankare", men det här var väl tydligt och klumpigt... Jag måste bara få berätta en händelse /av många; min yngsta dotter var med på en konstutställning i sina tonår, en av akvarellerna var uppbyggd som ett puzzel med bitar...smart ide´och snyggt. En vuxen välkänd konstnär snodde sedan idén rakt av och lanserade strax efteråt "sina "alster i puzzel-typ,gjorde det till sitt signum, sålde som smör blev omskriven och höjd till skyarna, min yngsta var så tapper att hon bjöd på det, hon visste sitt egenvärde! Man slutar aldrig att förvånas. Biggan

Biggan | 2009-11-05 12:33:35

Herregud, trodde hon att hon skulle komma undan med det?

Martina | 2009-11-05 12:01:33

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *